Razlozi zbog kojih su izbori namješteni u korist HDZ-SDP mafije

0
2958

 

U RH su svi izbori bili NELEGALNI I NELEGITIMNI evo samo nekih „poštenih nedostataka“ stvoreni po Šeksu na ex i njegovim kolegama s ciljem da bi stranke HDZ/SPD vječno ostale na vlasti.

1.   Višak glasača na biračkim spiskovima u odnosu na punoljetne građane Hrvatske( čak i preko 900.000).

2.   Približno Isti broj birača kao i broj stanovnika u županija i gradova, a u nekim gradovima i općinama ima čak više birača od stanovnika.

3.   Broj birača po izbornim jedinicama varira više od 5%

4.   Onemogućavanje glasanja hrvatskih iseljenika u inozemstvu za koje je namjerno osigurano premali broj glasačkih mjesta (na jednom glasačkom mjestu može glasati u jednom danu samo 2000 ljudi).

5.   Glasači u BiH nisu iseljenici, a čak nisu ni dijaspora, već autohtoni građani BiH, a neki čak imaju i dvije adrese pa mogu glasovati na dva mjesta. 

6.   Ne postoje uredne registracije birača na biračkim mjestima prilikom glasanja, jer nijedan birač ne može dokazati da je pristupio glasanju odnosno izborima. Prilikom preuzimanja glasačkih listića glasač ne potpisuje primitak glasačkog listića nego se samo zaokružuje osoba koja je pristupila glasanju. Naknadno se mogu zaokruživati osobe koje nisu pristupile glasanju. Čak se dešava da birač pristupi izborima i da je već unaprijed zaokružen.  

7.   Na biračkim listama postoje jednakiji onima kojima se upisuje akademska titula, a drugima se ne upisuje.

8.   Nepostojanje kontrole kod APIS-a (računarski centar), a čak nije dostupna arhitektura softwera (državna tajna, software je kupljen u Srbiji).

9.   Apsurdno je da birači koji biraju stranku koja nije prošla granicu od 5% da onda njihov glas ide upravo suprotnoj strani za koju birač nije glasovao. To se naziva ne poštivanje volje birača (zastarjela d-Hondt-ova metoda).

U normalnoj demokratskoj i civiliziranoj državi ovakvi „pošteni nedostaci“ ne postoje, pa se zato preporuča bojkotiranje izbora.

RS