U Pazinu posebna vrsta duhovnih vježbi- preko 17000 osoba uključeno

0
2368

I ove godine za svetkovinu Duhova pripremit ćemo se devetodnevnim duhovnim vježbama. Vodit će ih vlč. Ivan Grbešić. Kroz ove duhovne vježbe želimo iskusiti ono što su u dvorani posljednje večere iskusili apostoli okupljeni u molitvi s Marijom: Duh Sveti je sila koja preobražava čovjekov život. Zato vas pozivamo da se prijavite na duhovne vježbe i uđete u iskustvo Pedesetnice. To će se dogoditi kroz vašu osobnu molitvu i razmatranje koje ćete obaviti uz pomoć tekstova koje ćemo svakodnevno slati na vašu e-mail adresu.

Kroz ove duhovne vježbe vodit će nas ljubljeni učenik, sv. Ivan, ponajviše svojim pismima sedmerim Crkvama koja se nalaze u knjizi Otkrivenja.

Evo nekoliko važnih informacija o duhovnim vježbama:
– Uvodno pismo dobit ćete 10. svibnja u popodnevnim ili večernjim satima.
– Razmatranja ćete primati svaki dan u jutarnjim satima od 11. do 19. svibnja.
– Posljednje pismo dobit ćete na svetkovinu Duhova tj. 20. svibnja u jutarnjim satima.

Evo što ti poručuje vlč. Ivan Grbešić, voditelj ovih duhovnih vježbi: “Ono što Ti je na dohvat je Božja riječ: preporučam Ti da prije početka devetnice samo pročitaš prva tri poglavlja knjige Otkrivenja. To će biti dobar uvod u duhovne vježbe. Sretno! Bog Te ljubi!”

VODITELJ

I.g.
VLČ. IVAN GRBEŠIĆ

SisakIvan Grbešić rođen  je 7. 6. 1984. godine u Gornjoj Budičini pokraj Petrinje kao prvo i jedino dijete oca Stjepana i majke Marice. Domovinski rat razorio je njegovu obitelj, a nakon petogodišnjeg zatočeništva Ivan je odrastao u domu djeda i bake po ocu u Strašniku. Nakon završene osnovne škole osjeća Božji poziv te 2000. godine upisuje Međubiskupijsko sjemenište i Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u Zagrebu. Nakon položene mature 2004. godine postaje članom Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa i Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Odlukom zagrebačkog nadbiskupa Josipa kardinala Bozanića, 2006. godine nastavlja svećeničku formaciju i studij u Papinskoj Rimskoj bogosloviji i na Papinskom Lateranskom Sveučilištu u Rimu. Nakon postignutog bakaleurata na ovom Sveučilištu, upisuje posdiplomski studij iz Kršćanske duhovnosti na Papinskom Sveučilištu Gregoriana 2009. godine.

-Na zadnjim e –duhovnim vježbama sudjelovalo je preko 17.000 prijavljenih iz zemlje i inozemstva.

Ne radi se o klasičnim već  e-duhovnim vježbama u kojima sudjeluju prijavitelji dobivanjem kvalitetnih  svakodnevnih priloga na svoju e mail adresu, dakako nakon slobodne osobne prijave zadnji rok za ovaj ciklus je prijava zaključno s 10. Svibnja, kako je vidljivo iz propozicija ponude.-komentirao je za naš portal vlč. Grbešić.