9 srpskih gardista je ubijeno jer su svjedoci pomaganja države Srbije zločincu Mladiću

0
5228

MAJKA UBIJENIH GARDISTA ŠOKIRALA SRBIJU: Poslije mog sina, još devet vojnika je ubijeno zbog Ratka Mladića!

 

Rosa Jakovljević, majka gardiste Dragana Jakovljevića, koji je sa kolegom Draženom Milovanovićem tragično nastradao u vojarni „Topčider“, 5. 10. 2004. godine, tvrdi da je njen sin poginuo zbog Ratka Mladića, a da je poslije tog tragičnog događaja iz istog razloga stradalo još devet mladića.

 

Kako je rekla, ni dan danas ne zna kako je poginuo njen sin, ali da je saznala kako se nisu međusobno ubili.

 

„Posle Dragana, poginulo je jedno devet vojnika, svi su stradali zbog Ratka Mladića.

Dragan i Dražen su bili na straži u vojarni Karaš. Časnici iz vojarne su kamere  isključili. Prethodno su njih dvojica bili zatvoreni tri dana, jer su videli Mladića kada su ga izvodili.

Nešto su videli što nisu smijeli… Tu su se ranije krili i Tito i Milošević. Naš je odvjetnik naredio da se to otvori. Tu je bilo svega, tu se moglo živeti dvadeset godina.

Ali kada smo trebali  ući, to je sve bilo poplavljeno. Da se speru tragovi. Dragan je ubijen iz puške Dražena Milovanovića, a Dražen je ubijen iz puške mog sina.

Da bi lagali da su ubili jedan drugog.

 

Vojska je tako htjela da zataška zločin“, rekla je majka ubijenog gardiste Dragana Jakovljevića.

Ona navodi da su poslije tri nedjelje tražili ekshumaciju i nezavsinu komisiju da se utvrdi da li su se međusobno poubijali, pri čemu je komisija utvrdila da je vojnika ubila treća osoba.

„Borićemo se dokle god budemo mogli da se istina sazna, premda ja nemam neku nadu da ću saznati istinu za moga života, ali bih željela da nađemo ubojicu…“, rekla je Rosa Jakovljević smatrajući da je vojska kriva što joj je ubijen sin.

Ona kaže i da je jedan vojnik otišao da se razduži, te da su ga ubili jer je vozio Ratka Mladića.

„Taj vojnik je bio u auto-jedinici, i skinuli su ga, ubili su ga, i u crnoj vreći je donjiet obitelji. Ljudi ne znaju šta su sahranili.“

Ispovujest Rose Jakovljević objavljena je u knjizi „Ženski sud”: O događaju u Sarajevu i o nastavku procesa“, Žena u crnom.

izvor Vestinet

HOP