Đapić u Bujici: Očekujem da gospođa Predsjednica dočeka Vučića u žutim Zengama!

0
1238

Đapić u Bujici: Očekujem da gospođa Predsjednica dočeka Vučića u žutim Zengama!

“Nema velike razlike između susreta Josipović – Tadić i susreta Grabar-Kitarović – Vučić, jedino što smo od Josipovića tako nešto očekivali, a od Predsjednice ne,” izjavio je u Bujici na Z1 Anto Đapić, predsjednik stranke DESNO i bivši čelnik HSP-a. “Tadić je otišao na Ovčaru i izrekao neke riječi koje su protumačene kao isprika, no odmah su relativizirane odlaskom u Paulin Dvor, a što očekivati od Vučića – baš ništa,” bio je jasan Đapić.

Izjava o žutim Zengama došla je nakon vijesti da će Marko Perković Thompson ubuduće nastupati upravo u legendarnim čizmama vukovarskog Borova, a Bujica je objavila i prigodnu fotografiju popularnog glazbenika, uz pitanje kome bolje stoje Zenge – Predsjednici ili Thompsonu?

DOBRONAMJERNA KRITIKA PREDSJEDNICE

Podržao sam Kolindu Grabar-Kitarović i dao joj svoj glas na izborima, a sada je podržava Pupovac – rekao je pomalo razočarano Đapić.

“Bio sam glasač Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima, povukao sam se iz utrke prije same predaje potpisa i maksimalno sam se bio uključio u utakmicu s ciljem da ne dobije Josipović. Činjenica da je gospođa Grabar-Kitarović pobijedila s tijesnom razlikom, govori koliko je svaka – pa i najmanja potpora bila bitna, no ne samo moja, cijela nacionalna desnica se stisnula kao jedan! Do tada nas ništa nije moglo tako ujediniti. Predsjednica je bila autsajder prema anketama, a sada ispada da pomalo razočarava one koji su bili uz nju i vjerovali u nju te radi ustupke onima koji su bili za Josipovića i koji je nikada neće iskreno podržati. Zbog toga osjećam veliku obvezu i naprosto moram reagirati kada gospođa vuče poteze koji se ne poklapaju s onim što veliki dio njezinog biračkog tijela očekuje,” rekao je Đapić i sve objasnio željom za konstruktivnom kritikom kako bi se Predsjednica vratila na put zbog kojeg je i dobila izbore…

ĐAPIĆ: “ZASTUPA LI ONA HRVATSKI NAROD ILI INTERESE IZVANA?”

ĐAPIĆ: – Konsterniran sam ovim potezom kao i većina hrvatskog naroda! Zna se koja je Vučićeva politička platforma, ne mijenja se čovjek samo tako… Taktiku da, ali svjetonazor ljudi baš i ne mijenjaju. Vučić se milimetra nije odmaknuo od svog sna o ‘Velikoj Srbiji’. Bio je desna ruka Vojislava Šešelja i apsorbirao je njegovu političku filozofiju koju i danas nastavlja, samo u rukavicama. To se vidi po Vulinu i Dačiću koji odrađuju dio posla koji on ‘ne smije’ kao novokomponirani ‘europejac’!

Gost Bujice rekao je da je Grabar-Kitarović povukla iznimno štetan politički potez prvenstveno za nju samu, a pitanje je i koji je motiv. Po mišljenju Đapića razgovori nisu sporni, ali je sporan tajming i što Hrvatska od njih dobiva, tim više što se s Vučićem Predsjednica već jednom našla, bez ikakve koristi za naciju. Njezin potez nazvao je “iracionalnim”…

“Koga ona zastupa, hrvatski narod ili interese izvana?! Hrvatska nema nikakav interes razgovarati s Vučićem. Nemamo se što žestiti na Srbe, zna se dobro kakva je njihova politika. Nama je najveći problem naša vlastita politika… Očito je hrvatska politika dobila zadaću povući Srbiju prema Europskoj uniji, što je za naš narod poniženje i poništavanje rezultata Domovinskog rata, ali i onih koje smo ostvarili svojom borbom za euroatlantske integracije.”

