Otkrivamo kako Bandić drži za jaja SDP i Živi zid, time postaje konkurent Miloradu Pupovcu

0
4122

Prema presudi Visokog trgovačkog suda, SDP je Ljubičiću zbog dugova iz Bandićeve kampanje 2009. godine dužan platiti gotovo 10 milijuna kuna. Televizija Sljeme je, nad kojom je u međuvremenu otvoren stečaj, podsjetimo, dobila presudu po kojoj joj SDP treba podmiriti 4,3 milijuna kuna glavnice, a tome treba pridodati i kamate i sudske i tako se stiglo do skoro 10 milijuna.

Kako bi izbjegli ovrhu i blokadu rada stranke, SDP se odlučio na razgovore s Ljubičićem.

– SDP je zaprimio presudu putem odvjetničkog ureda 25. siječnja 2018., te će u zakonom predviđenom roku pokrenuti postupak revizije kod Vrhovnog suda RH. SDP želi, međutim, upozoriti da se dogodio pravosudni presedan te da postoji dramatičan nesrazmjer između prijavljenih troškova kampanje i iznosa koji se potražuje – stoji u priopćenju iz SDP-a.

bandić

To u prijevodu na običan jezik znači da je moć Milana Bandića veća od stranke SDP. To znači da njegov glavni operativac ovom presudom  drži za jaja SDP, a Bandić moć na političkoj sceni. Ovo je zapravo kraj ere jednog SDP-a, kojeg je Milanović otjerao u ponor, a Bernardić će biti svemu kriv. Bernardić je dugogodišnji prijatelj Milana Bandića i njegov proizvod.

bandic-hhhh

Sa druge strane Živi zid dok je bio potpuno nepoznata stranka Milan Bandić im je dijelio poslovne prostore šakom i kapom. Oni su glumili spasioce Hrvatske, ali nažalost nikoga osim sebe nisu spasili. Aktivisti su dobili enormne prekršajne kazne kao i ovršeni za ometanje ovršnog postupka, a živišit mjesta u Saboru. Odvjetnici su koristili usluge Živog zida za lakše dogovore sa bankama i time jačali svoj utjecaj. Sirotinji kao uvijek ništa.  U međuvremenu se Pernar skompao sa najgorim ološem u Srbiji, četničkim pokretom i njihovim vođom Obradovićem, te se nametnuo kao vođa Srba u Hrvatskoj, a ne ovršenih.

pernar-i-bosko-obradovic

Nama se obratio izvjesni gospodin Pavić koji tvrdi da neće ostati živ zbog velike korupcije oko Živog zida, raznošenja žutih koverti, čiji je on bio svjedok i same korupcije. U priči  je i tvrtka Gamont, prema njegovom iskazu, a preko te tvrtke Bandić navodno drži i Živi zid za jaja.

-Plenković me ne može spasiti u svezi mojih svjedočenja i podataka koje znam. O svemu sam izvjestio pojedine hrvatske zastupnike. Ali nema odgovora. Bojim se da će me likvidirati!- zabrinuto nam je govorio Pavić.

Bandić-Pupovac

Iz svega proizlazi da Bandić sve drži za jaja i pazi svaki korak u njihovom političkom postupanju. Bandić i Pupovac podijelili su političku moć u zemlji, dok oko njih Plenković i Kitarović plešu diplomatski balet. Pupovac je utvrdio svoj položaj dolaskom Aleksandra Vučića, a Milan Bandić stvaranjem utjecaja u saborskim strankama. U slučaju da Pernar ojača u srpskom biračkom tijelu, Pupovac mora zauzeti novu taktiku u dogovoru sa Bandićem.

HOP