Komedija: ‘Srpski pop’, nekada srpski terorista, dobio poticaje za sadnju oraha od Hrvatske

0
20776

Ovo je priča o srpskom teroristu Nikoli Malobabiću desnoj ruci Đure Škaljca i Toše Pajića,  vodećih kriminalaca u tzv. Krajini za vrijeme domovinskog rata. Đuro Škaljac je rođak Malobabiću u drugom koljenu. Za vrijeme domovinskog rata Nikola Malobabić poslan je u Beograd da izuči vojnu školu za šifrante. On je bio veza za šifriranu vojnu poštu, te zbog toga postaje vrlo blizak srpskim zločincima Frenkiju Simatoviću i Miloradu Ulemeku Legiji koji djeluju u tome kraju. Sjedište njegova rada je bio Vojnić.

Tijekom rata u Hrvatskoj ova dvojica često su bili na Petrovoj gori u društvu Nikole Malobabića, za vrijeme svojih pljačkaških pohoda u Hrvatskoj. Blisko su surađivali i sa ratnim zločincem Fikretom Abdićem ratnim profiterom sa toga terena, a Malobabić je u cijeloj srpskoj zločinačkoj priči sa Banovine imao posebnu ulogu. Ova vojna znanja Malobabića i danas su bitna u karijeri paroha Malobabića.

Nikola Malobabić je  ratovao za srpske interese u BiH i Hrvatskoj. Za vrijeme rata bio je  u Vukovaru. Iz Vukovara ga izvlače helikopterom po zapovijedi Đure Škaljca kada je zagustilo, što znači da je bio itekako bitan.

Nakon rata Đuro Škaljac ga šalje učiti za za srpskog svećenika i raspoređuje ga u SPC. Izdajnička vlast u Hrvatskoj ovog špijuna do danas nije protjerala iz zemlje.

Čak štoviše na zemlji njegova oca u okolici Vrginomsta ovaj terorist, a danas svećenik dobio je poticaje za uzgoj oraha od države Hrvatske. Sve je to moguće u državi gdje je jedna ploča u Jasenovcu sporna, ali nije sporan ovakav protudržavni element, čak štoviše ovaj nakaradni pop je postao i poljoprivredni menadžer.

Cijeli projekt uzgoja oraha i samih poticaja vodi Srbin iz Banja luke, kako se ne bi išta povezalo sa popom teroristom, ali je svakako činjenica da je zemlja na kojoj se radovi izvode njegova. Očito u Hrvatskoj pop terorista je zanimljiviji vlastima, nego mladi ljudi, koje je vlast izdajnički otjerala iz zemlje kako bi u miru sa Pupovcem napravila projekt Velike Smrdije.

HOP