Hrvatska je politički uškopljena, nastavio je gost Bujice, a u odnosima prema Srbiji ne smijemo ni spomenuti da smo članica EU i da im možemo raditi problem kakve su nama radili Slovenci kod ulaska u Uniju.

“Nakon nabacivanja fekalijama u New Yorku u Zagreb zovemo čovjeka koji je osmislio takav scenarij! Zar je to normalno,” zapitao se Đapić.

Čelnik stranke DESNO uvjeren je kako Predsjednica Vučića uopće neće pitati o izjavama koje je protiv Tuđmana i Hrvatske države davao u okupiranoj Glini ’95. godine, kada je između ostaloga, rekao da “ustaška noga nikada više neće stupiti na srpsko tlo Gline, niti će Tuđmanova zločinačka vlast vladati Krajinom”. Đapić je uvjeren i kako će usred Zagreba ‘Aca’ očitavati lekciju Hrvatima.

“Predsjednica je rekla da će posjet biti uspješan ako se riješi sudbina i jednog nestalog branitelja… Tako ne govori državnica! A od nje očekujemo da se ponaša državnički. Već se je nalazila s njim i u međuvremenu nije riješio ništa! Vučić ima sve protokole JNA, točno se zna gdje su pobijeni hrvatski branitelji. Da je imao volje, već ih je mogao dostaviti. Oni nas reketare s time,” kategoričan je bio Đapić.

VUČIĆ ĆE U ZAGREBU PRIČATI O JASENOVCU – PA PUPOVAC JE TO VEĆ NAJAVIO!

Gost Bujica poziv srbijanskom predsjedniku nazvao je – “nepripremljenim i iznuđenim”…

Vidi se da Vlada nije bila involvirana u tu vanjskopolitičku vratolomiju Pantovčaka. Taj potez uopće nije usuglašen s Banskim dvorima! Ma, neće se ti razgovori voditi onako kako si je zamislila Predsjednica. Zar stvarno mislite da Vučić neće spomenuti Jasenovac?! Pa Milorad Pupovac to je već najavio – upozorava Đapić.

Zanimljivo je da je Đapić 2006. godine gostovao u jednoj  emisiji s Aleksandrom Vučićem, kod Mirjane Hrge na Novoj TV. Voditelj se prisjetio da mu je tadašnji predsjednik HSP-a rekao: – Aleksandre, tko se mača laća, od mača pogiba!

“Nastupao je tada kao Šešeljeva desna ruka, u jednom dijelu počelo je kmečanje oko ‘Oluje’. Rekao sam mu da mu mora biti jasno da je ‘Krajina’ u Hrvatskoj bila karcinom koji smo morali odrezati, a da su pobunjeni Srbi uz pomoć JNA podigli mač na hrvatski narod, nakon čega su mačem pokoreni i neka ne kmeče! Nakon toga do kraja emisije nije rekao više ništa. To je gard koji prema njima treba zauzeti. No, što očekivati kada je naš Sabor sufinancirao obljetnicu četničkog ustanka i pokolja nad Hrvatima u Srbu?! Ponavljam, nama nije problem u Beogradu, već u Zagrebu.”

Predsjednica je u obraćanju naciji povodom Vučićeva posjeta Zagrebu, između ostaloga izjavila: “Moj hrvatski narod to želi…” No, taj isti narod ju je demantirao, barem u anketi Bujice. Zagrepčani su jasno rekli – NE Vučiću u Hrvatskoj! Jedan anketirani građanin rekao je da je van svake pameti da Vučić bez imalo srama i dostojanstva sada dolazi na hrvatsko tlo natopljeno krvlju… Zanimljivo je da su se protiv njegova dolaska izjasnili i mladi i stariji građani glavnoga grada.

ĐAPIĆ SE SLOŽIO S VULINOM U JEDNOJ STVARI: VUČIĆU NIJE MJESTO U HRVATSKOJ!

Đapić se složio sa srbijanskim ministrom obrane Aleksandrom Vulinom, u jednoj stvari: Vučić ne bi trebao doći u Hrvatsku.

