Ekskluzivno: Umirovljeni novinar Tanjuga srpske nacionalnosti poručio da će i on zapaliti ‘Novosti’!

0
9878

Ekskluzivno donosimo razgovor sa nekadašnjim dopisnikom Tanjuga iz Rijeke N.K. koji je dao podršku Draženu Kelemincu u svezi spaljivanja primjerka “Novosti” pred uredom komadanta svih Srba u Hrvatskoj- Milorada Pupovca.

-Iskreno i sam bi spalio taj list i spreman sam to učiniti pred redakcijom, jer mi je dosta huškačke politike “Feralovaca”, koji su svoj propali list sada zamijenili srpskim glasilom u Hrvatskoj. 18 godina sam radio za Tanjug, Večernji i mnoge druge poznate novine u tadašnjoj zemlji, ali ovo što se zove “Novosti” je grozno. Mi Srbi u Hrvatskoj nemamo od tih novina baš nikakve koristi.

Moji prijatelji Hrvati me zaustavljaju na cesti i pokazuju mi što se u tome listu piše. Ja im odgovaram da to ne pišu isključivo Srbi i da je to list bivših “Feralovaca” koji iskonski mrze Hrvatsku. “Novosti” kao list najviše štete rade baš Srbima u Hrvatskoj i zato sam podržao spaljivanje ovog lista i sam sam spreman spaliti ga na riječkom Korzu. Dosta je više širenja mržnje.

Što vas najviše smeta?

Ma smeta me što se netko poigrava sa Srbima u Hrvatskoj i ima mjesečna primanja 83000 kuna! Pupovac kad zbroji sva primanja ima mjesečno više nego što ja vidim godišnje. Odnosno za svoj rad ja dobivam bijednih 800 kuna socijale, a on za masu propusta tajkunsku plaću.  Zajedno s mojim prijateljima Hrvatima dajem podršku spaljivanju ovog lista mržnje. Ako ovakvim novinarima dopustimo da siju mržnju, još 500 godina će Hrvati i Srbi ratovati.

Jednostavno treba Milorada Pupovca priupitati za konkretne stvari i lako ćemo doći do istine tko je on i koliko je napravio za Srbe u Hrvatskoj. Za početak neka kaže što je s doniranim novcima za škole, srpske, gdje su završili traktori u donaciji Hrvatske vlade… njih dvadesetak umjesto u benkovački kraj, odveženi su u Vojvodinu, jer je navodno zemlja bila preplitka za njih…ne znam je li bila zemlja preplitka ili se netko bojao da ne iskopaju nečije leševe… vjerujte svašta bi još mogli pokrenuti kao temu, ali za početak i ovo je dosta.

Oni koji misle da Keleminec šteti Hrvatskoj gadno se varaju, u usporedbi s Pupovcem. Pupovca treba priupitati za porijeklo novca i Srbi će  se brzo odmaknuti od Pupovca.- završio je prvi dio intervjua bivši novinar Tanjuga u mirovini za naš portal.

HOP