Ulovljenj zastrašujući som od 350 kilograma!

0
15989

Poplave u Kosinju izbacile divovskog soma

Gotovo 3 sata trajala je borba Milana Prše (61) i Franje Klobučara (65) s ribetinom teškom 350 kg i dugačkom 3,7 metra.

Ovo je najveći som koji su dosad uhvatili. Ulovili su ga na rijeci Lici u Kosinju, na potezu od brane Kruščice do Kosinjskog mosta. Kad su ga ubacili u čamac, som je povratio šarana od pet kilograma i nekoliko većih riba.

Za otkup rijetkog primjerka somine već su se javili mnogi kupci i Poljoprivredni fakultet u Osijeku, koji ga želi preparirati.

Ima li još ovakvih divovski somova u rijeci trenutno nije poznato, ali ovo je zasigurno najveći riječni som ikada uhvaćen.

Ulovljena nova vrsta ribe

 

Stručnjaci još uvijek vijećaju o kojoj se vrsti ribe radi, a koju je ribolovac Tihomir Blue (49) uhvatio na rijeci Lici u Kosinju.  Ova nova vrsta još nije zabilježena na ovom područja, ali po velićini zubi očito se radi o alfa predatoru.  Duga 1,8 metara i teška 48 kg, ova riba bi mogla biti opasna i za ljude!

Razlozi pojave ovih ogromnih riba su velike poplave koje su pogodile Kosinj ove godine, tvrde mještani.  Dolaze li ribe iz jezera Kruščica ili su se izvukle iz nekakvih podvodnih špilja može se samo nagađati.

Danas je 1. travnja, datum kada se tradicionalno obilježava Svjetski dan dan šale. Iako se u različitim zemljama svijeta obilježava na različite načine, suština je ista: na današnji dan svi bi trebali biti spremni na pokoju prvoaprilsku šalu.

Gs Press / Nick

HOP