SKANDAL: M. JELENC IZ AMERIČKOG VELEPOSLANSTVA NA PLATNOM SPISKU M. PUPOVCA

0
12841

Došli smo do podataka da djelatnica Američkog veleposlanstva u Hrvatskoj, Slovenka  Metka Jelenc, specijalist za ljudska prava američkog veleposlanstva u Hrvatskoj, prima novac od Srpskog narodnog vijeća, na čijem je čelu Milorad Pupovac. Prema izvodu SNV-a u čijem smo posjedu Metka Jelenc je dobila  4.803 kuna 24.3.2015. godine u jednom navratu sa sumnjom da se tako nešto više puta dogodilo.  Radi se očito o prvorazrednom skandalu. Kao djelatnica američkog veleposlanstva pridružila se u tiskanju knjige “Govor mržnje i nasilje prema Srbima 2015. godine”. Autor knjige je Tamara Opačić, a urednik knjige-biltena je bivši novinar HRT-a, osuđivani diler droge Saša Milošević, desna ruka Milorada Pupovca. Dajemo na uvid link biltena.

http://www.mfa.gov.rs/bilten_snv_2015.pdf

imag0175Djelatnica Američkog veleposlanstva u Hrvatskoj, Slovenka  Metka Jelenc, specijalist za ljudska prava američkog veleposlanstva u Hrvatskoj  u ovoj knjizi ima ulogu prevoditelja. Inače je uvijek bila vrlo bliska  Scottu Langu, političkom savjetniku  američkog veleposlanika u Hrvatskoj. Tim je stvar gora, jer se Jelenc očito stavila na stranu Pupovca i njegove propagande. Navedene detalje u knjizi ne želimo komentirati, ali je svima jasno ako se prikazuje netrpeljivost s jedne strane, a u knjizi nema netrpeljivosti sa druge strane da se zapravo radi o čistoj propagandi ugroženosti. Pupovca ne brine da su po Jagodnom četnikovali Srbi, u Vukovaru pokrivali ulaznu ploču u grad sa srpskom zastavom, da ne pričamo o četničkim orgijama u Borovom selu, te na cjelokupnoj Banovini, čije finaciranje kreće i iz dijela pupovčeve stranke.

Hrvatska lutrija za socijalno ugrožene osobe njemu je dala u dvije godine 3,6 milijuna kuna, ali nisam primijetio značajni pomak u zbrinjavanju socijalno ugroženih osoba. Znam da nema niti jednog računa kojim bi se opravdala potrošnja navedenog iznosa i zato postoji osnovana sumnja da je novac za nešto drugo utrošen. Treba naglasiti da SNV je u četri godine samo na bankomatu podigao oko 1.700 000 kuna, a za 1,500 000 nema pokrića, odnosno ne zna za što je utrošen novac.

Pazite još jednu činjenicu; do danas se ne zna koja osoba iz SNV-a posjećuje Varaždinske toplice i tamo redovito pri svakom dolasku potroši 20 000 kuna. To su stotine tisuća kuna kroz sve godine. SNV redovito radi fiktivne donacije prema Dokumenti, Antifašistima, dok narod gladuje po Banovini i Slavoniji. Novac je prvenstveno za zbrinjavanje socijalno ugroženih Srba, a dijeli se nekakvim organizacijama…Kod Srba se stvara lažna slika da ih država Hrvatska odbacuje, a ona zapravo daje ogroman novac za zbrinjavanje socijalno ugroženih Srba i veliki novac dobiva srpska crkva. Očito da pojedinci taj veliki novac guraju u svoje novčanike i huškaju narod protiv države.

Na antifašističkom skupu u Srbu potrošeno je po evidenciji SNV-a oko 59.000 kuna, ali to nije ni blizu stvarna cifra, potrošeno je samo za autobuse preko 130. 000 kuna, što u biti znači da je potrošeno 200.000 kuna.

Troši se novac nemilice, a narod od toga nema puno koristi, narod se sustavno huška protiv svoje domovine, iako domovina Hrvatska itekako brine o Srbima. U Srbiji kleru se plaća samo mirovinsko i socijalno, dok u Hrvatskoj  srpski kler dobiva oko 17 milijuna kuna za eparhije koje po broju vjernika i vjerskom ustroju nemaju dovoljan broj vjernika. Hrvatska je i više nego uviđajna prema Srbima. -kaže Nenad Vlahović ispred Srpske pravedne stranke.

Radi li se ovdje o balkanskom loncu, koji je skuhao američku administraciju tek ćemo otkriti, ali ovo otkriće je krucijalno u pojašnjavanju moći i veza Milorada Pupovca, čiji kriminal pokriva pravosuđe, a plenkovićeva vlada Pupovca doživljava kao važnu sponu.  Američka vlast očito u ovoj regiji vuče jako loše poteze uz tolike političke promašaje još od formiranja BiH, a prije i zaustavljanjem hrvatske ofenzive pred Banja lukom.

U Crnoj gori korumpirani Đukanović glavna je nestabilnost u zemlji, te vezivanje uz njega ovih dana njihove diplomacije otvara nove napetosti, a u Hrvatskoj je vlada neokomunističke ljevice HDZ-a sa savjetnicima koji su uništili zemlju još u vrijeme Tuđmana, opljačkali INA-u i uništili bankarski sustav novi izvor nestabilnosti, jer počiva na korupciji.

Dragan Lozančić cijenjeni stručnjak, tadašnji šef SOA iza kojeg se ne vuku repovi, cijenjen u NATO krugovima, napisao je u svome izvješću da je u Hrvatskoj porast četništva i to financirano izvana. Srbija još uvijek ima Biro krajine, vladu u egzilu kako oni kažu o čemu itekako treba povesti računa, kao i vezama M. Pupovca sa njima. Svi oni ne čine ništa pozitivno, osim punjenja vlastitih novčanika.

anja-piceljAnja Picelj zadužena za stipendiranje novinarskih kadrova od strane američkog veleposlanstva vrlo usko surađuje sa Tenom Perišin i FPZ-om…koliko je televizija kod nas javna najbolje se vidi preko prstiju Perišinove, koja redovito gura stipendiste neokomunistički nastrojene… Lamija Alečković je iz te priče najpoznatije, a nama još poznatija kao besćutnica koja je izazvala infarkt Ive Lončara, poslije čega je Lončar umro. Čini se da slovenski kadar i onaj komunistički sa FPZ-a diktiraju najjačoj kapitalističkoj sili kako stipendije podijeliti neokomunistima…može li gore?

Hoće li ova afera američkog veleposlanstva konačno okrenuti američki brod u pravom smjeru?

Igor Drenjančević

HOP