Arhiepiskop HPC-a tuži pupovčeve ‘Novosti’ jer su lagale da je on bio u Jasenovcu!

0
7306
Arhiepiskop HPC Aleksandar

‘Novosti’ u svom dolje potpisanom članu obmanjuju javnost lažima kako je arhiepiskop HPC-a Aleksandar došao u Jasenovac iako mu je zabranjen pristup kao vjerskom čovjeku jer je ustaša.  Arhiepiskop Aleksandar nije nikada bio u Jasenovcu. Novinar Goran Borković bezočno laže i širi vjersku mržnju.

 

-Odgovorno tvrdim da nikada nisam bio u Jasenovcu, potpuno suprotno informaciji u glasilu Novosti koje tvrdi kako sam bio određenog datuma. Što će biti slijedeća informacija, možda da sam se u Jasenovcu slikao sa Antom Pavelićem?

Kontaktirao sam odvjetnike zbog širenja laži, kao i zbog zabrane vjerskoj osobi dolazak u Jasenovac, te se na taj način krše i europske konvencije. Ravnatelj Jasenovca nije se složio s mojim dolaskom jer se mene povezuje s ustaštvom. To je smiješno. Što sam ja Bugarski ustaša? Kada sam se učlanio u ustaški pokret? Na osnovu koje sudske presude sam proglašen ustašom?

I ovo ponašanje je svakako dio sveobuhvatne tužbe protiv odgovornih, jer se po mojem mišenju na taj način uskraćuju vjerske slobode i mene ocrnjuje bez ikakvih dokaza.- ekskluzivno za naš portal je komentirao arhiepiskop HPC-a Aleksandar, dok samo vrijeđanje  novinara o  položaju u HPC-u nije htio komentirati jer je sve jasno iz dokumenata koje posjeduje i koji demantiraju u potpunosti ovaj članak.

Bacanje s mosta

  1. kolovoza 2017. Goran Borković NOVOSTI

Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima opet je iskorišten za osudu zločina počinjenih nakon Drugog svjetskog rata, dok se o onima koje su napravili nacisti, fašisti i domaći izdajnici glasno šutjelo. Revizionizam ne čudi s obzirom na to da je glavni organizator tih manifestacija bila udruga Hrvatski domobran. Jedan od uzbudljivijih skupova održan je u Vodicama, ispred spomenika Žrtvama jugoslavenskog komunizma koji je postavljen prije godinu dana. Program je započet pjesmom ‘Život svoj prikazujemo Bogu, za slobodu hrvatskome rodu’ klape Bunari, a nastavljen žestokom antipartizanskom retorikom koja je dosegla vrhunac izlaganjem stanovitog Josipa Jole Mateše, inače dobitnika ovogodišnje nagrade za životno djelo Vodica, koji je u suzama zaključio da se ‘ništa nije promijenilo u odnosu na bivšu komunističku tvorevinu’, ali da borba još uvijek traje i da ćemo ‘mi pobijediti’.

Komemoriralo se i u Suhopolju, gdje je izražena nada da se komunistička strahovlada više nikad neće ponoviti, u Solinu se istaknula predanost europskim vrijednostima, na Daksi kraj Dubrovnika založilo za oštro suprotstavljanje i razotkrivanje ‘pojavnosti karakterističnih za totalitarne i autoritarne sustave’, u Zadru se plediralo za zajedništvo Hrvatske da se ‘prošlost i zavada ne ponove’, u Splitu je predsjednik gradskog HDZ-a Petar Škorić pozvao SDP, kao pravnog sljednika Komunističke partije, da se jasno distancira od svih simbola komunističkog režima koji se i danas slobodno nose, dok se ‘u isto vrijeme inkriminiraju simboli pod kojima su hrvatski branitelji branili našu domovinu’, što je nužnost kako bi ‘definitivno prošlo vrijeme straha i da Hrvatska, konačno, mora prodisati punim plućima svoje slobode’.

Manifestirati se htjelo i u Jasenovcu, ali je ravnatelj Spomen-područja Ivo Pejaković organizatorima ‘Staze hrvatskih mučenika 1941-1951’ poručio da nisu dobrodošli, pa su članovi Hrvatskog domobrana, zajedno sa svojim povjesničarom Igorom Vukićem i samozvanim arhiepiskopom Aleksandrom iz nečega što se zove Hrvatska pravoslavna crkva, bacili cvijeće s mosta u Savu.- sporni članak Novosti.

HOP