Odbačena kaznena protiv profesorice sa Filozofskog koja je blatila domovinski rat i počeo progon protiv podnositelja prijave!

0
8518

Zagreb, 02. 07. 2015
Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Glavni državni odvjetnik gosp. Dinko Cvitan
10000 Zagreb, Gajeva 30 A

Predmet : Kaznena prijava protiv Dinke Čorlako Biruški zbog vrijeđanja Domovinskog rata, Vukovara te širenja rasne i nacionalno etničke mržnje.

Dana 30. lipnja 2015. godine u organizaciji Srpskog narodnog vijeća na Filozovskom fakultetu u Zagrebu održana je promocija knjige „ Organizirana prisilna iseljavanja Srba iz NDH „ autora Filipa Škiljana. Dinka Čorkalo Biruški profesorica s Odsjeka za psihologiju zagrebačkog Filozovskog fakuleta iskoristila je promociju knjige i izvrijeđala Domovinski rat da nije bio obrambeni već agresorski. Također je govorila da je Domovinski rat bio u cilju etničkog čišćenje Srba u Hrvatskoj. U svom obraćanju pred prepunom dvoranom Filozovskog fakuleta dotakla se i Vukovara za koji je rekla da se i danas tamo progone Srbi i spomenula ćirilicu. Dinka Čorkalo Biruški na promociji knjige javno je iznosila da su Hrvati i Hrvatska država genocidni i smatramo to nedopustivo.
Domovinski rat je temelj naše države i svako vrijeđanje te širenje rasne i nacionalno etničke mržnje je kazneno dijelo koje se kažnjava od tri mjeseca do tri godine.

Bog i Hrvati !
Autohtona – Hrvatska stranka prava
predsjednik, Dražen Keleminec

Zanimljivo da je ova kaznena prijava odbačena, dok je D. Keleminec zbog sudjelovanja u raspravi na tome skupu od policije priveden, jer su organizatori skupa drugačiji stav okarakterizirali kao ometanje i pozvali su policiju, koja umjesto da zabrani ovaj huškački skup, progoni D. Keleminca! Kao da smo u SAO Krajini. Saznali smo da je sutra ispitivanje Keliminca na policiji u svezi događaja, umjesto da se ispituje navedena profesorica!

HOP