Žena nekadašnjeg ‘kradezova’ dogradonačelnika optužena da je ‘maznula’ iz Lonja-Strug d.d. 664.750 kuna- koju su pretvorili u obiteljsku tvrtku

0
10648

DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE: Osumnjičeni za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje službene ili poslovne isprave

 

 

Zbog sumnje da su na štetu tvrtke sa sjedištem u Kutini počinili kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju krivotvorenje službene ili poslovne isprave, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad osam osoba.

Istraživanjem je utvrđeno da je 58-godišnjakinja od početka kolovoza 2013. pa do početka listopada 2017. godine, kao direktorica tvrtke sa sjedištem u Kutini bila ovlaštena nalagati plaćanje računa ispostavljenih spomenutoj tvrtki, na traženje i u dogovoru s 41-jednogodišnjom zaposlenicom tvrtke i 41-godišnjim rukovoditeljem druge tvrtke te uz pomoć 58-godišnje zaposlenice oštećene tvrtke, ovjerila i platila račune treće tvrtke, koje je ovjerila 48-godišnja djelatnica te treće tvrtke, znajući da su računi nevjerodostojni.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena 41-godišnjakinja od rujna do studenoga 2013. godine, na poticaj 41-godišnjaka s računa oštećenje kutinske tvrtke dogovorila plaćanje izrađene ograde na obiteljskoj kući.

Također je utvrđeno da je od početka siječnja 2010. do kraja prosinca 2016. godine, osumnjičena 58-godišnjakinja kao direktorica oštećene tvrtke, odobravala neistinito popunjene putne naloge za korištenje privatnih vozila u službene svrhe za putovanja koja nisu bila stvarna, kako bi sebi te osumnjičenoj 41-godišnjakinji, 58-godišnjakinji, 55-godišnjaku, 56-godišnjaku i 60-godišnjaku, pribavila nepripadajuću imovinsku korist. Naprijed opisanim osumnjičeni su kutinsku tvrtku oštetili za ukupno 664.750 kuna.

Za djela koja su počinili protiv osumnjičenih su Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesene kaznene prijave.-piše Kutinanews

Znamo da se radi o firmi “Lonja Strug dd Kutina, a direktorica je Zdenka Uzel, muž Željko je bio dogradonačelnik u Kutini iz stranke HDZ-a. Prvo je muž bio direktor ove tvrtke, pa na njegovo mjesto je došla njegova žena Zdenka obiteljskim zaslugama, sin Zdenko i snaha Željka su isto u hrvatskim vodama zaposleni, podružnica Kutina, odnosno u ovoj tvrtci…muž je bio i na mjestu zamjenika gradonačelnika u Kutini.

Poznata je Zdenka Uzel po činjenici da je  dala otkaz 28 dana pred mirovinu jednom branitelju, navodno nije on jedini bio branitelj koji je otpušten iz firme. Isti je bio i dioničar ove “obiteljske tvrtke”.

https://www.moja-djelatnost.hr/vodoprivredne-djelatnosti-komunalnih-usluga-kutina/lonja-strug-dd/MMx6PgbW

Lonja-Strug d.d. Kutina nastala je na temeljima Vodne zajednice Kutina koja je osnovana 15.06.1959. godine.
Danas djeluje na dvije županije i to na Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji.
Na početku su se radovi izvodili ručno.
Veliki napredak dolazi nakon integracije sa Direkcijom za Savu Zagreb 1971. godine. Počinju se graditi kilometri nasipa i kanala te mostovi i crpne stanice. U tom periodu nabavljeni su strojevi za izvedbu vodoprivrednih radova, kao i drenažni strojevi za drenažu poljoprivrednih površina. Znatni napori uloženi su i na izvedbi Regionalnog vodovoda “Moslavačka Posavina”. Tvrtka je imala značajan udio u realizaciji projekta “Črnec polje”. Osim toga, za potrebe Petrokemije, izgradili smo veliko akumulacijsko jezero “Pakra” i deponiju fosfor gipsa.
Od početnih desetak zaposlenih došli smo na 300 zaposlenih, stručno osposobljenih za sve vrste poslova. Danas, nakon privatizacije, tvrtka je stabilna, te raspolaže najmodernijim strojevima za izvođenje radova (bageri, buldožeri, rovokopači), te strojevima za održavanje (traktori, kosilice, plovna kosilica, malčeri) i vlastitim voznim parkom za prijevoz građevinskog materijala, prijevoz teške građevinske mehanizacije i vozilima za prijevoz radnika.

U Lonji Strug d.d. trenutno ima 95 stalno zaposlenih radnika od kvalificiranih do visoko stručnih.

 

U principu ova tvrtka postala je obiteljska tvrtka HDZ-ovca Uzela, prvi direktor je bio Željko Uzel, njega je naslijedila žena Zdenka, a sin Zdenko vodi brigu o cestama i čišćenju snijega…evo fala Bogu zaposlila se i njegova žena na opću sreću poreznih obveznika. Pa je nešto i novaca nestalo da i sud ima što raditi i uzimati novac poreznih obveznika, a odluka suda će sigurno biti iznenađujuća…

HOP

 

 

HOP