Domoljublje: Hrvatsko ministarstvo uprave štiti Srpsku pravoslavnu crkvu i ne želi Hrvatsku pravoslavnu crkvu

0
5178

1530. godine 4 patrijarha su odluku donijela o srpskoj crkvi, a Carigradski patrijarh odluku potpisuje i šalje  kao poslanicu Ohridskom arhiepiskopu , kako srpska crkva nikada nije priznata…u svojoj knjizi naš hrvatski arhiepiskop Aleksandar objavljuje tu informaciju koja nikoga previše nije dirnula…

aco i bl

1920 godine konačno srpski svećenici dobivaju priznanje crkve na naš račun, tako što potplate carigradskog patrijarha sa zlatom, za koje se i danas sumnja da je pokradeno iz naše zemlje poslije rata i ukazom, a ne zakonom, od strane srpskog regenta postaje srpska crkva…danas SPC lažira da je tim mitom objedinila sve srpske crkve u regiji. Naravno da je i to laž. SPC je dobila priznanje za Beogradsku arhiepiskopiju. Karlovačka i Dalmatinska arhiepiskopija u tom dokumentu smatraju se samostalne. Dokument se zove tomus. 

Drugi detalj po kojem je poznati ovaj trenutak je svako činjenica da iako podmićen zlatom Carigradski patrijarh nikada nije preko ovog priznanja ustoličio srpskog patrijarha, kojeg su Srbi izmislili na tzv. skupštini, gdje predsjedavajući nije niti došao, pa je i srpski patrijarh do danas nezakonita titula u ovoj tragikomičnoj crkvi, koju plaćaju najviše vjerovali ili ne Hrvati. Zahvaljujući umobolnoj i nepismenoj vlasti. Za njeno nezakonito postojanje na teritoriju Hrvatske opet najviše se bori hrvatsko ministarstvo uprave, iako baš ova crkva najviše potkopava državu svojom mržnjom i upošljavanjem bivših srpskih terorista.

Srbi otimači ukrali su dalmatinsku i karlovačku arhiepskopiju i pripisali je sebi iako je Carigradski patrijarh izričito napisao kako su ove arhiepiskopije samostalne. Do danas potpuno su posrbljene. Uz glupe političare u pozadini i podosta nestručne kadrove u katoličkoj crkvi.

Tako je po mišljenju arhiepiskopa Aleksandra hrvatski poznavaoc crkvenog pitanja Kolarić grubo pogriješio pišući kako je tek u 19 stoljeću izražena želja za HPC-om.

-Mislim da je to pogreška, jer Karlovačka i dalmatinska arhiepiskopija su postojale znatno prije i one nisu van ove ideje o HPC-u, već su ta sama ideja. One su na teritoriju Hrvatske i kao takve su HPC. Čak je laž kako je prvi arhiepiskop karlovački Srbin, on je bio Crnogorac.

-Stvaranje HPC-a i SPC-a je ogroman raskorak u samim dokumentima, HPC za vrijeme režima Ante Pavelića je zakonito stvorena, zakonom i na  crkvenoj je skupštini izabran poglavar, dok su srpska crkva i patrijarh plod ukaza regenta, znači vladara koji je Srbin pomaže u nelegalnom izboru i izborom na nelegalnoj skupštini SPC se potvrđuje, na koju pak nije došao crnogorski poglavar crkve i predsjednik te skupštine. -objasnio je arhiepiskop Aleksandar.

Nakon svega treba dodati da hrvatske političke vlasti i ministarstvo uprave priznaju ovaj cirkus srpske crkve, a katolička crkva nije našla za shodno o svemu tome zauzeti jedan znanstveni stav.

U toj gunguli srpskih otimanja, laži i gluposti ne dozvoljava se stvaranje HPC-a na način kako je drugima dozvoljeno, samo kako bi se štitila ova nakaradna lakrdija od crkve.

HOP