U Republici Srpskoj Dodik rastjerao sve Hrvate ( nekada 220 000 ljudi danas 8000), dok u Hrvatskoj Pupovac laže o ugroženosti Srba!

0
4269

Sramotno ponašanje Srba u Banja Luci  najbolje je opisao jedan Srbin starosjedioc; ” kada su ovdje bili Hrvati vrata od kuća su uvijek mogla biti otvorena, danas nit brave nisu dovoljne. Srbi iz B. Petrovca, Glamoča i Drvara doseljeni ovdje kradu, ubijaju, premlaćuju sve one koji nisu uz njih. O pljački da ne govorimo. Žalimo za Hrvatima”.

U selu Motikama kraj Banja Luke živjelo je 1991. godine preko 1400 Hrvata, danas Hrvata ima oko tridesetak, dok Dodik i Pupovac preko lažljivih BiH medija prodaju priču o ugroženosti Srba u Hrvatskoj. U Hrvatskoj retardirana vlast ekstremnim Srbima daje u SNV-u 50 milijuna, crkvi Srba koja je zapravo razvijena špijunska zajednica preko pola milijarde, a Hrvati u Banja Luci jedva preživljavaju, šume im otimaju, a humanitarnu pomoć iz Hrvatske dobivaju Hrvati iz mješanih brakova, koji su redom bili u srpskoj vojsci.

28166826_779742292216651_5578461158268251690_n

“32 župe su ostale u entitetu Republika Srpska, samo četiri tisuće vjernika je ostalo,  75 župa na području RS ima jedva 8 tisuća katolika. Nestali smo pred očima političara i javnosti. Pitam, je li to normalno?

Odprijeratnog broja od 220 tisuća, 92 posto Hrvata je protjerano s prostora RS-a. Danas nema ni 5 posto od broja iz 92. godine“

-Pa, to je zapravo starački dom. Stariji ljudi. Oni imaju svoj ponos, nadu, ali na žalost nemaju podršku svojih političkih predstavnika, pa su sve oči uprte u  svećenika, u biskupa…

Ali, ne možemo izgraditi put, dovesti struju. Mi smo izgradili 2.400 kuća, nije to država izgradila, nego sam ja kupio po bijelome svijetu, skupa s direktorom Caritasa, i ne samo Hrvatima, nego i našim susjedima muslimanima…

Meni kažu stranci: „Biskupe ne želimo pravnu državu, nego kontrolirani kaos…“!

Ja sam morao reći u Briselu, stidim se vas, moje generacije, europskih političara, šta radite s nama…

Zašto nas gazite?

Gradonačelnik Banje Luke kojega je postavio međunarodni čovjek, je došao meni i kazao, „Ja znam da je gradonačelnik ratni zločinac, ali bolje itko, nego nitko“.

On otvoreno kaže:  „dok sam ja gradonačelnik neće biti diskusije o povratku Hrvata u Banju Luku.“-rekao je biskup Komarica za BH vijesti.

Onaj isti koji je Praljka označio kao ratnog zločinca, a zanimljivo da ovo nije genocid? Katolička crkva za razliku od srpske nije nacionalna crkva i time su Hrvati itekako osakačeni. Vatikan očito ima drugačije planove i on ne brine toliko o Hrvatima, kao što srpska crkva se pak trudi i nesrbe napraviti Srbima. U Hrvatskoj katolička crkva vrlo blisko surađuje sa crkvom srpskih špijuna, u kojoj ima jako puno nekadašnjih srpskih terorista.

Zanimljivo da nitko u Hrvatskoj ne primjećuje kako srpski političari obilaze srpske svećenike, a koji im prenose vrlo bitne informacije. Uglavnom obilaze monahe koji su izvor četništva u crkvi. Vulin je obišao u tajnosti crkve u Obrovcu i okolici prošle godine, Dodik u Karlovcu ove godine, Vučić na Kosovu, a srpski general prije podizanja pobune u Crnoj Gori isto je obišao monahe u okolici Podgorice.

HOP