Pokvarenjaci: Srpska crkva proglasila episkopa svecem koji je obožavao Hitlera, a osporavaju Stepinca!

0
3241

“Upoznajte istinu i istina će vas osloboditi.”(Iv. 8:32)

Božićnu liturgiju u centru Zagreba  SPC u Hrvatskoj drži na srpskom jeziku i komentar je na srpskom jeziku.

Božićna poslanica srbijanskog patrijarha, koja je isto na srpskom namjenjena je srpskom narodu (u Hrvatskoj je narod hrvatski) i govori o nekim problemima, koji postoje između nekih država (Srbija i Kosovo), koji nikog u Hrvatskoj ne zanimaju.

Zagrebačko-ljubljanski mitropolit Porfirije drži govor na srpskom jeziku.Saborski zastupnik Milorad Pupovac u crkvi sjedi na mjestu namjenjenom vladaru. 
Je li Pupovac vladar Hrvatske?

 

SPC, čiji Sinod odmah nakon pada Jugoslavije 1941. daje prisegu Hitleru, pridružuje se Apelu srpskom narodu, u kojem 500 najuglednijih Srba pozivaju na poštivanje njemačkih zakona, pa i onih rasnih i na ovaj način sudjeluju u progonu Židova. To nije nešto novo jer se samo nadopunio sustav – prvi rasni zakoni su na snazi u Jugoslaviji od 1940. godine!

Nakon što je Jugoslavija okupirana od vojske 3. Ukrajinskog fronta SSSR-a, Sv. Sinod SPC odmah radi preokret i postaje antifašistički. Proglašavaju svetcem svećenika Vukašina, koji je navodno stradao u Jasenovcu, bez obzira na to da takva osoba nikad nije postojala. Čak i episkop Nikolaj Velimirović, koji 1935. slavi Hitlera kao narodnog vođu nadahnutog nacionalizmom Sv. Save te dobiva od njega odlikovanje, sad izmišlja 750.000 srpskih mučenika stradalih u Jasenovcu (od ustaša). Na taj način postao je najugledniji srbijanski antifašist. Ipak i njemu ne odgovara novo „bratstvo i jedinstvo“ te po završetku Drugog svjetskog rata nakon Njemačke i Austrije, ne vraća se u Jugoslaviju nego 1946. emigrira u  SAD.

Godine 2003. taj ugledni antisemit  Velimirović proglašen je svecem SPC-a. Zanimljivo da SPC provocira hrvatski narod sa osporavanjem Alojzija Stepinca, a svecem proglašava hitleroljupca.

izvor HPC

HOP