Otkrivamo sve detalje kako su mediji manipulirali sa činjenicama oko prosvjeda u korist Istanbulske konvencije i optužili generala Sačića

0
3506

Neka Bojana Genov iz “Ženske mreže” zalutala je među prosvjednike protiv Istanbulske konvencije i htjela razviti svoj transparent na kojem piše “za Istanbulsku”. Sačić joj objašnjava kak je na krivom skupu, a ona agresivno uprla. Smjehotresno! Naslov bombastičan, a jedini tko je incidentan je upravo ona, kako dokazuje i video.

“Između prosvjednika i aktivistica koje su organizirale kontraprosvjed u jednom je trenutku do manjeg incidenta –  zbog transparenta na kojemu piše “Za rodnu ravnopravnost”, a koji je nekoliko žena pokušalo razviti”.-manipulira N1 kontrolirani medij.

“Umirovljeni general se postavio pred aktivistkinju”-huška N1, širi mržnju i laže.

incident

Je li aktivistica prijavila prosvjed? Nije. Tko krši zakon? Aktivistica. Tko želi nered? Aktivistica. General bez agresivnosti to objašnjava, a N1 svjesno širi mržnju i podjele, jer navija za Istanbulsku konvenciju!

Slučaj dva: žena koja se deklarira kao antifašistkinja, vrijeđa D. Keleminca. Keleminec nakon svega poziva policiju, koja zajedno s tom krezubom lažnom svjedokinjom želi prišiti incident Kelemincu. Znači da su i policija kao i mediji instruirani da rade za istanbulsku komediju. Zašto bi Keleminec napao građanku koju ne pozna i ne zna koja su njena uvjerenja? Puno logičnije je da građanka napadne Keleminca jer zna tko je on i koja su njegova uvjerenja! Ipak, policajci prihvaćaju igru te žene jer su očito postali dio priče da žene nikada nisu krive. Zašto bi Keleminec zvao policiju ako je kriv? Zašto su njegovi svjedoci i snimke manje vrijedne od laži jedne antifašistkinje? Zato jer to odgovara dnevnoj politici.

Bio je pripravljen teren za još jedan “incident” ispred hotela Dubrovnik: postavili su desetak onih sluškinja u crvenim haljama ispred hotela, a pred njima kordon policajaca. Između glumica-sluškinja i prosvjednika jedno tri metra praznog prostora. Sve to se odigravalo oko 13:30, dakle kad je prosvjed već išao kraju i kada je dobar dio prosvjednika već bio otišao. Još jedan konceptualni pokušaj manipulacije.

U svezi jučerašnjeg prosvjeda pročitala sam na net.hr, koji ovako prenosi s Washington posta (a njih opet lažima “fila” Index i slični mediji): “Otkako je pristupila EU 2013., Hrvatska sve više ide prema ekstremnoj desnici, uključujući i one koji negiraju Holokaust i rehabilitiraju pronacistički ustaški režim koji je vladao zemljom tijekom Drugog svjetskog rata”, ističe washingtonski list, koji se osvrnuo i na stavove Crkve.

Na to bi trebala odmah reagirati naša diplomacija. Ali nju vodi Andrej Istanbulski i njegova svita, koja ne čini ništa za istinu i nikada nije demantirala ovakve i slične pokvarene insinuacije.

Što je bit Istanbulske konvencije? Podjela ljudi, Božjeg čovjeka, i to potpuna. Ovaj video parlamentarca stranke AFD iz Njemačke  najbolje prikazuje koliko je Istanbulska konvencija duboko i opasno podijelila ljude. Na početku govora u parlamentu svaki parlamentarac pozdravlja prisutne sa ´dame i gospodo´; no prema istanbulskoj konvenciji ovako to izgleda u budućnosti. Kako je nabrojao “tisuće” rodnih, nerodnih, organskih i neorganskih grupa ljudi, jasno se vidi zašto sve one postoje, jer se čovjek nije maknuo dalje od one rimske mudrosti vladara; Divide et impera (podijeli pa vladaj), jedne od najpoznatijih latinskih izreka koja se pripisuje Juliju Cezaru… Što se više dijelimo, to je vladar sigurniji.

Zbog toga kod nas i postoje ovakve televizije ili Novosti, svi oni rade za uspostavu Novog svjetskog poretka. Ne rade oni u biti za srpsku stranu, već siju mržnju između Hrvata i Srba, heteroseksulaca i ostalih kako bi jednu skupinu podjelili na dvije (čovjek-žena i muž…, pa na kraju dolazimo do tisuće podgrupa) i iz njih  napravili tisuće i tisuće posvađanih grupa. I tako će uništili vjeru. -komentirao je glavni urednik HOP portala Igor Drenjančević.

O prosvjedu je dao svoj sud ispred srpske zajednice Nenad Vlahović;

NENAD VLAHOVIĆ, mr.iur. PREDSJEDNIK NACIONALNOG VIJEĆA SRBA
NENAD VLAHOVIĆ, mr.iur. PREDSJEDNIK NACIONALNOG VIJEĆA SRBA

-Da sam mogao biti ispred manjinske zajednice Srba na prosvjedu, nitko ne bi mogao “vući” cijeli skup u medijima kao ultra desni, no stvar je na organizatoru da to uvidi, uvijek će kao etničko čisti biti tako prikazani u javnosti.
Nažalost, meni i mojim prijateljima očito preostaje samostalni put. VELIKA ŠTETA! – komentirao je Vlahović.

Manipulacija i s brojem prosvjednika je nevjerojatna. Desni mediji drže se brojke oko 70000 prosvjednika na ovome prosvjedu, lijevi brojke su oko 5000 prosvjednika. Zanima li koga istina?

prosvjed protiv IK

Usporedba prosvjeda za kurikularnu reformu i jučerašnji skup protiv istanbulske konvencije – svima je jasno zašto mediji na ljevici lažu.

Direktno  je većim djelom pod kontrolom HDZ-a, ne želi objaviti priču Velimira Bujanca da je glavni državni odvjetnik Cvitan maknuo s istražnog postupka zločina na na Ovčari istražitelja koji je zločince povezao s Pupovčevim ljudima, ali jučer isti portal navija za Brunu Esih koja je protiv HDZ-a i Istanbulske konvencije. Puno bi veći bio efekt da je Direktno objavilo zlouporabu Cvitana, nego ovu činjenicu. Što se iza brda valja? Kako si je ovaj portal mogao dozvoliti da skoči na Plenkija? Sprema li se smjena Plenkija? Vraća li se Karamarko? Iza redaka se uvijek iščitava namjera…

Ingrid Runtić

HOP