Srpska crkva bijesna na Bugare jer su priznali makedonsku crkvu

0
1602

BUGARSKA PRAVOSLAVNA CRKVA DODJELILA JE AUTOKEFALNOST MAKEDONSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI USPRKOS SRPSKOM PROTIVLJENJU

 

Ovu informaciju tzv. hrvatski mediji nisu prenijeli. Zašto? I danas kada je Večernji list iznosio činjenicu da je Makaedonska crkva dobila autokefalnost, Večernji list sve zasluge okreće dogovoru Grka i Makedonaca. Autokefalnost je makedonska crkva dobila od Bugara, kada je priznala da je nastala od Bugarske pravoslavne crkve. Prepametnim Srbima to je neprihvatljivo, jer Makedonce smatraju Srbima. Na taj način brane svoj teritorij južno od Niša.

Komunisti su izmislili makedonski jezik tek 1944. godine. I tako Makedonce odvojili od matice zemlje-Bugarske. Sve kako bi spasili južni teritorij Srbije.

Više o događajima u Makedoniji u članku Tamnica naroda arhiepiskopa Aleksandra. U njegovoj knjizi strana 65.
” Kad je netom prije kraja 1944 stvoren tzv. makedonski jezik cilj je bio stvoriti jezik, koji više slići srpskom i manje bugarskom. Tako su izbačena bugarska slova(koja postoje u staroslavenskom jeziku pisan glagoljicom ili čirilicom). To su ъ,ь,ю,я.

Više godina vođa VMRO-a(Вътрешна македонска революционна организация – Unutarnja makedonska revolucionarna organizacija) je Ivan Mihajlov(1896-1990)koji nije naučio “makedonskog jezika” pa je pisao na bugarskom, tiskana na bugarskom u Italiji 1965. Naslov je “Uspomene” (“Спомени”).”

bugar

Zašto niti jedan medij u Hrvatskoj ne želi prenijeti činjenicu da je makedonska crkva dobila priznanje od Bugarske pravoslavne crkve? Vjerojatno da ne naljute bradate četnike u srpskoj crkvi i kumrovečkog dečeca Pupovca. Oni su bitni jedino još Plenkiju…

HOP