Pritisci iz Slovenije i Mađarske pritisci su ruske strane, a ne “NACIONALNA OSVJEŠĆENOST” tih zemalja

0
2600

Već duže traju napadi na Hrvatsku iz Mađarske, a o tome se vrlo malo govori. Tvrde naši mediji kako Slovenci i Mađari znaju braniti nacionalne interese, dok Hrvatska ne zna.

U tome ima istine, ako vidimo što nam radi naša diplomacija. Ali ipak istina je drugačija. Odluka Mađarske o blokadi hrvatskog ulaska u Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), kao i Slovenije je politički pritisak ruskog brata na Hrvatsku.

Slovenija je odavno središte ruskog novca na tzv. balkanu, a Mađarska gotovo sve kordinira sa ruskim interesima, sjetimo se samo Mađarske podrške Srbiji kada smo prijetili srpskim političarima.

U principu naši mediji pokušavaju pričom o nacionalnoj osvještenosti ova dva naroda prikriti ruske planove preuzimanja Hrvatske. Agrokor je bio prvi veći pokušaj destabilizacije Hrvatske, koji je spriječen preko američkih investicijskih fondova, sada se vodi velika bitka za HEP koji u jednom segmentu već kontrolira Srbin Vuk Hamović. Zastrašivanje većom cijenom struje kroz medije je zapravo poruka drugoj strani da ne ulazi preduboko u energetske potencijale Hrvatske.

Zavlada li ruska strana izvorima hrane i vode, te energetike teško će suprotna strana naoružavanjem uspjeti održati svoj plan. U Slavoniji se prodaju kuće i po 3000 eura, napuštena je u mnogim područjima i ogromni potencijali poljoprivredni  i plinski padaju u ruke stranih investitora. Država tiho sudjeluje u tome.

Kako bi pljačka bila manje vidljiva tzv. desnica glumata oko pozdrava ZDS i titove ploče, kao što je nekada bila ćirilićna ploča u Vukovaru na repertoaru … dižu se emocije i strasti dok se s druge strane pljačka velikom brzinom.

Što Hrvatska prodaje kroz HEP? 

2/3 uništenih kapaciteta. Zbog kojih kupujemo najskuplju el. energiju u trenutku kada nam pofali.

Što Hrvatska kupuje kroz INA-u?

Uništene kapacitete i znatno manji broj crpki. INA je uništena kroz uništenje proizvodnje derivata, pa sada sisačka rafinerija ne služi ničemu, kroz zaostalu rafineriju u Rijeci nismo konkuretni, rasprodane crpke po BiH-a i Srbiji, rasprodane cisterne. To mi sada kupujemo…

Zagrebačka banka?

Banka koja ima problem vlasništva, u njen osnovni kapital nije nikada uvršten kapacitet zgrada i poslovnica, a prema srpskim ulaganjima u nju preko Jugobanke moguć je spor sa srpskom stranom, koji bi mogao uništiti banku, a koja je uništila svoje osnivače!

Zaključak je jasan. Strani timovi danonoćno rade na preostalom pokoravanju zemlje, dok se tzv. desničari  “bore” za ploče i trgove. Zanimljivo da naše političke elite o ovim problemima ne vode previše brigu…

HOP