I. Runtić: Facebook mi briše prijatelje ideološki bliske i ubacuje neokomuniste, progoni ‘mržnju’ i tolerira profil V. Šešelja!

0
3069

Željko Matić u svojoj emisiji pandamu Bujici svakodnevno iznenađuje sa tragikomičnim ljevičarskim gostima, političkim klaunima, pa nekada i velike zamjerke Bujancu da stalno zove iste goste desnice, usporedbu sa ovim negledljivim emisijama moramo stvarno zašutjeti… Koliko nam ide na živce komarac Pernar, toliko ga možemo razumjeti zašto je izašao iz studija ovog novinarskog davitelja…Zadnji njegov gost koji je nedavno osuđen sa svojim velikogorčkim listom HNS-a za tešku klevetu, laž, velikogoričkog privrednika, te mu nanio nesagledive posljedice, bosanski Nijemac Goran Beus od oca Edhema Tire pojašnjavao je stručno zašto Facebook blokira  postove o Praljku. Prodao je istu foru koju je nama dala i EU zastupnica Tomašić, da se tu radi o velikom broju osoba koje prijave neke osobe i one budu blokirane. To je veliki zaključak Tirinog sina Nijemca sa bosanskim pedigreom.

Da li je to baš tako? Ne vjerujemo.

ingrid-runtić-intervju-7dnevno-223x300

-Bez moga znanja fb je izbrisao neke moje prijatelje ideološki bliske na mome profilu. To sam saznala na kavi sa jednim od njih, te sam ostala zapanjena. A opet među mojim prijateljima se pojavio kulturni radnik Ljuština bez da sam dala odobrenje za to prijateljstvo. Čini se da netko namjerno briše ideološki bliske prijatelje, a nameće one druge manje bliske. -tvrdi magistrica Ingrid Runtić.

Takvu situaciju potvdili su drugi bliski ljudi…mi pomislimo da je nekome nešto zasmetalo, kada ono…drugi vode brigu o nama. Prema tome očito se netko na fb bavi našim životima. Ako znamo da policija skida postove i procesuira neke osobe, mislimo da je cilj jasan. Čistilište treba napraviti na fb, jer se preko njega ljudi organiziraju.

Druga zanimljiva činjenica je kako fb Hrvatska ne blokira ljevičarske i prosrpske medije i osobe.

Matija Babić je branitelje nazvao ološem. Drago Pilsel je htio predsjednicu šutnuti u guzicu, Margetić je ismijavao predsjednicu da glupa plavuša, profesor Kapović je rekao da se sere na Križni put i pokolje poslije 2. svjetskog rata, Matija Babić i Index su ismijavali sveca Leopolda Mandića i napadali vjerske slobode…svi ti primjeri su širenje mržnje, od vjerske do ideološke…nikada nisu bili blokirani ili zabranjivani na Facebooku.

Zar je fb toliko sofisticiran da razlikuje Index od Dnevno.hr? Teško…Ne mislimo braniti Dnevno na čijem čelu je bio godinama Michael Ljubas najveći porezni dužnik u RH, prevarant porezni kao i Matija Babić. Dnevno je zabranjen na fb, a Index nije…zar postoji lijevo i desno širenje mržnje? Sve to kao kuže računala i sustavi na Facebooku? Ili se radi o najvećoj zavjeri u povijesti društvenih mreža?

Kažu da moramo poštivati haške presude? Moramo razumjeti da je srpski zločinac A. Vasiljević doušnik suda, a da su njegova dva vjerna psa Simatović i Stanišić jednom oslobođeni optužbi kako nisu sudjelovali oni i Srbija u ratovima ex Juge? Ili da je Šešelj nevin.

Ako Šešelj se ne služi jezikom mržnje, onda se nitko ne služi niti na Facebooku! Sjetimo se njegovih natpisa o sexu sa našom predsjednicom…

HOP