‘Jeleniću stali ste na stranu lihvara, zločinaca i provodite njihovu zaštitu’

0
4446
Republika Hrvatska
Ured Glavnog državnog odvjetnika
Gajeva 30 a
10000 Zagreb
N/p gospodin Dražen Jelenić Glavni državni odvjetnik RH
C/o Ured Predsjednice RH, Ured Premijera RH, Ured Predsjednika sabora RH
Poštovani gospodine Jelenić,

Kako sam Vas prije obavijestio o poslovnim događajima sa 31.12.2009. godine i kako mi je ukradeno preko 10 milijuna kuna ovim podneskom Vas još jedanput želim obavijestiti što mi je napravljeno nakon 31.12.2009. godine.

Naime 2010 godine mi je oduzeto 45 novih bagera i predmetni bageri su prodani a osim što su mi prodali nasilno oduzete bagere ja sam im 2010/2011 godine isplatio kako putem računa do blokade tako i nakon toga putem kompenzacija i cesija iznos od preko 5 milijuna kuna a kad se iznos od 45 oduzetih bagera doda a iznosi preko 10 milijuna kuna oduzete robe dođemo do iznosa od preko 15 milijuna kuna a na sve to se dodaje krađa novca do kraja 2009 godine u iznosu od preko 10 milijuna kuna i iznos predmeta leasinga za koje sam pronašao drugog kupca koji je platio leasingu u periodu 2010 godine do oduzimanja i tu sam izvršio povrat predmeta u iznosu od preko 2 milijuna kuna igle čuda ja sam im danas još dužan preko 18 milijuna kuna.
Dakle ovo ne rade ni najgori ulični kamatari koji trgaju ruke i otimaju djecu
moji klijenti koji sam stvarno ostao dužan a njihovu robu sam prodao nisu me tužili iz razloga jer znadu da sam imao novaca platio bi im te sam tako ostao dužan kineskom i korejskom partneru 2,4 milijuna kuna, tuzemnim dobavljačima bez leasinga 3 milijuna kuna i nitko me nije tužio……
U prilogu Vam dostavljam kako ona lihvarska stoka iz KBM leasinga šalju kamatare starijoj gospođi koja je preuzela pa izgubila nekretninu koju sam joj prodao.Dakle protivno pravnom poretku šalju kamatara(Nikolu Lovrića) sa svojim pomoćnikom te dolaze naoružani.…., zamislite da netko tako zaprijeti Vama i Vašima kako bi se osjećali gospodine Jelenić
Kad sam prijavio utaju na tečajnim razlikama a sada znam da država nije naplatila niti jednu kunu od iznosa od preko 50 milijuna kuna jer se je uzeo novac u kešu za navedeno i porezna je sve zagubila…porezna je krenula u izvide , uzela dokumentaciju a šefica knjigovodstva PBZ leeasinga je na sudu rekla da nikakvu kaznu nisu platili, žalosno , milijuni su stavaljeni u đep….
Gospodine Jelenić, stali ste na stranu lihvara, zločinaca i vršite njihovu zaštitu , žalosno...
Na kraju večeras će moje kćeri navijati za Republiku Hrvatsku ma koliko god im zla nanjela, patnje, boli i jada jer su tako odgojene da vole svoju zemlju za razliku od zaposlenika DORh-a koji ne da mrze Republiku Hrvatsku već čine zlo svakom građaninu Republike Hrvatske koji im nije dao novac……
skoro sam napisao sramite se ali za sram čovjek treba prvo imati obraz…
U Zagrebu 07.07.2018. godine
LP
Hrvoje Medvarić
0707182
Republika Hrvatska
Ured Glavnog državnog odvjetnika
Gajeva 30 a
10000 Zagreb
N/p gospodin Dražen Jelenić Glavni državni odvjetnik RH
C/o Ured Predsjednice RH, Ured Premijera RH, Ured Predsjednika sabora RH
Poštovani gospodine Jelenić,
U prilogu Vam dostavljam presude Predmet: C-209/14 Suda Europske unije, Predmet C-164/16.
koja potvrđuje sve moje navode, podneske, dokaze i sve ostalo koje Vam šaljem u zadnjih 8 godina
da ne duljim presuda u prilogu potvrđuje da su svih 45 bagera što mi je oduzeto i prodano bili moji a bageri su oduzeti tako da se je meni i mojoj obitelji stavio nož pod vrat…..uz napomenu da prije oduzimanja nam je ukradeno preko 10 milijuna kuna novca što sam također dokazao….
Dakle presuda kaže da  ako postoji opcija kupnje nakon isteka ugovora o leasingu a kod mene je to ostatak vrijednosti po isteku ugovora vlasništvo se prenosi te opet ponavljam aktivirao se je ostatak vrijednosti, proknjižio,prikazao poreznoj, koji je van ugovorena obaveza i nije sadržan u 12 rata več je 13-ta rata ili obrok-navodim primjer tvrtka i ja sam blokiran za 15 milijuna kuna…. da ne ponavljam….
Vaši kućni ljubimci su danas dobili barem 2 obroka, moja djeca nisu dobila niti jedan, da su bar moja djeca vaša pseta ili mačke ne bi bila gladna.
dio presude:
Slijedom navedenoga, Sud (drugo vijeće) odlučuje:

 

1. Članak 2. stavak 1., članak 14. i članak 24. stavak 1. Direktive Vijeća 2006/112/EZ o zajedničkom sustavu poreza na dodanu vrijednost treba tumačiti na način da ako ugovor o leasingu nekretnine predviđa bilo prijenos vlasništva na primatelja leasinga po isteku valjanosti tog ugovora bilo da primatelju leasinga omogućuje raspolaganje bitnim odrednicama prava vlasništva nad tom nekretninom, s obzirom na to da je većina koristi i rizika svojstvenih pravnom vlasništvu nad tom nekretninom prenesena na primatelja leasinga, a diskontirani iznos obroka je praktički istovjetan tržišnoj vrijednosti robe, transakciju nastalu iz takvog ugovora treba smatrati stjecanjem kapitalnog dobra.

Predmet C-164/16.

Kao što sam prethodno naveo, leasing je često zamjena za vlasništvo nad robom, a da, međutim, nužno ne predstavlja sredstvo stjecanja vlasništva, za razliku od ugovora o najmu s pravom kupnje. Subjekti se ponekad radije koriste proizvodnim sredstvima u okviru isporuke usluga koju pruža drugi subjekt, umjesto da steknu vlasništvo nad tim proizvodnim sredstvima. Jedna je od prednosti takvog rješenja da ne treba unaprijed platiti ukupan PDV na stjecanje tih proizvodnih sredstava koji će tek u budućnosti donijeti prihode i, posljedično, mogućnost odbitka. Stoga smatram da nije primjereno ograničiti tu ugovornu slobodu (osim, naravno, ako je riječ o prijevari ili zlouporabi) tako da se ugovori koje su strane namjerno sklopile u obliku isporuke usluga bez izričitog opravdanja kvalificiraju kao isporuka robe.
Eto sve je jasno gospodine Jelenić
U Zagrebu 04.07.2018. godine
LP
Hrvoje Medvarić
Republika Hrvatska
Ured Glavnog državnog odvjetnika
Gajeva 30 a
10000 Zagreb
N/p gospodin Dražen Jelenić Glavni državni odvjetnik RH
C/o Ured Predsjednice RH, Ured Premijera RH, Ured Predsjednika sabora RH
Poštovani gospodine Jelenić,
nakon preko 200 dostavljenih podnesaka, dokaza, prijava i svega ostaloga a svaki moj dopis, prijava, podnesak su u biti klečanje i moljenje da postupite po zakonima Republike Hrvatske dok Vam ovo pišem u mislima mi je jedino kako kazniti zločince i njihove obitelji kao što su oni kaznili moju a kako je DORH stao na stranu zločinaca sve mi je dopušteno
Dakle dokazao sam Vam da sam pokraden a upravo Vaša gluma da nema elemenata kaznenog djela je imalo svrhu da se svi moji dopisi prikažu kao pisanje osobe koja nije svoja i koja je spremna za psihijatriju.
evo jednostavno ako sam sa PBZ leasingom potpisao Sale&lease back ugovor na 100, kompenzirali smo iznos od 20 i meni su platili 80, ja sam taj bager prodao drugoj osobi za 120 a nisam ga platio PBZ leasingu a na račun tvrtke je leglo 120, evo odgovorite Vi koliki je iznos novca stvoren a taj iznos kad nadodate na ostvarenu razliku u cijeni prodane robe, primljene kredite(glavnica), povrate PDV-a i sveg ostalog dođem do iznosa od 39 milijuna kuna novca za troškove a to nije moguće