Gospođa Grabar-Kitarović je percipirana kao čvrsta žena, kazao je Đapić i nastavio: “Mislim da povlači poteze lidera, no ovoga puta nije tako. I nije prvi puta. Doduše, pravi lider ponekad ponekad mora povući i potez koji nije popularan u javnosti – i to razumijem, no do sada je ona već povukla više poteza koji ne odgovaraju habitusu njezinog biračkog tijela: podržala je bez ikakvog razloga kurikularnu reformu Divjak-Jokićeve koncepcije, dodvoravala se vanjskim faktorima, ograđivala se od pozdrava ‘Za dom spremni’, a sada je još i pozvala Vučića nakon one svinjarije u New Yorku!

Đapić je Predsjednici zamjerio i što se obrušila na ministra obrane, generala Damira Krstičevića koji smatra da se Vučić treba ispričati Hrvatima prije nego što dođe u Zagreb. Predsjednica je tako izjavila da se “država ne vodi emocijama, već razumom”.

ĐAPIĆ: Pa, to je kritika Hrvatske! Upravo se emocijama kod stvaranja države vodio dr. Franjo Tuđman i zato je uspio. Moderna Hrvatska nastala je upravo nošena emocijama hrvatskog naroda u Domovinskom ratu. Predsjednica to ne bi trebala podcjenjivati.

“Neka Vulin, Dačić i ekipa o nama govore što hoće izvan Hrvatske, ali moramo donijeti zakon kojim ćemo naprosto zabranili vrijeđanje hrvatskog naroda i naših vrijednosti na hrvatskom teritoriju! Bez obzira na sve naše probleme, na prostoru kako oni kažu – ‘regije’ – najjači smo gospodarski i vojno i zašto bi morali biti prijatelji baš sa svima?! Nema ulaska Srbiji u EU dok ne priznaju stvarni karakter rata, dok se pronađu naši nestali i vrati kulturno blago! Ne mogu ući u Uniju dok Hrvati u Vojvodini ne dobiju ista prava kakva Srbi imaju u Hrvatskoj,” kazao je gost Bujice i konstatirao da su nam od svih susjeda jedini pravi prijatelji Mađari.

BAKIRU, KOGA TI ZA*EBAVAŠ?!

Đapić nema sumnje što Hrvatska mora napraviti prije eventualnog puštanja Srbije u EU.

“Ako Vlada ili Hrvatski sabor daju zeleno svjetlo ulasku Srbije u EU bez referenduma hrvatskog naroda – onda je to akt nacionalne veleizdaje! Kada Srbija uđe u EU, Hrvatska u njoj više ne bi smjela biti! Pa, ratovali samo i prolili rijeke krvi da ne budemo više nikada u zajedničkoj državi!”

U Bujici Đapić nije ostao dužan niti Bakiru Izetbegoviću. Smatra da je do posjeta Vučića Zagrebu došlo nakon poziva iz Turske, gdje su se sastali Vučić, Izetbegović i Erdogan, a dvadesetak dana ranije tamo je bila i hrvatska Predsjednica.

“Nedopustivo je da gospođa van protokola otiđe u Ahmiće, a da nakon toga 11 pripadnika HVO-a u Mostaru dobiju potvrđene optužnice iz Sarajeva zbog tzv. udruženog zločinačkog poduhvata… Moja je kritika potpuno dobronamjerna. Nitko ne spori Predsjednici da je već do sada pokazala kako ima gard i držanje kada treba. Mogla je Bakiru Izetbegoviću u četiri oka reći: ‘Ma, koga ti za*ebavaš?!’ Želiš li ti sukob?! Pa nisu Hrvati u BiH Kurdi, narod bez države, da se tako prema njima odnosiš! Hrvati su suvereni narod u Bosni i Hercegovini i Hrvatska stoji iza njih, a od Sarajeva smo jači u svakom pogledu – i politički i ekonomski i vojno. Ili ćemo razgovarati, a ako nećeš, Bakiru, možemo mi i drugačije… Tako treba razgovarati i s Vučićem,” zaključio je Đapić u Bujici.

Velimir Bujanec

HOP