ŽELJKO GLASNOVIĆ prvi puta otvoreno u SABORU REPUBLIKE HRVATSKE govori o NIŠTAVNOSTI ZEMLJIŠNE KNJIGE

0
8910

ŽELJKO GLASNOVIĆ prvi puta otvoreno u SABORU REPUBLIKE HRVATSKE govori o NIŠTAVNOSTI ZEMLJIŠNE KNJIGE !

 

Dana 13.03.2018. godine general gospodin ŽELJKO GLASNOVIĆ se je usudio javno iznijeti da su ZEMLJIŠNE KNJIGE NIŠTAVNE , na web adresi : https://www.youtube.com/watch?v=Wq78mDc5wCk može se poslušati što je gospodin general ŽELJKO GLASNOVIĆ rekao pod naslovom :
Željko Glasnović o Zemljišnim Knjigama, Gruntovnoj Mafiji i “Heroju” Knezu Drpislavu!! 13.03.2018.

Htio bi podsjetiti javnost da je HOP – NEZAVISNI NEWS PORTAL u nekoliko navrata objavljivao tekstove na navedenu temu :
https://www.hop.com.hr/2017/02/21/prica-sa-opcinskog-suda-u-osijeku-kako-je-zemljisno-knjizni-odjel-sudjelovao-u-bezakonju/

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA REPUBLIKE HRVATSKE GENERATOR I MULTIPLIKATOR NIŠTAVNOG PROSTORNOG REGISTRA NEKRETNINA

Stručnom analizom magistra Viduke dokazujemo da ‘Plenkovićeva desna ruka’ Štromar nema pojma što govori!

Stručna analiza problema u samoj gradnji zbog nelogičnosti propisa

Mito i korupcija državne geodetske uprave

U RH valjane su  zemljišnih knjige , katastarski planovi i  posjedovni listovi u  postotku  manjem  od 1,2%!

Ekskluzivno: Dokumenti izdani od ministra Peđe Štromara su pravno i tehnički ništavni!

Otkrivamo sve o zastari javne isprave i kako vas manipulira država

PRAVOSUĐE JE KRIVOTVORITELJ „BIBLIJSKIH RAZMJERA“: Zakona o zemljišnim knjigama“ ne utječu na poboljšanje učinkovitosti „zemljišne knjige“!

Očito je da NIŠTAVNOS JAVNIH ISPRAVA IZ DOMENE PROSTORNOG REGISTRA NEKRETNINA nikoga nije ozbiljno zanimala jer svi doneseni ZAKONI od strane SABORA REPUBLIKE HRVATSKE imaju za pretpostavku da je ZEMLJIŠNA KNJIGA VALJANA.
Javne isprave iz domene prostornog registra nekretnina :
PRVOG PRAVNOG REDA
a) ZEMLJIŠNA KNJIGA
b) Zbirka položenih ugovora

DRUGOG PRAVNOG REDA
c) KATASTARSKI PLAN
d) POSJEDOVNI LIST
e) Zbirka pomoćnih računanja
TREĆI PRAVNI RED
f) Generalni Urbanistički Plan (GUP)
g) Provedbeni Urbanistički Plan (PUP)
h) Lokacijska dozvola
i) Građevinska dozvola
j) Uporabna dozvola
jamči REPUBLIKA HRVATSKA , shodno navedenom kazneno i materijalno odgovara za NIŠTAVNOST istih javnih isprava.
N A P O M E N A : Javne isprave iz domene prostornog registra nekretnina „TREĆEG PRAVNOG REDA“ su izvedenice „PRVOG PRAVNOG REDA“ i „DRUGOG PRAVNOG REDA“
Za pravni postupak „NIŠTAVNOSTI JAVNIH ISPRAVA IZ DOMENE PROSTORNOG REGISTZRA NEKRETNINA“ dovoljno je dokazati da je ZEMLJIŠNA KNJIGA – javna isprava PRAVOG PRAVNOG REDA „VAN SNAGE UPORABE“ putem automatizma su „VAN SNAGE UPORABE“ u statusu ZASTARE ili NIŠTAVNOSTI javne isprave iz domene DRUGOG PRAVNOG REDA i TREĆEG PRAVNOG REDA.

