Protjeranim Hrvatima iz BiH Srbi naplaćuju ogromne poreze, pobjegli Srbi iz Hrvatske ne plaćaju niti komunalnu naknadu!

0
4662

U razgovoru sa protjeranim Hrvatom iz Republike Srpske saznali smo kako ova genocidna tvorevina sazdana na krvi muslimana i Hrvata i dalje pljačka ova dva naroda oko imovine.

-Nemoguće je prodati zemlju u RS bez plaćanja poreza koji je ogroman na zemlju, koja nema nikakvu tržišnu cijenu. Možete imati velike parcele, ali cijena je smiješna, dok je porez na istu je ogroman. Ubili su mi prvi rod u Banja Luci, odšteta za taj genocid je ponižavajuća, a kada sve želite prodati, prvo sam u općini  morao platiti 10 000 maraka za zemlju, na kojoj je ubijena moja rodica.-pričao nam je protjerani Hrvat.

Na drugoj strani Pupovac i jataci urlaju po Hrvatskoj kako su ugroženiu svim pogledima Srbi. Mnoge nekretnine Srbi su prodali iznad cijene preko APN-a, kuće koje niti danas, a kamoli tada nisu vrijedile 20000 eura, uredno su prodane po duploj cijeni, danas se u Glini otkupljene kuće Srba plaćaju par tisuća kuna, dok porez za zemlju u mnogim transakcijama  nije plaćen.

Ali tu priči nije kraj. Komunalno već godinama raskrčuje šikare oko zapuštenih srpskih objekata, ali Srbi pobjegli u Srbiju ne plaćaju komunalnu naknadu. Gubici su ogromni, jer korisnika objekata nema u Hrvatskoj, pa se nema kome naplatiti komunalna usluga, a zakonski se ovrha ne sprovodi na objekte, kao za ostatak države.

Novim zakonom o nekretninama i porezom za iste taj se problem trebao konačno riješiti. Žalosno da ostatak građana plaća tuđe neplaćanje. I za tako što nije u mnogim općinama s srpskom većinom riješen  problem, već ide na štetu ostalih građana i njima pada na leđa.