POLICIJA NEZAKONITO ZABRANILA MOLITVENI SKUP I PREKRŠILA EU KONVENCIJU O VJERSKIM SLOBODAMA

0
4428

GLAVNA FACA ovih dana u Hrvatskoj je svemoćni ravnatelj Spomen područja Jasenovac. Oni si je dao za pravo krišiti EU konvencije o vjerskim slobodama i odlučivati o postojanju HRVATSKE pravoslavne crkve.

Odbijenica_JUSP

Ravnatelj Ivo Pejaković koji se na dopisu potpisuje kao pučkoškolac, tako se i ponaša. Neznalica Pejaković je tako u svom dopisu nalupetao kako je HPC kao crkva nastala za vrijeme NDH i zato je po tom liku zabranjen ulazak svećenika te crkve unutar područja Jasenovac. U svakoj normalnoj zemlji, a ne u zemlji komunistički primitivaca vodeća pravoslavna crkva ima ime zemlje u kojoj se nalazi. Za vrijeme NDH prema zakonu je izglasana HPC, jer se država zvala Hrvatska, a ne Srbija i tome nema blage veze sa režimom već sa imenom zemlje neznalico Pejaković.

Prema tome tko ste vi Pejakoviću da prvo lažete da je arhiepiskop Aleksandar nastavak ustaške države? Nadalje po čemu arhiepiskop Aleksandar nije priznat? Udruga HPZ je osnovana i njen predsjednik jest arhiepiskop Aleksandar postavaljen u Hrvatskoj kao arhiepiskop EPC-a. Da nema priznanje Europske pravoslavne crkve ne bi mogao osnovati udrugu. U samom osnutku udruge najviše je pomogao baš HOP portal kojeg danas progoni srpska šovinistička elita. Na čijem ste tragu.

Nadalje tko je smio zabraniti skup, ako je on bio molitveni? Pejaković? Policija? Onaj tko je zabranio molitveni skup je prekršio europsku konvenciju o vjerskim slobodama i time je policija postupala nezakonito prema EU zakonima, jer se ne smiju braniti nikada molitveni skupovi. Ovo je veliki propust ministra Božinovića koji je očito podlegao ovoj neznalici koja širi mržnju prema Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi. 

HPC nije priznata jer je Hrvatska postala kolonija srpskih pravoslavaca. Oni muzu nekretnine i novac od države iako ima 16000 pravoslavaca koji uopće nemaju veze s srpskom nacijom. Srbija kao zemlja ne plaća plaće srpskim svećenicima a niti približno ovi mogu musti  srpsku zemlju bez obzira na njihove četničke stihove.

-Srpska pravoslavna crkva lukavo koristi oduzete crkve od karlovačke i dalmatinske eparhije i preko srpske vlasti prekraja ih u srpske za vrijeme prve Jugoslavije, što je laž prve Jugoslavije, smatrajući ih čisto srpskim pravoslavljem. Na osnovu te laži pokreću se pobune 1941. godne i poglavito 1991. godine s jasno pričom svijetu kako oni samo brane svoje, jer se radi i o njihovoj crkvi. Njihovim priznanjem za vrijeme Ivice Račana u novoj Hrvatskoj upravo preko crkve dokazuje se da je ovo srpska zemlja, pa nije čudo da se izbacuje hrvatski barjak s pravoslavnih groblja-komentirala je magistrica I. Runtić.

jasenovac

Srpska okupacija tako ulazi u završnu fazu preko crkve i Milorada Pupovca…

I što je još diskriminator, neznalica i šovinist zaboravio napisati kada je bez suda osudio novinara Igora Vukića i arhiepiskopa Aleksandra? Da i danas srpski popovi urlaju u Jasenovcu kako je tamo ubijeno 800 000 Srba. To mu naravno ne smeta kao što mu ne smeta kad neki Perić,” sveštenik” pjevuši četničke pjesme i bez problema ulazi u Jasenovac, a ova nova milicija ne brani ulazak njemu jer širi srpski šovinizam… e milicajci…ster…

Prije par dana plenkovićeva komunistička vlast je potpisala u Talinu deklaraciju osam zemalja u svezi osude komunističkih zločina, a još uvijek u Srbu slavi klanje katoličkog svećenika, djece, žena, staraca kao srpski ustanak 1941. godine…. može li luđe?

HOP