koje su prema „UREDBI-UKAZU“ donesenoj od strane VLADE REPUBLIKE HRVATSKE ; Klasa: 931-01/04-01/01 ; Urbroj: 5030115-04-1 dana 04.08.2004. godine s punom pravnom snagom s punim pravnim učinkom , s punom pravnom posljedicom od dana 01.01.2010. godine stavljene VAN SNAGE UPORABE u status ZASTARE – NIŠTAVNOST – NEUPOTREBLJIVOSTI za bilo koju uporabu ili odlučivanje u pravnom ili upravnom poslu su
TRAJNA PROCESNA SMETNJA
„UREDBU“ VLADE REPUBLIKE HRVATSKE svi moramo poštovati , pa je obaveza USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE i VRHOVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE da u skladu predmetne uredbe ZATVORI sve ZEMLJIŠNO – KNJIŽNE ODJELA nadležnih Općinskih sudova REPUBLIKE HRVATSKE zbog ne poštivanja navedene uredbe i pri tome počinjenja kaznenih djela , permanentno , stalno kontinuirano u službenim prostorijama suda :
„KRIVOTVORINA JAVNE ISPRAVE ,
KRIVOTVORINA VRJEDNOSNICE REPUBLIKE HRVATSKE – rang kaznenog djela krivotvorine novca ,
NEOSNOVANO STJECANJE MATERIJALNE DOBITI-NOVCA BEZ PRAVNE OSNOVE ,
ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI“
Sud , bilo koji sud ne smije ovjeriti i izdati dokument VAN SNAGE UPORABE u svojstvu valjane isprave za pravne i upravne poslove.
Kako REPUBLIKA HRVATSKA raspolaže na 80% teritorija REPUBLIKE HRVATSKE javnim prostornim registrom nekretnina izrađenim po osnovi grafičke geodetske izmjere a stavljeni VAN SNAGE UPORABE sa danom 17. 11. 1924. godine .
Nacrt rješenja ministra financija od 17. 11. 1924. u kojem se propisuje uvođenje Gauss-Krügerove projekcije kao službene projekcije. Projekcija je zadana s tri koordinatna sustava, srednji meridijani 15°, 18° i 21°, upotrebljava se Besselov elipsoid, greenwichki početni meridijan, a ravninske se koordinate zapisuju po prijedlogu Baumgartena, odnosno apscise se mjere od ekvatora, a ordinatama se dodaje konstanta 500 000.
Nacrt rješenja ministra financija od 17. 11. 1924. godine zasniva se na odluci komisije sastavljene od predstavnika VOJNO GEOGRAFSKOG INSTITUTA I GENERALNE DIREKCIJE KATASTRA , koja je donijela 21. 03. 1924. godine odluku da se usvaja konformna Gauss-Krügerove projekcije meridijanskih zona. Predviđa se da zone budu 3° geografske dužine sa srednjim meridijanima od 15° ; 18° ; 21° geografske dužine istočno od Greenwicha , a svaka zona čini poseban koordinatni sustav.
PROSTORNI JAVN REGISTRI NEKRETNINA IZRAĐENI U „GRAFIČKOJ GEODETSKOJ IZMJERI“ „UREDBOM“ Ministra financija Države Srba , Hrvata i Slovenaca stavljeni su od dana 17. 11. 1924.godine VAN SNAGE UPORABE – (datum „ZASTARE“ javnih isprava izrađenih po osnovi „GRAFIČKE GEODETSKE IZMJERE“ u hvatnoj mjeri i u prikaznom mjerilu orginala katastarskog plana 1:2880 ; 1:2904 ; 1:1440 ili 1:720 ; 1:2500 ; 1:1250 ; 1:625)
