‘Inicijativa mladih’ traži od vlasti ispriku za Oluju!

0
18497

ZAGREB – Uz ocjenu da se odnos političara prema žrtvama “Oluje” pogoršava iz godine u godinu, Inicijativa mladih za ljudska prava u Hrvatskoj pozvala je predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića da se ispričaju žrtvama zločina počinjenih za vrijeme i nakon te vojno-policijske operacije.

YIHR

 

“Dužnost isprike državnog vrha prvenstveno je važna žrtvama zločina, a potom i društvu u cjelini”, porućuju iz Inicijative mladih za ljudska prava.

Ističu da za 23 godine nakon završetka rata, ni jedan visoki državni službenik nije se iskreno ispričao žrtvama zločina i teških kršenja ljudskih prava, za koje je bez sumnje utvrđeno da su počinili pripadnici institucija Republike Hrvatske ili jedinica pod kontrolom RH.

Ova inicijativa mladih nije angažirana da srpska strana promijeni huškačku retoriku u svojoj vanjskoj politici, nije se čula tijekom posjeta Vučića Hrvatskoj, ali se baš sada oglašava i želi zapravo optužiti vrh zemlje da je krivac za pojedinačne zločine. Ako vlas nije planirala genocid zbog čega bi vlast se ispričavala za zločine, sudovi moraju obaviti svoj posao kazniti zločince, što se i čini. Ovo je još jedan klip pod noge ovoj zemlji.

HOP