‘Večernji list’ postao propagandno glasilo; prvo ministricu za 3.7 milijuna , a sada i Sinčića kojeg je ugledni arhitekt nazvao teškim kretenom

0
4906

MOGU li novinarstvo (profesionalno, slobodno, objektivno i odgovorno, za kakvo se zalažemo) i PR ići ruku pod ruku? Mislimo da ne mogu, a tako razmišlja i većina naših čitatelja”, stoji u pismu Upravi Večernjeg lista i glavnom uredništvu tog dnevnika koji potpisuju predsjednica Vijeća sindikalnih povjerenika VL-a Snježana Črnjević, predsjednik Radničkog vijeća VL-a Anton Filić i predsjednica ogranka HND-a u Večernjem listu Božena Matijević.

Index je početkom ovog mjeseca objavio članak te dokumentaciju iz koje je razvidno da je Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja, slijedom raspisanog javnog natječaja angažirala novinsku kuću Večernji list za PR posao osmišljavanja kampanje njenog ministarstva vrijedan 3,7 milijuna kuna.

U slučaju kriminala oko hadezeovog gradonačelnika Velike Gorice Barišića, Večernji list nije bio zainteresiran da to objavi jer bi s Barišićem izgubio dobre sponzore. Kakvo je to novinarstvo?!

Nedavno je Večernji list napravio ogromnu promociju Slinčiću i njegovoj ženi Palfi. Dva muljatora bez dana radnog staža, s time da je Palfi kao mlađa poznatija kao kradljivica, a on kao neuspjeli krumpiraš, ipak oboje dobivaju naslovnice i kilometarske intervjue, jer padom SDP-a mediji moraju stvoriti nove komunističke strančice koje se fol bore za narod iako ne rade ništa.

sincic-mladi-jugoslaveni

sincic-i-prota

pernar-i-bosko-obradovic

Sjetimo se Sinčića koji obilazi antifašiste po Srbiji, Pernara koji druguje sa četnicima po Srbiji, pa je svima jasno što radi Večernji list. Jad i bijeda novinarstva. Svakodnevno nas hrani sa srpskim zvijezdama i širi srpski primitivizam. Sve za ujedinjenje sa Smrdijom.

Zanimljivo je da urednik knjige Democid, Ivan Valek koji je dosta tekstova preuzeo od našeg portala, jasno rekao za Sinčića i Pernara da su teški kreteni. A tko ih bolje pozna od Valeka?

Još jednom ih pitamo obojicu; zašto šutite o aferi Gamont kada znate od koga i zašto je poslove dobivao P. Gavrilović… – jesu li i vas tom aferom kupili?

Hop