Dakle iznos od 120 je legao na račun tvrtke, iznos od 20 stavljam po strani jer se on zbraja na iznos ostvarene razlike u cijeni ali iznos od 100 što je sa njim?, evo odgovorite ako želite…., od iznosa 100 uzima se 20 te se taj iznos koristi da je sa njime plaćeno u ime PBZ leasinga meni kao dobavljaču u sale&lease back poslovima i tako se umanjuje novčani tijek a sve je potkrepljeno terminskom neusklađenošču…., eto nedostaju milijuni, preko 10 milijuna….
Od iznos od 100 što je uplatila treća strana je uzima se 20 jer je sa time povračen iznos uplačenog PDV-a pri uvozu i od iznosa 100 se uzima dio ako sam platio leasingu koju ratu glavnice….
Sad je 19.34. sati, subota navečer, djeca nemaju što jesti a uskoro naš vrli Premijer će reći na HTV-u kako je dobro što smo u EU, da njemu je jako dobro..
Ako sam u sale &lease back poslovima nešto prodao leasingu, izvršili smo kompenzaciju prvog plačanja, ja sam primio ostatak iznosa na račun i taj novac im trebam vratiti ali onda iznos od 100 koji je platila treća osoba što je sa njim….a takvih imam ugovora za iznos od preko 10 milijuna kuna
Nadalje nije se provodila amortizacija po svakom ugovoru o leasingu a trebala se a nije se provodila iz razloga jer je ostavljen prostor za fiktivno povečanje nabavne vrijednosti prodane robe u iznosu od preko 4 milijuna kuna a to se lako ustanovi jer imam primljene robe bez PDV-a na skladište što nije moguće a isto i isporučene , knjigovođa je to namjerno napravio po nalogu leasinga protivno zakonu a porezna je zažmirila…. jer upravo ovo dokazuje da se je kreditiralo moje trgovačko društvo putem leasinga a istima je to zakonom zabranjeno i sad na gore spomenutih 39 milijuna kuna nadodajte iznos od 4 i više milijuna kuna i postavite si pitanje gdje je Hrvoje Medvarić potrošio iznos od preko 40 milijuna kuna kroz 5 godina u firmi od 5 zaposlenih, 2 službena automobila a novac nije izvukao iz firme?
I u ratu postoji kodeks ponašanja, ova lihvarska stoka iz leasinga su počinila genocid nad mojom obitelji i to se kažnjava ekvivalentno zlu koji su nanijeli
anto Krištić zaposlenik PBZ leasinga mi je sugeriao da je za mene najbolje počiniti suicid jer se tako rješavam dugova i spašavam čast obitelji, osoba koja je došla kao prognanik, nije stvarala RH , ima stotine tisuća euro po računima, nekretnine a kunu poreza nije platio, to je relanost…..a nedjeljom je u prvom redu na misi….
sve sam Vam ovo nekoliko puta već dostavio sa dokazima a ovo pišem iz razloga jer sam bio u dilemi što napraviti , napisati nešto ili , ili, ili,……
Pogledajte se u ogledao, operite ruke od krvi i probajte živjeti……..
Hrvoje Medvarić
HOP