Krivosuđe: Troje Srba oslobođeni nakon pjevanja četničkih pjesama, a Thompsona razapinju!

0
10492

Troje Srba oslobođeno za pjevanje četničkih pjesama, za psovanje ‘ustaške majke’ sutkinja poručila: To je neko drugo kazneno djelo!

Vlado Vrga (53) i njegova supruga Seka Vrga (40), te Siniša Damjanović (22), svi iz sela Podgorje kod Vrginmosta oslobođeni su u ponedjeljak na Županijskom sudu u Sisku optužbe da su javno poticali na nasilje i mržnju. Protiv četvrtookrivljenog iz ove grupe Žarka Lapčevića (42) optužba je ranije povučena.

Oslobođenu trojku optužnica je teretila da su u dva navrata, u noćima sa 23. na 24. i sa 30. na 31. srpnja 2011. godine, tijekom zabave u mjesnom društvenom domu ne samo preglasno reproducirali glazbu, nego je to bila glazba neprimjerenog sadržaja, kojom se veliča srpstvo, četništvo, tzv. krajina i mržnja prema Hrvatima. Jozefa Džoja, Hrvatica iz Podgorja, čija je kuća tik do društvenog doma prigovorila im je s prozora svoje kuće zbog preglasne glazbe neprimjerenog sadržaja, te je zvala policiju.

To je naljutilo sudionike zabave te su se neki od njih okupili pred njezinom kućom, prijetili su joj i psovali hrvatsku majku, vikali da ide marš iz srpske kuće u Bosnu iz koje je došla, da je ovo Srbija u kojoj Hrvati nemaju što tražiti. Odmah nakon toga incidenta obitelj Džoja iselila je iz Podgorja i APN-ove kuće u tome selu u stan jednog obitejskog prijatelja u Vrginmostu, gdje su i sada. U Podgorju je ostala samo još jedna hrvatska obitelj.- pisala je i Slobodna Dalmacija prije četri godine.

Sudski su se postupci ponavljali, obnavljali, kao da sudac istražuje naftna nalazišta, krivci oslobađani, a nesretna obitelj je kraj nikakve policije šikanirana od strane srpskih četnika.
Srpske Novosti, ultradesničarski srpski list stavio je naslov kako su ovi likovi optuženi lažno… Razlog takve konstatacije su njihove izjave date reporteru ovog šovinističkog lista. Vjerojatno ako lopov kaže da  nije ukrao; to sigurno znači da nije ukrao. Ipak ovdje se osim gluposti napisanih radi o očitoj spregi sudstva, policije i inkriminiranih.
Žrtve su iseljene iz mjesta, a oni jadni ništa nisu krivi. Sličan slučaj  je obitelji Dragić, gdje srpski manijaci kraj nesposobne policije zlostavljaju u Slavskom polju obitelj jer su djeca Hrvati! Sud je postupio slično.
Ipak kada je Marko Perković u pitanju i pozdrav s kojim se branila Hrvatska, policija odmah reagira i ne sudi se 5 godina, a kako vidimo u Kninu je policija u 5 minuta potrpala branitelje koji su rekli “za dom spremni”.
Nisu nikom rekli marš od kuda si došao, prijetili, već za jedan pozdrav potrpali ih u maricu jer Jutarnji, Večernji i 24 sata tvrde da je to isti pozdrav kao i onaj za vrijeme A. Pavelića i svi zajedno nezakonito iz nas rade budale kao i sa hrvatskom zastavom koja počinje bijelim poljem, tvrdeći da je ustaška
HOP