REPUBLIKA HRVATSKA pravno-kazneno i materijalno odgovara za valjanost i zakonitost svih javnih isprava ovjerenih žigom REPUBLIKE HRVATSKE i potpisom odgovorne osobe s prenesenim ovlastima.
Prema „UREDBI-UKAZU“ donesenoj od strane VLADE REPUBLIKE HRVATSKE ; Klasa: 931-01/04-01/01 ; Urbroj: 5030115-04-1 dana 04.08.2004. godine s punom pravnom snagom s punim pravnim učinkom , s punom pravnom posljedicom od dana 01.01.2010. godine na javni prostorni registar nekretnina izrađeni na 20% teritorija REPUBLIKE HRVATSKE u kartografskom prikazu „Gauss-Krügerove projekcije meridijanskih zona“ stavljene je VAN SNAGE UPORABE u status ZASTARE – NIŠTAVNOST – NEUPOTREBLJIVOSTI za bilo koju uporabu ili odlučivanje u pravnom ili upravnom poslu .
REPUBLIKA HRVATSKA pravno-kazneno i materijalno odgovara za valjanost i zakonitost svih javnih isprava ovjerenih žigom REPUBLIKE HRVATSKE i potpisom odgovorne osobe s prenesenim ovlastima.
Navedene činjenice definiraju da su svi javni prostorni registri nekretnina NIŠTAVNI , odnosno u ZASTARI – VAN SNAGE UPORABE za bilo koji pravni ili upravni posao.
„UREDBU“ VLADE REPUBLIKE HRVATSKE svi moramo poštovati , pa je obaveza USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE , Predsjednika Vrhovnog suda REPUBLIKE HRVATSKE i Ministra Pravosuđa REPUBLIKE HRVATSKE da u skladu predmetne uredbe ZATVORI sve ZEMLJIŠNO – KNJIŽNE ODJELA nadležnih Općinskih sudova REPUBLIKE HRVATSKE zbog ne poštivanja navedene uredbe i pri tome počinjenja kaznenih djela , permanentno , stalno , kontinuirano u službenim prostorijama suda :
„KRIVOTVORINA JAVNE ISPRAVE ,
KRIVOTVORINA VRJEDNOSNICE REPUBLIKE HRVATSKE – rang kaznenog djela krivotvorine novca ,
NEOSNOVANO STJECANJE MATERIJALNE DOBITI-NOVCA BEZ PRAVNE OSNOVE ,
ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI“
Sud , bilo koji sud ne smije ovjeriti i izdati dokument VAN SNAGE UPORABE u svojstvu valjane isprave za pravne i upravne poslove.
Sud bilo koji sud je dužan uvažavati pravne i upravne akte kao i „UREDBU“ nadležnog Ministra financija Države Srba , Hrvata i Slovenaca koji je dana 17. 11. 1924. godine „GRAFIČKU GEODETSKU IZMJERU“ stavila „VAN SNAGE UPORABE“ kao i sve javne isprave iz domene prostornog registra nekretnina koje su proizašle iz „GRAFIČKE GEODETSKE IZMJERE“ Navedena UREDBA važi za 80% javnih isprava iz domene prostornog registra nekretnina .
Jednako tako sud je dužan poštovati „UREDBU-UKAZ“ donesenu od strane VLADE REPUBLIKE HRVATSKE ; Klasa: 931-01/04-01/01 ; Urbroj: 5030115-04-1 dana 04.08.2004. godine s punom pravnom snagom s punim pravnim učinkom , s punom pravnom posljedicom od dana 01.01.2010. godine kada je stavljena VAN SNAGE UPORABE u status ZASTARE – NIŠTAVNOST – NEUPOTREBLJIVOSTI geodetska izmjera po osnovi „Gauss-Krügerovu projekciju meridijanskih zona“ za bilo koju uporabu ili odlučivanje u pravnom ili upravnom poslu. Navedena UREDBA važi za 20% javnih isprava iz domene prostornog registra nekretnina .

