Objavljujemo dokument koji svjedoči kakve su kukavice bili četnici tijekom akcije ‘Bljesak’

0
2645

Operacija Bljesak – vojno-redarstvena akcija Hrvatske vojske i specijalne policije RH. Započela je 1. svibnja 1995., kada su hrvatske vojne i redarstvene snage munjevitom akcijom oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije. Za samo 31 sat oslobođeno je oko 500 četvornih kilometara teritorija koje je zaposjeo srpski agresor i uspostavljen je nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac. Akcija Bljesak bila je u vojnom smislu nastavak uspješne vojne operacije Otkos 10 iz prosinca 1991. kada je oslobođen veći dio zapadne Slavonije. Potpuno oslobađanje zapadne Slavonije u zimu 1991. spriječilo je potpisivanje Sarajevskog primirja i dolazak mirovnih snaga UN-a.

bljesak 2

 

O kakvoj “srpskoj hrabrosti” se radi najbolje govore dokumenti srpske strane koje objavljujemo ekskluzivno;

bežanija- uz 5000 izbjeglica je zbrisalo i tisuću hrabrih četnika odmah na samom početku akcije, srbende nisu mogli ratovati, jer oni samo znaju silovati i ubijati nenaoružan narod.

Drugi dan je pobjeglo još dvije tisuće srpske naoružane žgadije. Dok je ta srpska gamad i ološ bježala, njihov gazda milicajac i lokalni kninski pijanac Martić odlučio je “hrabro” napasti civile po Zagrebu “Orkanima”, a kako vidimo iz ovoga dokumenta imala je ta gamad i svoje ljude po Zagrebu koji su javljali gdje su pale rakete. Gađani su bili i Banski dvori. Tako to rade hrabre srbende, ubijaju civile jer za borbu nisu nikad spremni! Zato im i smeta pozdrav ZDS. Njihov dom je tamo gdje ima rakije brlje i nešto za silovanje.

HOP