Naša novinarska žabokrečina nudi pobornika IK kao spasioca države !

0
1850

Onaj Marko Vučetić kojeg promovira telegram.hr kao “nadu hrvatske politike” je teolog koji je glasovao za IK i filozof koji volontira u politici, tj. hrvatakom saboru. Ne ide kretenskije. Njegov “senzacionalni” govor u saboru je toliko smušen da do zadnje rečenice uopće na kužiš jel bio za ili protiv IK. Toliko o filozofskom larpurlartizmu – jer drugo to i nije. Vidim da je u krugu tih dobro potkoženih političara (bez obzira iz koje struke dolaze) ušlo u modu ” biti razočaran politikom”, kojom se (divna li čuda!) i dalje bave. Pa si tako malo dignu rejting za slijedeće izbore, naravno materijalno i medijski ne oskudijevajući ni u čemu. Politički paraziti, koji sabornicu vide isključivo kao pozornicu za vlastitu promociju.
Brod tone (Hrvatska je već došla u Jules Vernovo središte zemlje koliko smo potonuli), pa nam samo fali ovakvo filozofsko ispuštanje magle kao Vučetićevo.
O “mesijanskom kompleksu” u Hrvata (od kojeg se i dotični nada koristi) mogu samo reći da nije njegovo filozofsko otkriće – to vidi svaki razuman čovjek. Uz napomenu da se radi o bolesnoj potrebi za “vođom” i “božanstvom” koje je ovaj filozofski i rezignirani smušenjak mogao (da se koristio logikom i razumom) prepoznati kao gadno nasljeđe komunističkih Titovih vremena – ali za takvu konstataciju ovom liku ipak nedostaju muda.
Toliko o njemu, kojeg ovaj mizerno navijački i plaćenički medij telegram.hr želi proturiti kao “mesijanskog političara”.
Lik nije uopće bitan, htjela sam ga prešutjeti, ali vidim da ga se nakon njegovog neprobavljivog mlaćenja prazne slame u saboru i dalje gura – pa ipak moram reći svoje mišljenje.
Usput neka bude rečeno i to da telegram.hr i s ostalim svojim novinarskim uratcima jednostavno konstantno vrijeđa inteligenciju prosječnog čitatelja.

Ingrid Runtić

HOP