Kreator koji spaja minimalizam sa maštom

0
1536

Kreator koji spaja minimalizam sa maštom

 Sander 3
Uočen kod Marca Jacobsa, Balmaina u doba Christophea Decarnina, zatim u ateljeima Driesa Van Notena, Nizozemac Sander Lak, osnivatelj branda “Sies Marjan” sastavlja minimalizam sa  maštom i posebnom, neukrotivom intuicijom. Iako živi u New Yorku, često je u Parizu, neprikosnovenoj prijestolnici svjetske mode.
Sander Lak 4
Prisutan na svim značajnim podijima planete sa svojim labelom “Sies Marjan” , rado je djelovao kod drugih, poznatih kreatora od kojih je mnogo naucio. Zanimljivo je da mu se otac zove Sies a majka-Marjan jer nije želio marki dati svoje ime, pošto se ne želi isticati ali je kući darovao osobnu notu i  odraz   ličnosti. Naziv je bezličan, nema spolnosti, što se kreatoru veoma dopada.
Sander2
Boja, materijal, oblik
Ove sezone je mladi designer monokromiju zamijenio višekromijom, u želji postizanja efekta “tie and dye” što je  još nevidjena novost u brandu. Sander Lak ističe kako mu konekcija osobnih emocija pomaže pri stvaranju novih kolekcija. Zadnjih mjeseci je, navodno, osjetio pozitivna “strujanja”, promatrajući tečne oblike  i nijanse što se prožimaju.
Nova, ljetnja pa jesenja kolekcija su rezultat istraživanja intenzivnosti ne preko arhitektonskih zahvata, nego  tonova što se prelijevaju i ujedinjuju, prisvajajući se uzajamno!
Kreatora nadahnjuju osobe poput Ellen Riplay u “Alienu” ali i Courtney Love, iako je oduvijek odbacivao ideju “muze” ili bilo kakve nadahnutosti koja bi zauzela glavno mjesto u njegovim djelatnostima.
Modu shvaća kao odraz vremena i kolektivnih stremljenja svijeta. Smatra kako postoji i egoistična strana svojstvena današnjim poznatim krojačima jer im pomaže da se istaknu ali i eksperimentiraju, odnosno pokazu osobnu hrabrost.
Dzana Mujadzic iz Pariza