Ostavka državnog tajnika za demografiju dr. sc. Marina Strmote početak je kraja Plenkovićeve Vlade

0
2982

Zagreb, 21. veljače 2018.

Priopćenje za medije

Ostavka državnog tajnika za demografiju dr. sc. Marina Strmote početak je kraja Plenkovićeve Vlade

Neočekivana, ali zato hrabra, ostavka državnog tajnika za demografiju dr. sc. Strmote u svojoj konačnici dovest će do pada Plenkovićeve Vlade i zaustavljanja za Hrvatsku katastrofalnog iseljavanja i sada već vrlo zabrinjavajućeg trenda demografskog nestanka hrvatskog naroda.

mr.sc. Antun Babić bivši savjetnik predsjednika dr. Franje Tuđmana generalni konzul u mirovini
mr.sc. Antun Babić
bivši savjetnik predsjednika dr. Franje Tuđmana generalni konzul u mirovini

Kao političar, novinar i diplomat, pitanjem biološkog nestanka hrvatskog naroda bavim se nešto više od četiri desetljeća. Evo što sam u uvodniku mjesečnika Hrvatska istina u Australiji napisao 1977. godine. Prenosim samo prvi stupac:

«Još je iz drevnih vremena poznato i prokušano pravilo da kad imperijalisti, svih boja, žele neki narod zarobiti i pokoriti, oni najprije traže njegove slabosti i negativnosti i kada ih pronađu, onda te slabosti i negativnosti u tom narodu obilato hrane i podržavaju – bilo kroz pojedince, bilo kroz skupine. Na taj je način moguće ne samo držati jedan narod u ropstvu, nego i odvesti ga u totalnu biološku propast – nestanak».

Nažalost, u tom pogledu ništa se nije promijenilo ni nakon stvaranja samostalne i neovisne hrvatske države 1991. godine.

Na golemu opasnost demografskog nestanka hrvatskog naroda od 1991. godine ne upozoravamo samo mi koji to pitanje pratimo iz domoljubnih razloga, nego i hrvatski demografski stručnjaci kao što su dr. sc. Šterc i prof. dr. sc. Akrap, trenutni savjetnik predsjednice, no bez ikakva utjecaja. U njihovu timu bio je i dr. sc. Strmota, koji je na Hrvatskom iseljeničkom kongresu u Šibeniku 2014. godine o toj temi održao hvalevrijedno i visoko profesionalno predavanje.

Pitanje svih pitanja i problem svih problema u Hrvatskoj danas nisu ni Agrokor, ma koliko gospodarski bio važan, ni kamate, pa čak ni strašne ovrhe, koje također tjeraju Hrvate na iseljavanje. Sudbonosan problem, koji će odlučiti o opstanku Hrvatske i hrvatskog naroda čine drastično smanjivanje rasta stanovništva i dramatičan porast iseljavanja, kojem se ne vidi kraja. Bez Hrvata i stanovništva neće niti može biti Hrvatske.

Glavni krivci su hrvatski političari

Glavni i jedini krivci za ovo, sada čak već i kratkoročno neodrživo, stanje u Hrvatskoj odgovorne jesu političke elite, koje polovicu svog radnog vremena provode u osmišljavanju kako što više opljačkati hrvatsko gospodarstvo (koje je na koljenima), a drugu polovicu u provođenju zakona i mjera Europske unije kojima je konačan cilj uništenje malih naroda i država poput Hrvatske.

Imenovanjem nestručne i nesposobne osobe kao što je Nada Murganić ministricom demografije, premijer Plenković počinio je zločin nad hrvatskim narodom. Njezinu nesposobnost i nespremnost gotovo je nemoguće opisati riječima. Daleko manju grješku napravio bi da je anarhista Ivana Pernara iz Živog zida imenovao ministrom vanjskih i europskih poslova.

Gospodine Plenkoviću, ugledajte se na dr. sc. Strmotu i dajte ostavku – naravno, iz drugih razloga. Niste sposobni voditi Vladu u vremenu ovako velike krize. Vratite se u Bruxelles.

Antun Babić, predsjednik Inicijativnog odbora