Slučaj premlačivanja Hrvata u Srbiji je dokaz da Srbija i dalje brani svoj fašizam

0
2597

“Institucije Republike Srbije ne smiju iskrivljivati istinu i govoriti da incident u Sonti, u kojem je sudjelovalo više osoba, nema nikakve veze s nacionalnom pripadnošću njegovih sudionika. Nažalost, mještani Sonte znaju da incident jeste etnički motiviran. Također, pripremaju se i tužbe jer pojedini akteri imaju kriminalnu prošlost za koju nikada nisu odgovarali pred pravosudnim tijelima”, navela je Olena Papuga u priopćenju Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Vučić je, u povodu prosvjedne note Hrvatske, novinarima rekao kako su, prema podacima kojima on raspolaže, mladići iz Sonte izmislili međunacionalni incident u tom mjestu, te da »nije ništa novo« kad se nešto uvijek govori protiv Srba.
»Šta da radimo, to im je kad ne znaju šta da rade. Kažu nešto protiv Srba i to se neće promijeniti«- kaže kriminalac i srpski fašista Vučić

Vlasti u Vojvodini tvrde da premlaćivanje trojice mladića u Sonti nema nacionalne konotacije, no svjedoci tvrde da su prije nego što su pretučeni izvrijeđani na nacionalnoj osnovi. Tri mladića hrvatske nacionalnosti pretučena su u noći na nedjelju u Sonti, mjestu u Vojvodini. I što je najgore Hrvati koji su pretučeni su i kazneno prijavljeni. Srbija se ponaša kao nacistička prčija.

Veleposlanica Srbije u Zagrebu Mira Nikolić odbila je primiti prosvjednu notu Hrvatske u povodu sukoba u vojvođanskom mjestu Sonta niječući da je napad na trojicu mladića hrvatske nacionalnosti etnički motiviran, priopćilo je danas srbijansko ministarstvo vanjskih poslova.

Iz svega ovoga se jasno vidi da fašista Vučić kojem je bio dugogodišnji tjelesni čuvar Vasilije Vidović nije nikada promijenio stav o Hrvatima, a koji je izrekao u Glini 1995. godine. Pravosuđe i policija samo sprovode njegove riječi.

HOP