Nakon Srba još jedan dernek srpskih ‘antifašita’ uz četnička folk orgijanja

0
4096

Srpske Novosti na ovaj način pišu o tzv. ustanku antifašista u Boviću na Banovini;

“Podsjetimo, 19. jula 1941. šumi Abez je održano partijsko savjetovanje na kojem je donesena odluka o dizanju oružanog ustanka na Baniji i Kordunu, a jedanaest dana kasnije narodni heroj i general Nikola Vidović Mile Kličković razoružali su nekoliko žandara i ustaša te tako dokazali da njihove snage nisu nedodirljive. Početkom avgusta je u tom kraju, u selu Kirin formira Kirinska republika koja je formalno postojala do 13. avgusta, kada su u Bović i okolna sela ušli partizani.”

Priča je naravno bez nekih sitnih detalja. Partizanske i četničke postrojbe ratovale su protiv Hrvatske države. Srbi se dižu ne zbog antifašizma, već zbog pobune protiv Hrvatske.

Isti ti Srbi slave ove bitke u slobodnoj Hrvatskoj ove godine 12.8. u Boviću ( općina Vrginmost) te je to  još jedan dernek na kojem trebaju nastupiti četnički pjevači ‘Jandrino jato’ poznato po pjesmama o četničkoj krajini i ‘Momo i dodir’ poznato po pjesmi Bože pravde. To naše kvazi levičare Puhovskog i ekipu ne dira previše oni se bave Thompsonom. Nekada se žderalo i pilo sa Jovom Raškoviće, a danas je Pupovac zamjena za Raškovića ovim levičarskim kvazi intelektualcima.

puh

Ovo je nastavak srpskih slavlja protiv Hrvatske države nakon proslave klanja i ubijanja Hrvata u Srbu 27.7. ove godine.

HOP