Francuski animatori maznuli 800 000 eura i kupili sebi Ferrari i Maserati

0
2049

Optuženi za krađu 800 000 eura

Poznati francuski televizijski animatori, samozvani znanstvenici Igor i Grichka Bogdanoff/Bogdanov/ su u pritvoru u glavnoj policijskoj stanici 16 pariškog okruga, zbog “pokušaja prevare i odstranjivanja dobara osobe pod starateljstvom”!
Nije prvi put da slavna braća imaju problema sa galskom pravdom. Prošlog studenog Igor je bio pod sudskom kontrolom nakon tužbe bivše životne suputnice, 44 godine mlađe Julie Jardon kojoj je nedozvoljeno ušao u stan i dugo se odupirao policajcima, koje je mlada zena pozvala da je zaštite.ž

Igor-et-Grichka-Bogdanoff_width1024

Čuveni blizanci, danas 68 godišnjaci sto su se proslavili u francuskoj javnosti predzadnjeg desetljeća prošlog stoljeća, pokušali su uz pomoć prijatelja, opljačkati poznatog pariškog poslovnog čovjeka koji djeluje u oblasti spektakla, 49 godišnjeg Cyrillea P. jer zbog prekomjerne upotrebe droge, ne može samostalno odlučivati o osobnom poslovanju. Navodno su mu uzeli 800 000 eura obećavši poslovnu suradnju koju nisu ostvarili , a novac su uložili u projekte novih televizijskih pothvata, kao i kupovinu sportskih automobila, marke “Maserati” i “Ferrari”.
Slučaj je zabilježila služba za otkrivanje pranja prljavog novca, koja djeluje u galskom ministarstvu Financija, jer su velike svote neobjašnjivo nestajale, s bankovnog računa Cyrillea P.

Čuveni kao voditelji i urednici znanstvenih emisija, blizanci su napisali nekoliko kontroverznih eseja osuđenih kao nestručnih i amaterskih, od strane istraživačkih zajednica Francuske, što zahtijevaju provjeru njihovih doktorata iz fizike i aplicirane matematike, položenih na Sveučilištu Bourgogne.
Poznati izdavači, braća Bogdanoff svim silama nastoje povratiti slavu i obožavatelje, što nije lako ni jednostavno.
Uočljive su i promjene njihovog osobnog izgleda jer su prakticirali brojne operacije koje su ih sasvim promijenile.

Džana Mujadžić iz Pariza za HOP