Trtaroš Plenković nije se usudio maknuti rođaka Nikice Valentića-Dadu Milinovića

0
4461
Darko Milinović

Plenkovićev cirkus oko HDZ-a podružnica Gospić ima svoj drugačiji put koji ćemo pokušati proniknuti. Dado Milinović, kralj HDZ-a Lika, vladar svega u Lici preživio je raspuštanje ličkog HDZ-a. HDZ je raspušten, ali on i dalje vlada županijom. To je dogovor u središnjici HDZ-a. Ništa čudno, savjetnik vlade i predsjednice je Nikica Valentić, bratić od Milinovića.

Milinović je devedesetih prošlog stoljeća bio komunist. I to tvrdi komunist koji se prije rata kleo u Tita i partiju. To je u svojim pismima hrvatskim komunistima i svjedočio…U ratu prolazi svoje turbulentno stanje i pridružuje se HDZ opciji, iako je prije rata zastupao drugu politiku… probija se uz pomoć Nikice Valentića na tron u Gospiću. Sada cvili zbog činjenice jer je ostao bez svoga rudnika love- Plitvičkih jezera, koja godišnje uprihoduju oko 270 milijuna kuna, a deset posto vrijednosti otiđe na čudnovate projekte, dok je park sve zapušteniji.

Milinović gubitkom parka gubi puno love…To u prijevodu znači da Plenković oduzima i veliku lovu oponentima svoje politike. Što u prijevodu znači da ne brine  previše o državi već o novim izborima. Onaj koji je Milinovića gurnuo u prvi plan da uzdrma Plenkovića trebao bi znati sve ove činjenice…

Darko Milinović je nekadašnji veliki obožavatelj Ivice Račana. Poznato je, naime, da je prije prvih parlamentarnih i slobodnih izbora u Hrvatskoj, Darko Milinović dao javnu podršku Ivici Račanu. Već je legendaran njegov tekst tijekom posjeta Ivice Račana Donjem Lapcu, gdje je izviždan, a tadašnji komunist Milinović bio je zabrinut zbog takvih reakcija, pa je podržao rad komunista oko Ivice Račana. Tada Milinović nije vidio nikakav alternativni put – osim SKH.

U svojoj nešto ranijoj prošlosti, prilikom upisa na studij, Milinović se deklarirao kao Jugoslaven, a sada kao – Hrvat. Tako Milinović, današnji gorljivi HDZ-ov desničar, potvrđuje kamelonsku ulogu naših političara.

milinović-300x194

 

Otac Nikice Valentića i majka Darka Milinovića su brat i sestra. Činjenica je da su Darko Milinović i njegov otac Drago zvani “Slikar” često hodočastili u obiteljsku kuću Valentića, poglavito u vrijeme kada je Nikica Valentić bio premijer. Sve ostalo je povijest… danas Milinović glumi zaštitnika Like… Ličani će vam reći da u Gospiću ništa ne ide bez Dade..

HOP