Američka veleposlanica ‘upozorila’ rusku stranu da je Agrokor u američkim rukama, a Kolinda je očito teklić kod Putina

0
3062

“Svakako mislim da je Agrokor puno više od kreditora. Priča o Agrokoru priča je o njegovim zaposlenicima, o kupcima, dobavljačima, pa onda naravno i o kreditorima. Više od toga, kriza u Agrokoru priča je o povjerenju u Hrvatsku kao mjestu za ulaganje, stoga bilo koje rješenje ili analiza situacije u Agrokoru trebaju sve navedene faktore uzeti u obzir. Ponosna sam na to što su američki ulagači prepoznali trajnu vrijednost u Agrokoru i dijelovima kompanije u koje su spremni uložiti i više novca, osigurati tehničku ekspertizu i podršku restrukturiranju kompanije, jer oni prepoznaju važnost zaštite zaposlenika i dobavljača. Tu nije riječ samo o dugu, već i o svim ostalim aspektima Agrokora i uistinu sam veoma ponosna na činjenicu što grupa američkih investitora pruža podršku Agrokoru kada je kompaniji ta podrška najpotrebnija. Oni su ovdje kako bi zaštitili vrijednost i sve aspekte Agrokora te u suradnji s izvanrednom upravom tvrtke, hrvatskom Vladom, radnicima i dobavljačima spasili tvrtku koja je važna i izvan granica Hrvatske.” -Za T portal je izjavila američka veleposlnica Julieta Valls Noyes .

 U pitanju je prije svega fond Knighthead Capital Management koji je u vlasničku strukturu ušao u proljeće ove godine otkupljujući na sekundarnom tržištu Agrokorove korporativne obveznice kada im je već drastično pala cijena, te je potom ušao u privremeno Vjerovničko vijeće i bio vodeći u davanju ‘kredita spasa’ za Agrokor u lipnju ove godine po roll-up modelu. U tom kreditnom aranžmanu Sberbank je odbio sudjelovati jer je za njeg bio nepovoljan.  I savjetnici za restrukturiranje Agrokora su Amerikanci, Alix Partners. 

Što govori Putin na sastanku sa hrvatskom predsjednicom? Ruske banke rade na ozdravljenju Agrokora. Američka veleposlanica tvrdi da su Ameri ušli u investicije, ruske banke povukle su se jer nisu htjele ući u daljnji rizik.

putinak

Iz ova dva govora vidi se proturječnost. Putin je na sastanku sa hrvatskom predsjednicom pokazao jedno jako odbojno lice. Iako je donio cvijeće Kitarovićki, sve je djelovalo usiljeno. Priopćenje je nervozno čitao. Čini se da je Kitarović bila teklić američke strane. Ruske banke u slučaju Agrokor na kraju su izigrane. Plan ruske strane  bio je rušenjem posrnulog Todorića ovladati Hrvatskom.

Todorić je stvorio zavidnu strukturu, koju je jednostvano trebalo preuzeti. U tome ih je spriječio Lex Agrokor. Sada je američka veleposlanica na odlasku javno rekla tko stoji iza toga nakaroadnog zakona. Time je htjela utišati  Bernardića i Marasa, koji lutaju u strategiji, umjesto da su se “ugledali u Milanovića koji je poslušno slušao američkog čovjeka Dragana Lozančića”. Njih zanima tko je pisao zakon, a zakon je izglasao Sabor?!

Predsjednica se poigrala sa Lozančićem, pa je poslije brže bolje promijenila taktiku. Tada sam osobno bio najviše napadan, jer sam u svome pisanju stao uz Lozančića. Ipak ova priopćenje veleposlanice Julieta Valls Noyes djeluje mi vrlo opasno po politiku SAD-a u Hrvatskoj. Ispada da je Cvitan američki igrač, a Todorić privrednik koji nije nikada povezao dobro geostrateški položaj Hrvatske i svrstao se na krivu stranu. Karte su otkrivene. Prije dvije godine sam napisao da su njegova zaduženja smišljena kako bi ruska strana preuzela Hrvatsku poput Slovenije, s čijeg terena danas zagorčava Hrvatima život.

