Putin zna za skrbnički račun INA-e, sada INA-u lomi kao i Agrokor da bi ucjenio političku mafiju

0
14248

Ovih dana zahuktava se nestručna analiza oko INA-e, na način da se javnost želi nagovoriti preko medija kome prepustiti INA-u. Jedni su  za ideju da se dozvoli ovladavanje INA-om ruskom kapitalu, drugi su protiv. Oni prvi tvrde da kapital nema granica. U prijevodu to znači dajte boljem ponuđaču.

Krenimo redom, naš stručni suradnik Nikola Kovačević jasno je u jednom članku izjavio da je rafinerija Sisak izgubljena kada je premještena proizvodnja derivata u Mađarsku i nakon rasprodaje crpki u BiH ruskim ponuđačima. Nikola Kovačević je dugogodišnji direktor INA-e, koji je prvi progovorio o skrbničkom računu INA-e, računu iza kojeg su skriveni stvarni vlasnici INA-e. Godinama se špekulira sa imenima poput Lukovića, Gregurić,  Vlahovića, Todorića iza toga računa. Račun nikako da se otvori, iako je podnešena i kaznena prijava u tome pravcu. Cvitan nije daleko došao sa istragom. Baš se pitamo zašto.

Čemu jedna moćna kompanija ima skrbnike? Jesu li skrbnici zapravo vlasnici i kako su to postali?  Putin vjerojatno zna odgovor na to pitanje i zato destabilizira vlast preko ove više nego dobre ponude. Obnovio bi proizvodnju u rafinerijama, što bi spasilo mnoga radna mjesta. Zvuči idealno…

Prema svjedočenju direktora INA-e Nikole Kovačevića INA je izabrala krivi smjer još davne 1996. godine kada je Tuđman poslušao Gregurića i krenuo prema malešnom Molu iako je na stolu bila ponuda giganta Shella. Shell je zajedno sa INA-om htio graditi preko 50 crpki na području regije i INA bi bila još jača kompanija. Gregurić je uspio uvjeriti Tuđmana da je MOL bolje rješenje, te je mali MOL pojeo veliku opljačkanu INA-u. Najunosnija naftna polja Bijele noći koja danas proizvode više nego MOL i INA-a zajedno, prodane su Rusima. Sirijska polja prodana su Rusima. INA-a je Linićevim prodajma uništena. Danas naši mediji govore o nekoj prodaji dionica Rusima, a mi Rusima poklanjamo vrijednosti godinama… Oni uništeno i opljačkano kupuju za kiki- riki. I svi današnji stručnjaci oko INA-e radilil su sa Rusima i u Jugoslaviji, od Šterna do Gregurića…

Mađari su danas jako bliski sa Rusima. Orban se često konzultira sa Putinom.

Što je strategija Putina?

Vrlo je jednostavna. Političku elitu ili ucjeniti ili razotkriti da su lopovi. Upravo ono što je suprotna strana napravila u slučaju Todorić. Da narod postane ravnodušan jer su svi lopovi i bolje je prepustiti kapacitete strancima. Agrokor je osiguravao temelje prehrane ove zemlje a uništeni HEP i INA-a izvore enrgije. Svime time polako su ovladali Rusi. Preko svojih ljudi. Zato panično Plenković stavlja u svoj savjetnički tim Dragana Lozančića vrhunskog obavještajca, kojeg je svojevremeno jedino moja malenkost branila dok su ga svi napadali zbog afere rođendana predsjednice. Ali za njega je prekasno, jer bogzna što bitnoga nije mogao učiniti niti ranije. Plenković s njim u timu kupuje mir sa Amerima koji već dobrano sumnjaju da je ova vlada u zavjeri sa Rusima.

Koliko su Rusi moćni na ovom terenu najbolje pokazuje činjenica da je četnik Vučić počeo hvaliti Hrvate, ulagivati im se, samo da Rusi ovladaju Hrvatskom. A što će biti kada se to dogodi?

Vučić je pregrizao jezik i priznao da je Jelačić Hrvat kojem moraju četnici oko Vučića obnoviti kuću. Nije velika gesta, ali za ovog bolesnog četnika velika, jer se boji bačuška.

Za to vrijeme predsjednica teškom mukom gura LNG,a Plenković prodaje udjele uništnog Agrokora za siču Amerima. Sve to sa smješkom gleda Putin dok njegov pijun iz Božjakovine ruši Plenkovića. Amerikaci ispadaju hoštapleri, a on pošteni ponuđač. Sve bi bilo točno da i on nije naftna polja dobio za siču.

S Todorićem u rukavu, a sa znanjem da se iza skrbničkog računa krije velika mučka Putin razvija izvrsnu strategiju za rušenje kolutavca Plenkovića, koji se okružio štetočinama Gregurićem, Valentićem, Šeksom, pa mu još samo fale Linić i Čačić…Putin ispada dobročinitelj,  s kojim se ne zna nositi glupava propaganda histeričnog Trumpa.

A sada malo o ratnoj situaciji. U oslobodilačkom ratu od srpske čizme  mi smo kapacitete hrane, nafte, vode, držali u svojim rukama, a nismo imali bogzna što oružja. Upravo ta činjenica nas je spasila. Jaka logistika. Danas nam te kapacitete drže stranci. Prosudite koliko nam je od pomoći logistika u ruskim rukama, ako je NATO napaljen na Ruse…

Igor Drenjančević

HOP