Kajin: TKO ĆE ISTRAŽITI NIZ NESRETNIH SMRTNIH SLUČAJEVA ISTARSKIH DUŽNOSNIKA I SLUŽBENIKA?

0
4653

Koliko koštaju istarske investicije, počev od pulskog bazena do rovinjske gimnazijske dvorane? Počev od Kaštjuna do Veletržnice riba? Uljare u Vodnjanu do buzetske knjižnice? Barem duplo od onoga što bi trebalo koštati. Da li je to slučajno? Ne vjerujem!

Što Istrijani žive teže to vrhuška na vlasti u Istri živi bolje. Da ne povjeruješ. 2017. biti će prva godina od pamtivjeka da će Istra više novaca povući, ili da će nam ostati, no što ćemo u državni proračun uplatiti. Kako je to moguće? Buzetskom Cimosu otpisano je 300 mil.kuna, a bez 400-500.mil.kn državnog novca neće moći biti restrukturirano brodogradilište Uljanik-3.maj. Ja više ne krivim vrhušku koja bez ičega došla do milijuna eura, za to krivim istarske medije koji su se prodali i birače koji ostaju kod kuće umjesto da glasaju kao IDS-ovi zaposlenici. Županija Istarska, gradovi, općine, komunalna poduzeća…isplaćuju 11 000 plaća, i oni glasaju. Dok se nešto ne promijeni djeca Istrijana će odlaziti u svijet, a sačica privilegiranih uz pomoć pravosuđa će se enormno bogatiti, a Istra će stagnirati. Nazdravimo sa Ginettom

ULJANIK TREBA POMOĆ – LEX ULJANIK

Ako država intervenira sa par stotina milijuna kuna u Uljanik da ne dovede u pitanje 900 mil. dolara državnih jamstava 2017., prvi puta će se dogoditi od 1990. da će Istri više novaca ostati-vratiti se, no što će završiti u državnom proračunu. Imam dojam da bi neki najradije da se Uljanik preseli. Poslodavci nekih EU parlamentaraca (kod kojih ovi sjede ili su sjedili u NO skandinavskih zemalja baveći se afričkim rudama), neće tako skoro započeti radove u pulskoj luci. Nije valjda da bi itko između pogleda na Uljanikove dizalice i zaljev bez osvjetljenih “divova”, izabrao škuru pulsku luku? Ni golf na Muzilu ne može zamijeniti Uljanik. Uljanik je 1999. spašen bez kune proračunskog novca (Žufić, Župić, Kajin), a danas vodstvo IDS-a moljaka Plenkovića.

2016. Uljanik je ostvario gubitak (pad prihoda) od 328 mil. kn u odnosu na 2015., gubitak 243 mil. kn.
Uljanik je istarska svetinja bez kojeg bi Istra ostala bez industrijske prepoznatljivosti, a samo od turizma Istra ne može preživjeti. Za 3-4 god. morali bi tražiti pomoć od ratom razorene Slavonije. Zato Istra nema većeg prioriteta od pomoći Uljaniku koji nam je i “otac i mati”. U protivnom će se početi govorit o preseljenju Uljanika kako ne bi nagrđivao pogled gostima sa zapadnog dijela pulske luke. Da se to ne dogodi potreban je LEX ULJANIK.
Govore istarski vlastodršci da Istra uplaćuje 1 mlrd. kn više u državni proračun no što nam “ostaje”. Posljednji relevantan podatak je onaj iz 2013. kada je u Istri uprihodovano 7.629 mlrd.kn, a ovdje “ostalo” 6.913.mlrd.kn ili 92%. Znači, više smo uplatili 716 mil. kn 2015., a ovdje je “ostajalo” 95%. 2017. samo buzetskom Cimosu država otpisuje 320 mil.kn. To je cca desetogodišnji proračun Buzeta, a što će tek biti sa Uljanikom? Član Kluba IDS-a Furio Radin uredno je podržavao vlade Ive Sanadera, Kosor, Oreškovića, a sada Plenkovića.

 

Da li je Istra opljačkana iz Zagreba, Osijeka, Splita ili su to učinili naši načelnici, pročelnici teži od 2-3 milijuna eura?
Da li bi se u tom slučaju ovdje skrasili očevi i majke vodećih IDS-ovaca koji su u Istru došli iz drugih krajeva ex YU?
Da li time netko svjesno pljuje po borcima 43. istarske partizanske divizije?
Da li su kupovali nekretnine oko Sv. Jurja za 2 kn m2 oni iz Zg, Os, St..
Da li si poslove u Istri namještaju oni iz Zg, Os, St..
Da li medije u Istri kontroliraju oni iz Zg, Os, St..
Da li pravosuđe u Istri kontrolira netko iz iz Zg, Os, St..
Da li je Furio Radin (brat ist. podžupan) slučajno postao potp. Sabora ili u dogovoru HDZ-IDS
Da li se Jakovčič slučajno tako dobro slagao sa Sanaderom
Da li su za odlazak mladih i nepotizam krivi neki Zg, Os, St..ili iz Splitske 3 jer u komunalnim službama nitko tko nije u IDS-u ne može do posla
Da li je istina da od 7.6. mlrd kn javnog novca uprihodovanog u Istri, Istri ostaje 6.9. mlrd kn
Da li znate da za medije, uhljebe, promašene projekte u 4 god. u Istri se “pojede” jedna opća bolnica
Da li za to što smo najskuplji u HR krivi oni iz Zg, Os, St…
Da li su neki svjesni da time zagovaraju animozitet do Istre što nikome nije potrebno.

 

AMSTERDAMSKA KOALICIJA (IDS…)
Ne daj Bože da se stanje u institucijama u Istri prelije na Hrvatsku.
Da pojednostavim- korupcija, kriminal, droga, medijska cenzura, pretvaranje javnog u privatno, razna pogodovanja, mešetarenja zemljištem, nepotizam, izvlačenje novaca iz javnih poduzeća, zastrašivanja, tužbe za izgovorenu riječ, sumnjive smrti istarskih pročelnika i službenika… Ruka pravde, gdje si? Koliko će to politički Zagreb tolerirati ili ruka ruku mije?

TKO ĆE ISTRAŽITI NIZ NESRETNIH SMRTNIH SLUČAJEVA ISTARSKIH DUŽNOSNIKA I SLUŽBENIKA? Jakovčić odlazi na Maltu radi ubojstva maltaške novinarke. Kao neki kontrolor njihova suda- policije.
Pozivam ga da u DORH-u- policiji obavi uvid u tragičnu smrt šefice Miletićeva kabineta. Kada to obavi onda neka se pozabavi zakupljivanjem medija u Istri. Zatim pitanjem zašto svaka istarska investicija košta 2-3 puta više od bilo koje slične u Hrvatskoj. Eto, sada o jednoj takvoj govori i dugogodišnji preds. pulske podružnice g. Martinčić, koji kaže da će onaj bukalin od pulskog bazena sa 35 u konačnici stajati 95 mil. kn. Nadalje, kako se kupuje državno zemljište. Platim 1-2 kn, urbaniziram pa preprodam za 100 puta veću cijenu.
Ako bude imao vremena, kako sudovi u Istri presuđuju za izgovorenu riječ čega u Istri nije bilo ni 1971. Najgore što se Istri događa je uvođenje delikta mišljenja, to je gore od pljačke i nepotizma, jer, kao što kaže Biblija: “U početku bijaše riječ”

Damir Kajin

HOP