Nekadašnji novinar Tanjuga srpske nacionalnosti spalio “Novosti” i dao podršku Kelemincu

0
13602

-Iskreno i sam bi spalio taj list i spreman sam to učiniti pred redakcijom, jer mi je dosta huškačke politike “Feralovaca”, koji su svoj propali list sada zamijenili srpskim glasilom u Hrvatskoj. 18 godina sam radio za Tanjug, Večernji i mnoge druge poznate novine u tadašnjoj zemlji, ali ovo što se zove “Novosti” je grozno. Mi Srbi u Hrvatskoj nemamo od tih novina baš nikakve koristi.- rekao je umirovljeni novinar Tanjuga prije tjedan dana za naš portal.

 

Danas je Nikola Krklješ umirovljeni novinar Tanjuga odlučio doći u Zagreb i zapaliti novine Novosti pred uredom Milorada Pupovca. Tim činom želi iskazati revolt izazvan činjenicom na koji način Novosti manipuliraju sa Srbima u Hrvatskoj. On jednostavno želi miran život.

received_2449977908476679

Novosti su prije neki dan pustile u opticaj lažnu vijest da je arhiepskop Aleksandar ispred HPC-a došao u Jasenovcu i ta laž je trebala prikazati ovog svećenika kao ustašu koji ne poštuje volju ravnatelja spomen područja Jasenovac. Time se diskreditira crkva i poglavar HPC-a

U Vrginmostu je pakao za lojalne Srbe, trpe batine i prijetnje srpskih ekstremista, Novosti tvrde kako je to laž.  Pišu članak ovih dana kako u Vrginmostu vlada idila.

Koliko još prijetnji i batina neki moraju dobiti kako bi se vidjelo što Novosti rade… takvim lažima potiču daljnje nasilje pojedinaca. Obitelj Dragić je potvrdila da nitko iz Novosti nije bio kod njih niti razgovarao sa njima u svezi prijetnje srpske zajednice. Prvo su kod njih trebali doći novinari provjereti stanje, poglavito zbog zlostavljanja djece po nacionalnom ključu. Nisu došli. Nisu ti novinari primijetili niti pobunu Srba protiv lokalnog četnika Milana Busića u njegovom selu. Već iz ta dva slučaja vidi se kako pravoslavci moraju trpiti laži i na taj način  prikriva se  istina, koja razara obitelji.

received_2450074021800401

Svega toga je dosta i Krklješu. Pravoslavci mogu misliti samo politikom M. Pupovca.

On smatra da Pupovac radi na uništenju srpske zajednice u Hrvatskoj jer stalno potiče mržnju ili svojim pisanjem ili biltenima ili govorom.

Spaljivanjem jednog primjerka Novosti želi pokazati kako je dosta takvog stanja. Ne smatra bivši novinar Tanjuga da je spaljivanje Novosti čin ekstremizma Dražena Keleminca već naprotiv, Novosti postaju list koji širi nepotrebne laži.

Novinar u mirovini Krklješ istakao je još jednom da Pupovac ima primanja 83000 kuna mjesečno, da je sudionik sumnjivog izmještanja taktora iz donacije u Vojvodinu iako su bili namijenjeni za benkovački kraj i kako srpske škole iz donacije japanske vlade nikada nisu dovršene!

Igor Drenjančević

HOP

 

Zanimljivo da je u toku jutra napadnut portal HOP koji nije mogao biti viđen do popodnevnih sati; a koji redovito piše o ovim problemima.