U Slavonskom Brodu građane se truje godinama, Plenki reagira odmah jedino kada se otruje britanski špijun

0
10871

“Gdje je solidarnost Republike Hrvatske i ostalih država članica EU s Brođanima koji su već duže od devet godina izloženi ruskom trovanju?

Povodom trovanja nervnim otrovom dvostrukog ruskog špijuna i njegove kćeri, u engleskom gradu Salisburyu 4. ožujka, Republika Hrvatska i još 15 država članica EU, odlučile su se na protjerivanje ruskih diplomata, u znak solidarnosti s Velikom Britanijom, kao izraz oštrog upozorenja Rusiji. Građani Slavonskog Broda i okolice već duže od devet godina izloženi su trovanju zagađenim kancerogenim zrakom kao posljedicom rada ruske rafinerije u Bosanskom Brodu koja gomila gubitke.

Nemamo podatke koliko je Brođana dosad umrlo zbog zagađenog zraka nastalog radom rafinerije u Bosanskom brodu. Zašto je Republici Hrvatskoj važniji život ruskog dvostrukog špijuna i njegove kćeri od života više od 100.000 građana Slavonskog Broda i okolice koji su i dalje izloženi trovanju zagađenim zrakom iz ruske rafinerije?

Zabrinjavajuća vijest iz Svjetske zdravstvene organizacije koja kaže kako je moguće da će zbog lošeg zraka u Sl.  Brodu građani sve češće oboljevati od karcinoma. Svi su suglasni kako je glavni krivac rafinerija nafte u Bosanskom Brodu, a država je najavila i pokretanje istrage, no vidjet ćemo znači li to i pokretanje tužbe zbog kaznenog djela trovanja.

I dr. Ante Cvitković iz Zavoda za javno zdravstvo BPŽ kaže kako se nakon dugotrajne izloženosti javljaju i određeni karcinomi, a prvenstveno misleći na karcinome pluća.

Sumporovodik i lebdeće čestice utječu na respiratorne bolesti, posebno kod dugotrajne izloženosti, a i skraćuju život.

“U zemljama gdje je prosječna vrijednost na godišnjoj razini lebdećih čestica smanjena sa 70 mikrograma po kubnom metru na 20 da je kako su izračunali život kraći za 8,5 mjeseci”, dodaje Cvitković.

Geronimo-L#1 (1)

U Britaniji ima dosta sumnje u atentat i trovanje, što se vidi iz ove slike s mjesta događaja, vatrogasci bez zaštite , a teren otrovan…

 

Gdje je solidarnost Republike Hrvatske i ostalih država članica EU s Brođanima koji su već duže od devet godina izloženi ruskom trovanju iz susjedne države  gdje se nalazi rafinerija u B. Brodu?Vladi Republike Hrvatske na prvom mjestu trebaju biti građani Hrvatske, a ne Velika Britanija! Plenković nije izbacio Ruse iz zemlje zbog ovih činjenica, već zbog namještenog atentata na nekog špijuna u Britaniji.

HOP