U svezi navedenih činjenica sve javne isprave iz domene prostornog registra nekretnina su VAN SNAGE UPORABE za bilo koje pravno ili upravno odlučivanje čime je došlo do TRAJNE PROCESNE SMETNJE odnosno došlo je do TRAJNE BLOKADE RADA SUDA.
SUDSKI POSLOVNIK
2. Ovlasti i dužnosti predsjednika suda
Članak 5.
(1) Predsjednik suda upravlja sudom, odgovoran je za pravilno i zakonito obavljanje poslova sudske uprave u sudu, obavlja nadzor nad urednim i pravodobnim obavljanjem svih poslova u sudu te brine o učinkovitosti suda u rješavanju predmeta, a posebno o rješavanju predmeta u kojima postupak traje više od tri godine.
S obzirom na činjenicu da se u službenim prostorijama suda , permanentno , kontinuirano , stalno odvijaju – čine kaznena djela KRIVOTVORINE JAVNE ISPRAVE , KRIVOTVORINA VRIJEDNOSNICE REPUBLIKE HRVATSKE – rang kaznenog djela krivotvorine novca , NEOSNOVANO STJECANJE MATERIJALNIH DOBARA – NAPLATA DRŽAVNIH PRISTOJBI ZA NIŠTAVNU JAVNU ISPRAVU „PRIJEPIS ZEMLJIŠNO – KNJIŽNOG ULOŠKA“ , ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI, itd.
USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE , Predsjednik Vrhovnog suda REPUBLIKE HRVATSKE i Ministar pravosuđa REPUBLIKE HRVATSKE dužni su „TRENUTNO“ bez odlaganja , donijeti „UREDBU SUDA“ o pečaćenju odnosno zaprečivanju ulaska u službene prostorije suda zemljišno – knjižnog odjela nadležnih Općinskih sudova REPUBLIKE HRVATSKE jer u sudu , bilo kojem sudu ne smije se odvijati kazneno djelo .
U predmetnoj „UREDBI“ USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE mora biti naglašeno da se pečate odnosno zaprečuje ulaska u službene prostorije DRŽAVNE GEODETSKE UPRAVE REPUBLIKE HRVATSKE Područni ured za katastar ( kako središnjeg ureda tako i svih područnih ureda za katastar) zbog permanentno , kontinuirano , stalno odvijaju – čine kaznena djela KRIVOTVORINE JAVNE ISPRAVE , KRIVOTVORINA VRIJEDNOSNICE REPUBLIKE HRVATSKE – rang kaznenog djela krivotvorine novca , NEOSNOVANO STJECANJE MATERIJALNIH DOBARA – NAPLATA DRŽAVNIH PRISTOJBI ZA NIŠTAVNU JAVNU ISPRAVU „PRIJEPIS POSJEDOVNOG LISTA i KOPIJU KATASTARSKOG PLANA “ , ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI, itd.
U predmetnoj „UREDBI“ USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE mora biti naglašeno da se pečate odnosno zaprečuje ulaska u službene prostorije Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja REPUBLIKE HRVATSKE kako središnjeg ureda tako i svih područnih ureda u lokalnoj upravi i samoupravi zbog , kontinuirano , stalno odvijaju – čine kaznena djela KRIVOTVORINE JAVNE ISPRAVE , KRIVOTVORINA VRIJEDNOSNICE REPUBLIKE HRVATSKE – rang kaznenog djela krivotvorine novca , NEOSNOVANO STJECANJE MATERIJALNIH DOBARA – NAPLATA DRŽAVNIH PRISTOJBI ZA NIŠTAVNU JAVNU ISPRAVU „iz domene PUP – a i GUP – a“ , ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI, itd.
Pečaćenje službenih prostorija državnih tijela REPUBLIKE HRVATSKE s prenesenim ovlastima SUD je dužan trenutno provesti zbog izazvane TRAJNE PROCESNE SMETNJE , odnosno iz razloga što je sud doveden u situaciju da ne može odlučivati „NA SNAZI JE PRAVNA I UPRAVNA BLOKADA SUDA“ .
Sve presude i rješenja HRVATSKIH SUDOVA koje donose po osnovi dokaza o vlasništvu (prijepis zemljišno – knjižnog uloška) su NIŠTAVNE i ne mogu izazvati bilo kakav učinak na vlasnika nekretnine.

