IDS lažima huška Istru na separatizam: ‘Istri je više novaca ostalo, više je novaca povukla iz državnog proračuna no što je u proračun uplatila’

0
6570

PULA- GRAD SLUČAJ?
U Puli svjedočimo rasulu. Krenimo redom.

ids 2
1. Opća bolnica, nagrizenih međuljudskih odnosa, makar sam mišljenja da je dr. Hrstić u pravu, umjesto da generira povjerenje, dovodi do nepovjerenja i to pred samo okončanje gradnje iste. Danas imamo 80-desetak liječnika više no pred 10 god. i umjesto da je sustav “relaksiran”, imamo problem. S druge strane čemu služi glasnogovornik? No, to je tipično za Istru, pa čemu čuđenje. Bolnicu sa 75% financira ministarstvo, 25% istarski gradovi i županija.
2. Istra je ostala bez sporta, pogotovo Pula. Sa 10 mil.€ financira se Bayern, a sa tim novcem istarski sport mogao je doživjeti renesansu. Grad Pula je u Istri suvlasnik u 30% udjelu. Zašto TZ Istre nema interesa pratit sport u Istri?
3. Mediji su ovisni o politici i ono što je jos gore krupnom kapitalu. Stoga ne treba čuditi zaostajanje Istre za drugima u HR. Turizam je nešto drugo i na njega lokalna vlast nema utjecaja, ali je zato Istra od zemlje sloboda postala zemlja straha sa najvećim brojem tužbi za izgovorenu riječ.
4. Uljanik je za sobom povukao 3. maj. U Uljanik je uloženo cca 4 mlrd. kn, 3. maj cca 8 mlrd. kn i radnici samo što nisu izišli na ulice Rijeke. Nekada najperspektivnija hrv. ekonomija, naša istarska, danas je na dnu, a posjedujemo, (naslijedili smo od ex Jug.), najveće turističke tvrtke, u Istri djeluje Adris, a BAT je preuzeo TDR koji je i danas monopolista u HR.

macan
5. 2017. Istri je više novaca ostalo, tj.više je novaca povukla iz državnog proračuna no što je u proračun uplatila.
Zanimljivo da se sve to uglavnom vezuje uz Pulu čiji je gradonačelnik ujedno i šef IDS-a.
Kada bi postojalo malo razuma sve bi se u 2 god. moglo promijeniti. Istarski problem 2018. nije politički Zagreb, kao što je bio 90-tih, već vlast koja se bezobrazno obogatila i odnarodila. Problemi se neće riješiti prodajom Muzila, Hidrobaze…, već će se time nastaviti raslojavanje među Istrijanima. 

Damir Kajin

HOP