Vukovci se najviše priklanjaju starogrčkom i romanskom jeziku kad traže etimologiju hrvatskih riječi, a najmanje sanskritu, koji bi morali zvati haravača

0
1744

Haravača, Harvačka, Hrvatska, Croatia, Croacia ili Croazia. Svi ovi nazivi u Europi označuju isto, a napisani su različito. Nameće se pitanje: Što je uzrok različitim pravopisima za isti naziv? Ako ovo nije dovoljno, usporediti ću talijansku riječ CALVO i hrvatsku riječ ČELAV. U ove dvije riječi promjenjen je samo suglasnik Č kojeg su Latini pretvorili u K, a smoglasnici su različiti. One i danas označuju isto, a izgovaraju se različito, ali pitanje jest: Koja od ovih riječi je starija? Slično je latinsko slovo C postalo G, glas R je postao L, a glas Č je postao Š i naziv Harvač je postao GLAVAŠ. Bez suglasnika Č riječ GLAVAČ postaje GLAVA jer semitsko pismo nije imalo slovo za glas Č.

Ovo nam ukazuje na suglasnički pisane riječi koje je u Europu došle sa Levanta, a samoglasnici su dodavani gdje se ranije pisao suglasnik. Primjerice, suglasnici H i Č su se najprije pisali samoglasnikom A, dok se u nekim pismima isti suglasnici pisali samoglasnikom E. Tako je naziv Harvač postao ARVA ili ERVE. Ako ove dvije riječi čitamo semitski, dobivamo nazive AVRA i EVRE. Ako pak suglasnik V zamjenimo suglasnikom B dobivamo riječi ABRA i EBRE, a ARVA i ERVE postaju ARBA i ERBE. Od riječi ARBA nastaje etnik ARAB, od naziva ERVE nastaje etnik JEVREJ dok od naziva EBRE nastaje etnik HEBREJ (EBREI). Preko Semita riječ ČAVA (AVA) je postala ABA, koja znači OTAC, a to nam pokazuje kako se mijenjao jezik haravača. Nije li riječ ČAVA nastala semitskim čitanjem haravačke riječi VAČA?

Dakle, bez ovih početnih suglasnika (Č i K), čelav i calvo su postali ALVO i ELAV ili ELV i ELF. Što bi nam onda značilo prezime KELAVA, odnosno, KALAVAC, KELAVAC ili KILAVAC. Riječ ELEV je i danas sačuvana u engleskom jeziku jer broj 11 se zove ELEV-en. Jedino ovako možemo odgonetati etimologiju u svakom europskom jeziku jer u davnoj prošlosti vokabulari su bili dosta siromašniji. Riječ ČELAV je izvorno značila SUNCE u LAVU, a lav je naziv za jedno zviježđe u astrologiji, odnosno, horoskopu. Čelav je, dakle, simbol sunca u lavu. Simbolično čela izgleda kao sunce u lavu.

Međutim, vukovci se najviše priklanjaju starogrčkom i romanskom jeziku kad traže etimologiju hrvatskih riječi, a najmanje sanskritu, koji bi morali zvati haravača, pa ispada da su gotovo svi europski jezici nastali od ta dva jezika jer u starogrčkome i romanskome ne mogu prepoznati haravačke riječi. Ne mogu ih prepoznati ni u starogrčkim prezimenima i božantvima koja počinju sa nazivom Aris. Zašto Aris, a ne Arvis? Zašto ne Harvač? Što onda znači astrološki znak ARES (OVAN) ili ARAČ (RAK)? Nije li Ares nerazumjevanjem astrologije postao bog ratnika? Međutim, u astrologiji Ares znači buđenje života, dakle, nagovještaj božice VESNE ili VESTE. Proljeća, zar ne?

Što je značilo prezime Pitagora na haravači? To su dvije harvačke ili sanskritske riječi: pita i hara, što bi danas značilo SUNČEVE BOJE ili BOJE SUNCA. Što nam onda znači riječ PITAR? Odakle riječ PIT-URA? Slično su nastale riječi PO-KAL I PE-HAR. Ovo iznosim jer sve riječi su imale svoju simboliku. Sve riječi koje su označavale nešto zemaljsko počimale su riječju VAČA ili njezinim inačicama FAČA, PAČA, MAČA i BAČA sa različitim slovima za glas Č. Sve riječi koje su označavale nešto nebesko ili božje su počimale riječju HARA i njezinim različitim inačicama.

Međutim, mnogi vukovci i danas tvrde da su grčki i latinski jezici arijski, a Arijci su navodno bili  Sans-kriti. Međutim, istina je da su starogrčki i latinski bili haravača koja je pisana semitskim pismima. Zašto sanskrit ne bi nazvali haravača jer taj jezik su na Levant donijeli Harvači da bi na kraju završili u semitskom ropstvu. Progonili su ih As-irci koji su bili prvi Semiti? Sanskriti kao narod nikad nisu postojali već su postojali kao KRETI ili KRITI, a to je još jedan naziv za Hrvate. Mnogi Harvati su uspjeli pobjeći prema Europi, a neki su semitizirani.

Tako je nestala haravača kao jezik na Levantu, a razlog su nova semitska pisma te drugačiji način pisanja i čitanja jer semitska pisma nisu imala sve haravačke suglasnike. Tamo su Harvači postali Arvati (Arati), odnosno, Arfati, Arpati, Armati i Arbati, a njih su Semiti nazvali Aleviti, Alefiti, Alepati, Alemiti i Alebati. Odakle nam prezimena Alepič, Alemič ili Alebič? Tko su onda bili Mit-ani koji su tada bili najveći graditelji? Zar oni nisu gradili piramide? Oni su još bili poznati kao Huriti ili Huriani.

Sfinga je dosta starija od piramida i ona je okrenuta prema izlasku sunca, što ukazuje na štovanje sunca i drukčiju religiju. Sunce danas simbolizira KRIST, a zemlju ISUS. Isis je bila žensko, a Isus je muško, što nam otkriva velike poteškoće u razumjevanju krščanstva. Zemlja nikad nije bila simbol muškosti jer simbol muškosti je sunce, a zemlja je simbol ženskosti.

Zašto bi hrvatskom jeziku pristupali dogmatski ili vukovski ako činjenice pokazuju da hrvatski jezik ima svoju opipljivu povijest koja bi nam pomogla u njegovu normiranju i tvorbi novih riječi. Možda i nešto više.

Srećko Radović

HOP