TEHNIČKA OSOBA U PREDMETU
(TEHNIČKI PROKURATOR GEODETSKE STRUKE)
Da se na početku predstavim , ja sam BOŽIDAR VIDUKA magistar inženjer geodezije i geoinformatike .
Ja BOŽIDAR VIDUKA (OIB : 8428893029) magistar inženjer geodezije i geoinformatike obučen sam , to jest moja uža specijalnost je otkrivanje „krađe vlasništva“. Obučen sam da bi mogao „otuđiti“ vlasništvo u skladu sa zakonom na tridesetak i više načina. Obuka je provedena u smislu detektiranja koja isprava je krivotvorena i nakon koje isprave su dati zakoniti dokumenti kako bi se stranci koja provodi krađu vlasništva onemogućilo provođenje krađe vlasništva bilo da se radi o pojedincu ili udruženoj zločinačkoj organizaciji koja je u tom slučaju od osoba uposlenih u državnim administrativnim tijelima REPUBLIKE HRVATSKE s prenesenim ovlastima.
U svojstvu tehničke osobe i građanina REPUBLIKE HRVATSKE
Zakonska obaveza magistra inženjera geodezije i geoinformatike
BOŽIDARA VIDUKE je po tehničkom saznanju o odvijanja permanentnog kaznenog djela „KRIVOTVORINA JAVNE ISPRAVE , KRIVOTVORINA VRJEDNOSNICE REPUBLIKE HRVATSKE – rang kaznenog djela krivotvorine novca i NEOSNOVANO STJECANJE MATERIJALNE DOBITI-NOVCA BEZ PRAVNE OSNOVE , ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI“ u statusu javne vjere u službenim prostorijama suda , istog trenutka je zakonski obavezan upozoriti sud , a sud ima zakonsku obavezu po saznanju o permanentnom odvijanju kaznenog djela unutar službenih prostorija suda zapriječiti počinjenje kaznenog djela .
U svezi navedenih činjenica sve javne isprave iz domene prostornog registra nekretnina su VAN SNAGE UPORABE za bilo koje pravno ili upravno odlučivanje čime je došlo do TRAJNE PROCESNE SMETNJE odnosno došlo je do TRAJNE BLOKADE RADA SUDA.
Svi dokumenti koji su navedeni

