M. Granić zna tajnu hrvatskog znakovlja u Udinama i tko je potomak hrvatskog kralja u tom gradu!

0
78349

Senzacija otkrivena za portal HOP iz naše povijesti koja se do danas skriva:

-Majka mi je iz Senja , a otac iz Udina. Ja sam živijela u Rijeci i udajom se vratila u Udine odakle mi je bio djed.-rekla mi Gina L.F. prilikom upoznavanja. Doktorica koja je uz pomoć naše diplomatkinje (dostavila kremu) i izliječila teške opekline na mojoj ruci. Tako smo se upoznali. Preporučila mi je kremu koja je iz Milana stigla u Zagreb. Takve kreme u nas nema. Opekline su prošle na čuđenje doktora sa Rebra u roku tjedan dana.

Usput sam saznao da je kao liječnica slala velike pošiljke pomoći u Daruvar, Vinkovce, našim hrabrim Tigrovima, u vrijeme rata, a za to dobila tek skromne zahvalnice tih gradova. U njenom domu u Udinama bio je i hrvatski ministar vanjskih poslova Mate Granić, kako bi se upoznao sa njenom povjesnom građom u svezi Hrvata – na tome području. Neobično puno znakovlja, koje mi danas nazivamo “hrvatski pleter” ili “šahovnica” krasi zgrade ovoga grada na putu u alpsku Italiju. Zbog svih prikupljenih dokumenata i onog što je činila u ratu Gina bi trebala dobiti najveće  uručeno priznanje predsjednika Hrvatske.

-Muž mi je bio porijeklom iz Lovrana. Dobio je počasno državljanstvo jer smo bili među prvima koji smo radili za naše hrvatske interese.-kaže Gina.

-Nigdje se nismo slikali niti pojavljivali. Radili smo direktno s vladom . Granić nam je dolazio u kuću kao i mi njemu. A danas me na Lošinju gdje imam kuću tretiraju kao strankinju. A za vrijeme rata  sam im prvu hranu slala. Radila sam direktno s opskrbom lijekova i drugog  za našu vojsku. Surađujući i s pokojnim Prodanom , koji mi je slao popis lijekova potrebnog vojsci i to u periodima kad je svijet još spavao.-priča nam Gina.

Danas hrvatsko krivosuđe proganja Ginu kao da je nebitna za ovu zemlju. Neki banalni sporovi oko imovine izvlači njen novac, a razuma u njenom slučaju baš od niotkuda. Ono što je bilo njeno odjednom više nije njeno.

-Dvije godine prije početka rata otkrila sam igrom slučaja jako važnu stvar o porijeklu Hrvata. Bila sam kod ministrice  Vesni Girardi Jurkić i s dokazima pokazala da mi u stvari nismo došli u Hrvatsku u VII. stoljeću, nego smo narod koji je ovdije bio otprije. U Italiji imamo plemića, koji je direktan potomak hrvatskih kraljeva jos iz V. stoljeća. Granić je bio sa mnom  i tog plemića  je upoznao.

Dala  sam im podatke o toj osobi, a oni su mi za vrijeme rata poslali pismo s kojim me obavještavaju da su izdvojili sredstva za proučavanje dokumentacije. Obuzeta ratom koji je vladao  tek nekidan sam sada našla to pismo. Među dokumentima je njegova plemićka titula. Ništa nije istraženo.

-On je i danas plemić, dokazano je kako je njegova porodica došla u Udine, naslijedio je od svog oca zamkove na području Istre. Hrvatske zamlje.

-Kad su Longobardi napustali područje Udina, ( peto stoljeće) jer je osvojena teritorija zbog malog broja ljudi, zapravo nisu mogli kontrolirati veliki teren, pozvali su kraljeve s kojima su graničili da im podijele osvojenu zemlju. Hrvatski kralj poslao je svog sina , čiji je direktan potomak danas u Udinama. 

grb 3

-Postoje stare slike nacrtane rukom i pisane latinski koje prikazuju gdje su ti zamci u Istri postojali.

-U Udinama postoji zamak koji je u prošlosti pripadao porodici našeg plemstva, a kojeg su kroz stoljeća izgubili. Na ulazu na zidini je Hrvatski grb stariji dva stoljeća od onog našeg najstarijeg u Senjskoj crkvi.

grb konte

Ovo je stara slika gdje počinje njegova povijest. 540 godine otprilike.

konte3

-U njihovom grbu su tri kune, za koje su Talijani mislili da su tri psa, pa su ih po tome i prozvali Konte Di’arcano.

grb2

-Da zaboravila sam reći da Konte ima medu svojim grbovima i bosanski grb . Šaku sa ravnim nožem okrenutu prema zemlji. To nisam snimila. Isto tako sam našla u knjigama Tricani – Italija, zapisano kako su u osvajanju područja Splita u drugom stoljeću Rimljani zapisali da su ih iz unutrasnjosti napadale horde Hrvata iz Bosne. Ima toga puno o nama , samo što to dosad je negirano.

