U Vrginmostu “sdp-sdss teroristi” na vlasti nisu htjeli katoličku crkvu u mjestu

0
3812

Materijalna bijeda i oskudica vladaju mjestom u kojem je zaposleno samo 80 ljudi. Bijedom i oskudicom odiše želja i volja ovdašnjih Hrvata i Srba da pokušaju živjeti bez neprijateljstava i sukoba. Nema ovdje suživota još zadugo

TEKST I SNIMCI FRENKI LAUŠIĆ

A što fali Titu? Tito je bio državnik koji je učinio velika djela, malo toga ružnog se o njemu može reći, dapače. Gvozd je do 1996. bio Vrginmost, a Dan općine Vrginmost bio je 5. listopad, jer je 1967. Tito posjetio naše mjesto. Sada ćemo samo vratiti taj datum kao Dan općine i mislim da to nikoga ne bi trebalo provocirati — riječi su Mile Jerosimića, načelnika općine Gvozd.
Vlado Gabrić i Mile Jerosimić: Šta fali Titu?— Neka oni slave Tita, a mi ćemo slaviti dan župe, Sv. Petra, koji je do sada bio Dan općine Gvozd. Mi smo promijenili ime iz Vrginmost u Gvozd jer je na Gvozdu, sadašnjoj Petrovoj gori, ubijen zadnji hrvatski kralj. Dan općine smo promijenili jer je 1996. Gvozd bio naseljen samo Hrvatima, uz mali broj Srba koji su se tek 1997. počeli pojedinačno vraćati, a masovno 2000. godine. Naravno da ne možemo prihvatiti da Dan općine bude datum kada je jugoslavenski diktator posjetio tadašnji Vrginmost. Srbi povratnici očito ne žele priznati, ili ne shvaćaju, ili ne znaju, da se u posljednjih deset godina promijenio društveni sustav u Hrvatskoj — prokomentirao je Dario Puljić, predsjednik HDZ-a u Gvozdu prijedlog tamošnjeg SDP-a da se Dan općine slavi na rečeni 5. listopada.-ovo je tekst S. Dlamacije iz 2002. godine kada je Vrginostom vladala sdepeovska šovinistička kasta.

Tada je ova šovinstička srpska ekipa htjela katoličku crkvu izbaciti iz mjesta. Gradnjom van grada. SDP Ivice Račana udomio je teroriste Miličevića, Dugošiju, Gabrića… ekipa koja je vladala do trenutka kada ih naš portal otkriva kao poznate i priznate teroriste. Tada se oni miču sa čelnih pozicija SDP-a, a velika glavešina Garbić počinje raditi za SDSS. Nekada vodeći SDP  biva desetkovan i svi vječnici prelaze u SDSS, terorističku stranku koju je osnovao ratni zločinac, kamiondžija Goran Hadžić, a danas ju vodi Milorad Pupovac okružen srpskim ekstremistima. Nakon SDP-ovog kadara općinu preuzima B. Jovičić, poznati “topđija” terorističke fašističke tvorevine SAO Krajine, koji je kao pripadnik 19. brigade vojske Krajine iz Popović brda gađao Pisarovinu, Karlovac, Jastrebarsko, pa je time zaslužio povjerenje Pupovca. Njegov sin vjerojatno će biti budući vjećnik jer je zapalio hrvatsku zastavu i bacio je u zahod. Vjerojatno će biti i koalicijski partner SDP-HDZ mafije na vlasti…

Šef vojničkog HDZ-a u trenutku rušenja načelnika općine Jovičića došao je hitno u ovo mjesto srpskih šovinsta i tražio podršku Jovičiću. Isti onaj pred čijom su općinom ovog ljeta terorist M. Linta i ekipa skinuli hrvatsku zastavu sa zgrade općine. Šef terorističke vlade krajine u Begradu u sklopu Biroa Krajine borvio je u Vojniću kao kada bi teroristi kalifata dolazli u SAD i skidali zastave. U to vrijeme Gabrić, nekadašnji SDP-ovac, a danas SDSS-ovac sastao se sa drugim po značaju teroristom krajine Đurom Škaljcom u Slavskom polju, mjestu iz kojeg je Jovičić rušio Karlovac. Što radi policija od 2002-2017 godine u Vrginmostu? Prima plaću. Možda bi bilo bolje da ih plaća Biro Krajine.

četnička omladina1

 

Kada su ravnateljica škole u to vrijeme Dimić i policijski službenik zataškali paljenje hrvatske zastave od jovičićeva sina, sin teroriste Dugošije je ušao u školu sa bombom. I to je zataškano, da bi se taj smutljivac zaposlio u policiji! Za nevjerovati.

No tu ljudskoj pokvarenosti nije kraj. Klemm je u svojoj tvrtci zaposlio starog Dugošiju, nekadašnjeg teroristu, kako bi ovaj ostvario mirovinu. Onaj isti Klemm koji je organizirao prosvjed branitelja i žestoke se borio protiv policije! Navodno je imao prste i oko zapošljavanja sina bombaša u policiji. U principu bratstvo i jedinstvo domoljuba, terorista i vodećih stranaka…Za to vrijeme doseljeni Hrvati iz Banja luke osjećaju se u ovom šovinističkom mjestu gore nego u Republici Srpskoj. Progone ih kao divlje zvijeri, jer policija do sada nije radila svoj posao, pravosuđe se naštimava prema Pupovcu, a socijalnu službu u Glini drže majka i kćer suca SAO Krajine! Poslije Oluje srpske kuće su otkupljene preko APN-a na čijem je čelu tada bio današnji župan Žinić po cijenama vila na Tuškancu, narod je platio preskupo srpsku imovinu, a imovina koja tada nije prodana danas se prodaje po par tisuća kuna…

Koliko smo saznali do sada nije se puno pomakao slučaj četnika, nasilnika, silovatelja i političara Milana Busića za prijetnje lokalnoj policajki ( možda jer je Busić prijavio pupovčevu ekipu za lažiranje izbora i mito), nije se pomakao niti slučaj maloljetne kćeri R. Dragića, koju je zlostavljao četnik Vučetić i psovao joj majku ustašku, nije se pomakao previše niti slučaj napada četnika Vučetića, oprostite teroriste na predsjednika udruge branitelja, pa čak niti davanje puške djetetu 6 godina starom od strane ovoga manijaka ( policija i pravosuđe zbog toga vodi istragu protiv eminentne hrvatske slikarice I. Runtić, koja dijete niti ne pozna, kao i protiv urednika portala!).

Danas mjestom rukovodi novi srpski anonimus Vrga, koji je završio škole u Vojvodini, a na Banovinu se vratio prije deset godina. Redovito odlazi u Veliku Kladušu na političke brifinge sa srspkim ekstremistima…

Vjerojatno je Vrginmost najjasniji dokaz kako se jedna organizirana teroristička skupina utaborila na vlasti uz podršku izdajničke politike.

HOP