Slaven Letica: TENSILEN ILI PRIČA O OPASNOJ MEDICINSKOJ REKLAMNOJ LAŽI I KULTURNOJ I POLITIČKOJ SRAMOTI

0
3681

“Tjednima se na svim hrvatskim i na brojnim „regionalnim“ televizijama i inim medijima te na društvenim mrežama vrti medicinski i kulturno opasni, šarlatanski reklamni video o navodno – posebice za žene u srednjim godinama – spasonosnom sreće-tvornom „lijeku“ koji se prodaje pod nazivom „Tensilen“. „Lijek“ se reklamira kao neupitna PILULA SREĆE: „Da ste me samo vidjeli prije dva mjeseca: bila sam na ivici suza, kuća, obaveze, kuhanje. Totalni kaos. Morala sam nešto učiniti za sebe. Prijateljica mi je preporučila da uzmem Tensilen i otkad koristim Tensilen, a koristim ga već dva mjeseca, totalno se drugačije osjećam: raspoložena sam, sretna, nisam pod stresom, ponovo uživam u svojoj obitelji i svom poslu! Ozbiljna razlika.

Osjeti razliku – Tensilen!“ Tenisilen je „balkanska“ verzija na Zapadu odavno poznatog američkog „dodatka hrani“ same koji je tamošnja Agencija za hranu i lijekove odobrila 1999., a kao antidepresiv je dostupan kao od liječnika propisani lijek i u nekim europskim zemljama: u Italiji od 1979., Španjolskoj od 1985., Njemačkoj od 1989. itd.

Nije, dakle, problem u samom lijeku ili „lijeku“ nego u resorsnom ministru i Ministarstvu zdravstva, udrugama za zaštitu potrošača i ženskim nevladinim udrugama koje ne prosvjeduju protiv lažne i opasne REKLAME za Tenislen koja ga prikazuje kao – SPASONOSNU PILULU SREĆE. TENSILEN spot – Za bolje raspoloženje

izvor fb profil Slaven Letica

HOP