Partizanski ‘istoričar’ Klasić se ukakio od straha pa se nije pojavio u ‘dvoboju’ sa Vukićem oko Jasenovca

0
15118

– HRT osuđuje sve počinjene ratne zločine, pa tako i one počinjene na području nekadašnjeg koncentracijskog logora Jasenovac kako se oni više nikada ne bi ponovili. Također, HRT ističe da su svi zaposlenici, novinari i urednici javnog medijskog servisa obvezni objektivno i nepristrano raditi te poštovati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske’, stoji u reagiranju Hrvatske radiotelevizije. Reakcija HRT-a uslijedila je nakon emisije koju uređuje Karolina Vidović Krišto i u kojoj je ugošćen novinar, publicist i tajnik udruge Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac Igor Vukić poznat po tvrdnjama o naravi i funkciji koncentracijskog logora Jasenovac prema kojima je to bio radni logor i sabiralište radne snage te da ondje nije bilo nikakvih masovnih i serijskih ubojstava.-piše Večernji list.

Što se iz ovog priopćenja može uočiti? HRT ne podržava stavove sina logoraša, Igor Vukića, bez ikakvog demanta neistine. Čemu šalje HRT priopćenje? Emisiju je organizirala Karolina Krišto nagrađena za svoj rad od predsjednice. Kako je sada odjednom rad novinarke došao na udar politikanata? Jednostavno. Krišto je emisiju profesionalno organizirala i u emisiju pozvala partizanskog komesara za povijesne neistine sa doktoratom tragikomičnog sveučilišta u Zagrebu H. Klasića.

“Dakle na zagrebačkoj ‘univerzi’ povijest predaju Tvrtko Jakovina, Hrvoje Klasić i Ivo Goldstein, u Splitu je Dragan Markovina, u Rijeci Vjekoslav Perica – sve poznata jugonostalgičarska imena od kojih je većina svog života proživjela u neovisnoj Hrvatskoj, ali ipak ni toliko godina nakon propasti komunističke im Jugoslavije ne prestaju rigati mržnju prema svemu hrvatskom. “- napisao je svojevremeno novinar D. Boroš.

Veliki povjesničar se ukakio i nije došao u emisiju, jer taj titoljubac nema što u emisiji raditi sa revizionistom. U principu ovaj tragikomični lik bio bi  konačno otkriven, pa je u suradnji sa HRT-om odradio ovaj performans na štetu Hrvatske i spas komunističkih laži.

Na HRT-u nije nikome palo na pamet, a kao radi se o novinarskoj kući, kako u tzv. Muzeju genocida gdje se lažira broj žrtva u Beogradu, brojka ubijenih je oko 55000, u Jasenovcu je 80 000 , Tuđman tvrdi da nije veća od 16000, a srpsko-četnička crkva prepuna pedofila tvrdi da je broj ubijenih Srba 750 000 . Od koga se tu onda ograđuje HRT?

 

Pa jasno je da su sve to laži, koje čak nisu niti usklađene. Klasić podgrijava takve stvari i jasno je da i on je dio borbe protiv istine jer se ne želi suočiti sa Vukićem. Ako Vukić kao sin logoraša laže, zašto na HRT-u  nije Klasić, povjesničar siska i okolice sve to razotkrio? Nije se htio pojaviti na mjestu suočenja i svima potvrditi tko je on zapravo. Vukić već godinama poziva ove “beogradske istoričare” da se suoče sa njime. Oni to ne žele. Tko laže zaključite sami.

Klasic

Nakon presude Perkoviću i Mustaču, a koje su branili svi ovi komedijaši, kao i zakon Lex Perković, sve jasnije postaje kako se dolazi do diploma. Klasić je vrlo blizak kumrovečkom profesoru Pupovcu.

HOP