Dok srpski politički luđaci postavljaju spomenike još većim luđacima Vojvodina ide putem Katalonije

0
2992

Katalonija kreće prema samostalnosti i pokreće nove procese u EU. Nešto više od 7 milijuna stanovnika doprinose 10 milijardi eura u državni proračun poreza; 20 % BDP puni Katalonija svojim industrijskim i ostalim kapacitetima u Španjolsku blagajnu, iako ih ima 16% u brojkama naroda u sklopu države Španjolske. Čak 60 milijardi eura zarađuje Katalonij od izvoza. Za hvalu španjolski policajci pendrekima žele osujetiti samostalnost bogatih i radišnih Katalonaca i tako spriječiti daljnju eskalaciju španjolskog društva preko Baska.

Katalonci se nalaze pred novom erom frankofonije, za čijeg stolovanja je ukinuta autonomija. Španjolska se okreće Francu ovih dana i želi ugušiti pokret za separaciju Katalonije poput generala Franca, jer želi ukinuti autonomiju Katalonije iz razloga što je Ustav Španjolske zagarantirao unitaran sustav. Ustav kao takav sam provocira nove sukobe jer ne priznaje realnosti Katalonije i Baska. Nešto više od milijun ljudi moglo bi nastaviti Katalonskim putem.

U našem poludjelom susjedstvu kopira se katalonski model na čobanski način.

U RS Srbi su pobili i rastjerali sve nesrbe i pljačkom i paležom stvorili osnove za neovisnost. Ništa bolje Srbi ne čine u Vojvodini koja pak opljačkana i raseljena pokušava pobjeći od srpske cokule.

Kosovo je uspjelo pobjeći iz Srbije uz ogromne žrtve. Sad je red na Vojvodini.

Dok Srbi i nafiksani IDS-ovci u Hrvatskoj pokušavaju Hrvate Istre izdvojiti iz Hrvatske. Čak i uravnoteženi  Kajin bulazni o nekoj autonomiji Istre; potpuno opljačknoj od IDS-a koji sada mora izdvojiti iz Hrvatske  Istru, kako bi pljačkaši preko kontroliranih medija, policije i pravosuđa spasili plijen. Ti izdajnički manijaci i kleptomani mogu opstati na slobodi ako izmisle ugroženost kao i Srbi da bi prokrili svoj lopovluk kao i srpski koji lupetaju o antifašizmu dok divljački plindraju državni proračun.

Koja je razlika od Katalonije? Katalonci zarade oko 210 milijardi eura svojim radom; dok pljačkaši u Istri koja ima svega 180 000 stanovnika uspjevaju upropastiti kompletno gospodarstvo i u gospodarskom značaju su hrpa jadnika koja nije sposobna dvije nacrtane ovce sačuvati, već bi i njih izgubili ili prodali. Sustav Franje Tahija za IDS je demokracija.

U RS Dodik je opljačkao sve što može i uništio bankarski sustav pa sad pokušava spasiti svoju revolucionarnu pljačku pripajanjem Srbiji da bi izbjegao uhićenje prije ili kasnije.

Katalonske zastave u Vojvodini nagovještaj su inata srpskim pljačkašima predvođeni luđakom Vučićem koji podiže spomenike srpskom luđaku Tepiću koji je uništio pola Bjelovara i pobio vojnike koji su se protivili takvoj odluci u domovinskom ratu. Vojvodina vidi da u takvoj državi ima mjesta samo za umobolnice.

Prema scenariju pravednosti Katalonija je zaslužila neovisnost, dok za Srbe koji ne vole zemlje koje su naselili, pokrali i izdali najbolje je rješenje beogradski pašaluk.

Svima je preko glave naroda bez imalo smisla za realnost.

Zanimljivo da EU dozvoljava sva ova divljanja Srba, pušta iz zatvora najvećeg širitelja mržnje Šešelja, dok ne priznaje rezultate katalonskog referenduma. I time potiče novo nasilje u EU. Mirne narode sputava dok luđake podržava.

HOP