-Vjerojatno su tu moju priču i negdije obijavili. Majka mi je rekla poslije par godina od mog posijeta ministrici, da je netko na televiziji objavio da je slučajno prolazio ovim dijelom Udina i doznao za ovo. Nisu puno pričali jer nitko osim mene i Granića ne zna detalje, koji je to vidio i gdje se sve to nalazi.

 

-Objasnila sam našem plemiću iz Udina otkuda su ti grbovi i onda mi je rekao da sad shvaća zašto su njegovi preci u prošlosti bili sahranjivani u Hrvatskoj.

grob

-Prezime koje nosim po ocu je prezime koje ima porijeklo iz petog stoljeća. Kraljica  se  udala za vladara Longobarda i bila prva kraljica Italije. Otkrila sam da je moje prezime povezano sa prvom kraljicom Italije. Moj djed je upravo iz tih područja.

grobnica

-Jednom prilikom bila sam pozvana kao gost kod predsjednika gradića Cuividala
i on mi je poklonio tom prilikom knjigu o Longobardima. Na prvoj stranici je moje prezime i napomena da su vladali Julinskim alpama, upravo otkuda je moj djed po ocu.
Iluminati su i uništili plemstvo. Da bi oni mogli vladati.
-Moj suprug je porijeklom iz porodice Europskog plemstava. To sam čak našla u Talijanskoj državnoj arhivi ovu zimu. To plemstvo je vladalo Europom sve dok luminati nisu počeli s francuskom revolucijom.

Naša je to povijesti, koji su svi osvajači kod nas u Hrvatskoj uništavali, da bi nam isčupali korijenje, ali Bog je htio da se oni sačuvaju. Jedan naš povijesničar, koji ima veze sa franjevcima mi je rekao kako je cijela orginalna Biblija napisana na našoj glagoljici i da se radi na tome da se to obijavi.

biblija

 

-Bili smo starosijedioci na hrvatskom tlu. Našla sam u arhivima Italije, gdje navode da su ih u II stoljeću iz unutrašnjosti napadale horde Hrvata.

https://fr.wikipedia.org/wiki/S%C4%81vatth%C4%AB

pariz

-Pogledajte kako se zove taj narod . Isto tako kameni kip koji je na slici a predstavlja boginju Vedu , jer su se bavili prirodnom medicinom, ima s obe strane uklesan naš grb. Kip se nalazi u muzeju u Parizu.

-Jezuiti su digli francusku revoluciju, pa su onda to proširili skupa sa engleskom masonerijom. Od tada se brišu činjenice.
-Evo malo stvari koje sam istražujući našu povijest našla i koje su interesante. U Parizu nalazi se kip od kamena, koji je nađen u području Indije i na čijem kamenom prestolju uklesana je hrvatska “šahovnica”. Neznam dali je to slučajno ali tamo je grad koji se zove Shravasti i koji dosta toga govori. U internetu sam našla i povijest.
-Isto tako sam našla jedan članak koji govori o jednom kamenu nađenom u egipatskoj piramidi na kojem je bilo pismo koje nitko nije godinama mogo protumačiti. Jedan (čini mi se ) nizozemski stručnjak je poslije dvadeset godina obijasnio da je to naša glagoljica.
-Ne sijećam se dobro ali to je bilo objavljeno čini mi se na englesko jeziku. Isto tako našla sam u internetu , gdje je nađena ploča kamena na kojoj piše da je jedan od tri kralja bio Hrvat.
grčka hrv
-Najranije spominjanje hrvatskog imena Horoathos može se vidjeti na dva kamena natpisi na grčkom jeziku, koji datiraju od oko 200. godine, koji su pronađeni na Crnom moru (točnije u luci Tanais na Azovskom moru, Krim). Obje se ploče nalaze u Arheološkom muzeju u St. Petersburgu, Rusija.- objasnila nam je Gina.
Što bi se iz ovoga dalo zaključiti? Hrvatski barjak jako smeta, jer je dokaz svih tih simbola po svijetu, tako i platežno sredstvo kuna. Zato srpski povjesničari pokušavaju Hrvate stavi u ustaški kontekst kako bi se kada tada zabranili ovi simboli i svaki dokaz veze Hrvata i svjetske kulture. U tome im pomažu mračne sile i mnoge zemlje u regiji, jer bi inače svi morali priznati da su Hrvati narod koji je stvarao povijest znatno prije njih i njihovih izmišljenih nacija i to po cijelome svijetu. Srbi su kako se vidi samo dobre sluge, koje imaju zadatak uništiti sve Hrvatsko, a Hrvate nazvati katoličkim Srbima. Sve to oni nikada ne bi uspjeli da nemaju podršku svjetskih sila. Zato je i priznanje naše države išlo tako teško.
Ime Hrvat i Hrvatska je dokaz da su mnoge stvari u povijesti lažirane. I danas se uče kao takve. Svaka laž bude prije ili kasnije otkrivena. Komunističi povjesničari lažirali su u potpunosti našu povijest i preuzeli kontrolu na Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti. Hrvati su porobljeni ekonomski, kulturno i znastveno. Istina ipak polako izlazi na vidjelo…
Igor Drenjančević
HOP