Otkrivamo sve o zastari javne isprave i kako vas manipulira država

su javne isprave koje uživaju javnu vjeru istinitosti , valjanosti i zakonitosti, što znači da same sebe dokazuju , a na zahtjev svake pojedine stranke državno administrativno tijelo REPUBLIKE HRVATSKE s prenesenim ovlastima je dužno izdati traženu javnu ispravu PRAVNO VALJANU i TEHNIČKI ISPRAVNU . Valjanost javnih isprava jamči REPUBLIKA HRVATSKA.
U koliko iz bilo kojih razloga nastupi šteta vlasniku nekretnine REPUBLIKA HRVATSKA je dužna obeštetiti , materijalno , vlasnika nekretnine u skladu sa ZAKONOM O ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA član 98.
ZAKON O ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA
Članak 98.
(1) Na mjestu gdje bi u zemljišnoknjižnom ulošku trebalo provesti upis odmah će se učiniti vidljivim (plomba) dan i vrijeme kad je zemljišnoknjižnom sudu stigao prijedlog za upis, te broj dnevnika zemljišnoknjižnih podnesaka pod kojim je zaprimljen (broj dnevnika). Plomba će se po službenoj dužnosti izbrisati kad se provede upis ili unese zabilježba odbijanja prijedloga za upis.
(2) Za štetu koja nastane primjenom pravila o zaštiti povjerenja u potpunost i istinitost zemljišnih knjiga zbog nepravodobnoga unošenja plombe objektivno odgovara Republika Hrvatska.
„NIŠTAVNOS JAVNIH ISPRAVA“ nije banalna stvar već iznimno opasna za državu i HRVATSKO PRAVOSUĐE iz razloga što se brojni ZAKONI ne mogu primjenjivati iz razloga što su donesene odluke , zaključci rješenja ili presuda po osnovi NIŠTAVNIH JAVNIH ISPRAVA imaju smatrati NIŠTAVNIM .
OVRŠNI ZAKON , ZAKON O ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA , ZAKON O VLASNIŠTVU I DRUGIM SRODNIM PRAVIMA , ZAKON O OBAVEZNIM ODNOSIMA , ZAKON O SUDSKIM PRISTOJBAMA itd.
TRAJNA PRAVNA SMETNJA PRI SUDSKOM ODLUČIVANJU
Po osnovi javnih isprava iz domene
prostornog registra nekretnina :
ZEMLJIŠNE KNJIGE , KATASTARSKOG PLANA , POSJEDOVNOG LISTA , POMOĆNOG REGISTRA RAČUNANJA , ZIS-a , GUP-a i PUP-a
Sud kada donosi „rješenje/presudu“ po osnovi OVRŠNOG ZAKONA , sudski akt ima datum donošenja , datum pravomoćnosti i datum izvršenja ovrhe nad nekretninom. Kako je pravni akt dokaz o vlasništvu „prijepis zemljišno – knjižnog uloška“ VAN SNAGE UPORABE odnosno PRAVNO NIŠTAVAN DOKUMENT putem automatizma sudsko „rješenje/presuda“ iz „OVRŠNOG SUDSKOG POSTUPKA“ doneseno po osnovi „NIŠTAVNOG DOKAZNOG DOKUMENTA „prijepisa zemljišno – knjižnog uloška“ je ništavno odnosno PRAVNO I TEHNIČKI NEPROVEDIVO jer se ne može izazvati bilo kakav učinak na vlasnika nekretnine sa pravno i tehnički neprovedivim rješenjem.
Pravni dokument „prijepis zemljišno – knjižnog uloška“ VAN SNAGE UPORABE je činjenična PROCESNA SMETNJA.
Pri prometu nekretnina „PRODAJA I KUPNJA“ PROCESNA SMETNJA provedbi transakcije je „prijepis zemljišno – knjižnog uloška“ – dokaz o vlasništvu koji je VAN SNAGE UPORABE , što eksplicitno znači da se prodavatelj ne može prodati nekretninu , a kupac ne može kupiti nekretninu jer dokaz o vlasništvu NE POSTOJI“ . ZEMLJIŠNO KNJIŽNI ODJEL nadležnog Općinskog suda ne smije zaprimiti „kupo-prodajni ugovor“ i deponirat ga u „zbirku isprava POLOŽENIH UGOVORA“ jer je pravna radnja „prodaje i kupnje“ provedena po osnovi NIŠTAVNIH DOKUMENATA.
Postulati ZEMLJIŠNE KNJIGE su NIŠTAVNI.
„OVRŠNA SUDSKA rješenja/presude“ ne mogu čekati „DOGLEDNO VRIJEME“ da DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVE REPUBLIKE HRVATSKE se „smiluje“ da provede cjelovitu geodetsku izmjeru na teritorijalnom prostoru REPUBLIKE HRVATSKE. Danas predmetna „ovršna rješenja/presude“ su PRAVNO i TEHNIČKI „NEPROVEDIBI“ sud ima „PRAVNU BLOKADU PRI ODLUČIVANJU PO OSNOVI OVRŠNOG ZAKONA“.
Sud bilo koji sud si ne smije dozvoliti da NERAD , NEMAR , ALJKAVOST, a usudio bih se reći i neznanje državnih službenika i namještenika uposlenih u državnim tijelima REPUBLIKE HRVATSKE sa prenesenim ovlastima dovedu do PRAVNE BLOKADE RADA HRVATSKIH SUDOVA ZBOG PROCESNIH SMETNJI
NEPOBITNA ČINJENICA VLASNIK NE MOŽE RASPOLAGATI SVOJIM VLASNIŠTVOM JER JE DOKAZ O VLASNIŠTVU JE VAN SNAGE UPORABE
O ovim izneseni činjenicama gospodin general ŽELJKO GLASNOVIĆ čini mi se prvi puta otvoreno govorio u SABORU REPUBLIKE HRVATSKE.

BOŽIDAR VIDUKA magistar inženjer geodezije i geoinformatike

HOP