Bandić vraća Titove spomenike, a centar grada je pun smeća i ‘kulturnog krupnog otpada’

0
6011

Ako niste znali – ova performersko- konceptualna budalaština od projekta se zove Ilica Q’Art. Neće naravno umjetnici u petoljetki postavljanja nekih obojenih olupina (stvarno ne znam kako bih to nazvala) bilo što promijeniti u razvoju Ilice ili njezinih propalih obrta i trgovina, dovesti trgovce i obrtnike, ili čak uljepšati izgled ispred njih. Ovo kliberenje samo je drugi naziv za prijevaru – jer je taj “projekt” dopustio i platio gradonačelnik. Dok se, naravno, novaca nema da bi se nešto konkretno učinilo za male radnje u Ilici koje propadaju zatvorene. Naravno, mainstreem mediji su potpuno bez ikakvih dokaza o korisnosti ove budalaštine (koja nije nikakav “art”), bezrezervno i unisono oduševljeni. Kao i uvijek i u svemu, problemi se kod nas rješavaju performansom, na kojemu netko masno zarađuje a ništa se ne mijenja na bolje. 

smeće 2
Dolje je nekoliko fotografija koje to i dokazuju, pa pogledajte i sami.
Prošle godine sam pisala o toj besmislenoj performerskoj petoljetki, no ona još uvijek traje. Izložba gomile šarenog krupnog otpada, ne znam kako bih to drugačije nazvala…

received_1924306637600278

 

cof
cof

S druge strane Bandić otvara park u spomen na tratinčice i Tita, zločinca po ukusu partizanije koja je potjerala u centru grada vlasnike stanova u bijeg 1945. godine i uselila svoj primitivizam u  sam centar grada.

Ingrid Runtić

HOP