Tri hadezeova teletabisa uništavaju Veliku Goricu, izvore vode, a Večernji šuti zbog sponzorstva!

0
4149

Mještani Donje Lomnice, mjesta između Zagreba i Velike Gorice s jedva 1.700 stanovnika, već se dugo očajnički bore kako im tik uz kuće ne bi niknula asfaltna baza. Iako je peticiju protiv gradnje te baze potpisalo 7.500 tisuća mještana Donje Lomnice i okolice, izgradnja projekta austrijskog Strabaga najnormalnije se nastavlja. Ali nastavlja se i otpor građana koji su u subotu, 30. rujna, planirali održati još jedan veliki prosvjed kako bi upozorili na problem s kojim se suočavaju. Prosvjed je bio zakazan na prostoru Tržnog centra u obližnjoj Velikoj Gorici te je vlasnik prostora, tvrtka poznatog velikogoričkog tajkuna Željka Žužića dozvolila da se na njegovom prostoru održi prosvjed. Međutim, nakon što je prošlog tjednaemisija Potraga RTL televizije emitirala prilog o njihovoj borbi, koji je izazvao popriličan interes šire javnosti, dozvola za održavanje prosvjeda naprasno im je ukinuta.

„Nakon emitiranja priloga nazvao me direktor Tržnog centra i rekao da, nažalost, mora povući dozvolu za održavanje prosvjeda, jer mu je tako naređeno“, kaže za Lupigu Krešimir Smolković, prvi susjed asfaltne baze u izgradnji i jedan od organizatora prosvjeda. Takvim potezom manevarski prostor im je sada bitno sužen. Termin ostaje isti, subota, 30. rujna, ali su sada u potrazi za novom lokacijom te su danas već poslali zahtjev za odobrenjem nove lokacije, ali ne znaju hoće li im to biti odobreno.

„Nismo ni sami pametni, što sad. Pitanje je hoće li nam policija htjeti zamijeniti lokaciju, jer smo već prijavili prosvjed ispred Tržnog centra, čim smo dobili dozvolu vlasnika, i policija nam ga je odobrila. Ne znamo ni hoće li nam Grad Velika Gorica odobriti neku lokaciju“, strahuje Smolković zajedno s ostalim građanima koji su se uključili u ovu inicijativu. Zanimljivo je, prema riječima Smolkovića, kako im je policija naložila da na prosvjedu ne smije biti transparenata, niti poruka koje bi možebitno mogle uvrijediti gradonačelnika Velike Gorice, Dražena Barišića (HDZ) i Strabag.-piše Lupiga portal.

Ovome treba dodati da je muž glasnogovornice gradonačelnika Barišića, Elizabete Stipetić načelnik sektora za zaštitu vode, tla i zraka u ministrstvu okoliša.

Večernji list ni slova nije napisao o toj temi. Razlog nam je objasnila novinarka gradske rubrike. Navodno je prema našem novinarskom izvoru gradska vlast Velike Gorice  dala za reklamu u Večernjem oko 150000 kuna, za tzv. poslovni uzlet, te je glavni urednik Večernjeg i poltron vlasti Klarić zabranio pisanje protiv sponzora. Slična je situacija i na velikogoričkom području gdje VG DANAS ni slova nije napisao jer od gradske vlasti dobiva oko 160 000 kuna. Nije bolje niti na City radiju koji se oglušio o ovoj temi. Prosudite sami koliko se ovdje radi o korupciji a koliko o slobodnom novinarstvu.

Za bijedno mali novac šuti se korupciji oko gradonačelnika Barišića već godinama. Tri hadezeova teletabisa Barišići i njegovi zamjenici Ačkar i Kolarec [svojevremeno je prodavao vage za tržnicu a sada je dogradonačelnik] iz građana grada rade budale uz prešutno odobravanje pravosuđa i medija. 7 dnevno  najvećeg poreznog dužnika M. Ljubasa prvi je prestao pisati protiv Barešića kada je potjeran novinar Igor Drenjančević, a Ljubas je dobio novac  za svoje portale od grada Velike Gorice. Od tada do danas mnogi su mediji poklekli pred lovom i utjecajnim društvom gradonačelnika Barišića.

HOP