No niti sa američke strane ne cvatu nam ruže. Ako Ameri kontroliraju Cvitana i daju mu mig što i kada treba činiti, onda je više nego sigurno da štite i veliku štetočinu Milorada Pupovca, protiv kojeg je pravnik Nenad Vlahović podigao 7 vrlo utemeljenih prijava. Da ne govorimo kako je Pupovčeva uloga u propaloj Tesla banci potpuno ista kao Piroške Canjuge u Agrokoru.

On za to nikada nije procesuiran. Tim procesom jasno bi se dokazalo da on kao niti Linta u Beogradu ne štite nikakve interese Srba. Linta je izmislio regionalni savez Srba, koji nema nekog značajnijeg članstva, obojica huškaju Srbe, ali osim tog folklora nema rezultata.

SAD je dala ogroman novac za izgradnju kulturnog doma u velikom četničkom leglu Slavskom polju kraj Vrginmosta. Nije jasno zašto je ta selendra odabrna. Dom nikada nije dovršen, novac je potrošen a veleposlanica niti riječ o tome ikada…U 2. svjetskom ratu to mjesto je bilo poznato po strašnoj grobnici Hrvata, koju do sada nitko nije otkopao.

U Hrvatskom oslobodilačkom ratu mjesto je bilo jezgra mržnje, a danas je poznato po činjenici da želi izbaciti iz mjesta Srbina oženjenog Hrvaticom.

Japanci su isto dali novac za srpske škole, ali škola nema, druže Pupovac. Vile ispod Sljemena ima.

U veleposlanstvu SAD je godinama ordinirala Tena Perišin sa FPZ u svezi stipendiranja novinara, pa sad imamo više komunista u novinarstvu nego u Jugoslaviji. Sve je to bilo pod paskom veleposlanstva. Isto tako veleposlanstvom je drmala Slovenka M. Jelenc, koju je naš portal otkrio da je bila na platnom spisku SNV-a, znači povezana sa Miloradom Pupovcem. To je kasnije objavio i Velimir Bujanec u Bujici.

SKANDAL: M. JELENC IZ AMERIČKOG VELEPOSLANSTVA NA PLATNOM SPISKU M. PUPOVCA

Sve u svemu čini se da nije dovoljno što nas naši neokomunisti potkradju i rade budalama, pa nam još trebaju rusko-američke igre u ovom rasulu od države.

Ako Pupovac igra američki bejzbol,  jasno  je zašto Rusi ne žele zgaziti ovog političkog klauna preko tzv. desnice, jer bi time Srbe izazvali, ali opet kada bi kod njih bilo malo više pameti baš bi iskoristili taj moment da raskrinkaju i prljave igre druge strane.

Što nam je činiti? Kako doznajemo Cvitanovo izvješće Sabor za sada ne želi prihvatiti. I bolje. Čije interese štiti neka tamo i radi. Slobodno može ispijati kavice sa Bajićem i Pupovcem.

bajić

Rusi i Ameri ne kuže ovaj mentalni sklop. Ovaj mentalni sklop zaustavio je Turke i sve ostale, Mlećani su čupali kosu sa nama…čude me samo Rusi, ako su čitali Majorova da još uvijek misle pokoriti Hrvatsku preko srpskih slugu…glupa taktika, od pokvarenih Austrijanaca. Trebali bi se sjetiti da su Habsburge na tron doveli Hrvati, bez da su imali ovi neko bogatstvo. Poslije su ih kurve austrijske izdale, pa su iskoristile Zrinske i Frankopane, te Bana Jelačića…baš kao što su izdali i Mozarta. Danas ti alpski jodleri drže naše medije i koriste srpske šoviniste da nas blate.

https://www.hop.com.hr/2017/10/15/ruski-povjesnicar-majorov-priznaje-mocnu-veliku-hrvatsku/

Američi i ruski put treba biti izgradnja odnosa na ovom terenu, jer ova zemlja je povjesno pokazala hrabrost koja je spasila Europu od osmanlija i suprostavila se razvoju masonerije jakom kršćanskom sviješću. Ovdje ne pali masonski plan kao u Srbiji.

Igor Drenjančević

HOP

https://www.hop.com.hr/2016/10/15/ekskluzivno-1200-ljudi-partizani-su-ubili-1945-godine-u-slavskom-polju-pod-zapovjednistvom-krajacica-i-boljkovca/