Sj. Korea pokušava specijalnim ratom ogaditi u svjetskim medijima SAD

0
2453

Unatoč izvješćima o povratnim komunikacijama između Washingtona i Pyongyanga, nastavlja se javna bitka retorike između dviju nuklearnih sila. U subotu ujutro, američka ABC radiopostaja citirala je sjeverno-korejsku državnu medijsku kuću koja je emitirala poruku režima da je njegova vojska spremna u bilo kojem trenutku kako bi zapovijedala nuklearni požar prema području SAD-a. “Ako administracija Trump ne želi da američko carstvo dođe do tragičnog kraja tijekom svog mandata, najbolje je da oni govore i djeluju ispravno”.

Sj. Korea pokušava specijalnim ratom ogaditi u svjetskim medijima SAD i iako nema neke velike nuklearne resurse za značajniju borbu protiv SAD-a, koristi medijsku pažnju kako bi svjetskog policajaca omrzila kod građana svijeta, a time itekako pomaže u ruskoj medijskoj prevlasti medijskim prostorom. Kod Hezbolaha već su pronađene S. Korejske rakete kojim se prijetilo Izraelu, što je i pravi povod svih nemira oko S. Koreje, jer se Trump ponudio zaštiti Izrael, koji je sve više u okruženju tradicionalnih neprijatelja. Iran, Sirija i S. Koreja koriste se za ruski pritisak u podjeli sfera s SAD-om.
Izolirana država nastavila je svoju retoriku protiv ponovljenih prijetnji američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je jučer izjavio da ukoliko čelnik  Koreje Kim Jong-Un pokrenu napad na SAD, “doista će ga požaliti i požalit će to brzo. ”

 

“Predsjednik i ostali američki zlostavljači izjavljuju” kako vojnu opciju “protiv Sjeverne Koreje ne isključuju, tvrdeći da nisu ‘isključili rat'”, navodi režimova poruka. “U međuvremenu, počeli su dovoditi svoje nuklearne snage na Korejski poluotok, dok se nastavlja rizična nuklearna ratna igra i snažno se povećavaju napetosti u cijeloj regiji”.-bio je jedan od komentara iz S. Koreje…
Sjeverna Koreja je naglasila da bi se Pyongyang trebao tretirati s poštovanjem koje zaslužuje za nuklearnu energiju: “SAD provode dugi popis nepravdi protiv Sjeverne Koreje dok se predstavljaju kao” jedinu velesila “na svijetu. Međutim, sada su pred propadanjem kompletne stvarnosti i sigurnosti preko nestabilnosti  Sjeverne Koreje. Ovo je komična tragedija koju je sam [US] stvorio. ”

Poruka je završila prijetnjom i izjavom S. Koreanaca  da je sjevernokorejska vojska “sposobna boriti se u bilo kakvom ratu koji SAD želi i spremne su pokrenuti vatru prema američkom teritoriju, čekajući konačni nalog za izvršenje napada”.

HOP