Banovina ima svoga Kajkića, policija ocinkala svjedoka srpskih ratnih zločina naredbodavcima u Beogradu

0
11041

Slučaj Kajkić prema kojem je zaštićeno rukovodstvo SDSS-a i ugrožen čestiti policajac u svezi slučaja Ovčara,  ima svoju priču i na Banovini, odnosno činjenicu kako se preko policije prikrivaju srpski  ratni zločinci.

Ponukani činjenicom da u Vojniću ekstremni Srbi žele skinuti ploču na kojoj piše da je u tom mjestu za vrijeme rata bio srpski logor istražili smo puno o tome slučaju. Ipak sam slučaj logora, koji smo jasno dokazali ima i svoju priču o jednom Kajkiću sa Banovine, svjedoku ratnog zločina u Vojniću.

Prema našem izvoru za vrijeme rata u tome logoru ubijeno je pet osoba, koje su bile mučene od strane srpskih policajaca. Prema zapovjedi Đure Škaljca likvidirani su u šumi blizu starog pravoslavnog groblja, mjesto Crkvište i pokopani su kraj jednog drveta pet mučenih Hrvata. Ubijeni su Hrvati prije toga zvjerski mučeni u logoru. Jedno tijelo je otkopano (prezime Goljak) i predano  obitelji. Kraj ostalih su križevi bez imena i danas na tome groblju, a da nikoga nije briga o kome se radi.

Hrvatske službe (POA) imala je dokumente SAO Krajine o ovome ratnom zločinu, ali nije znala točno mjesto grobnice ubijenih. Tu činjenicu potvrdio je svjedok koji je pokazao mjesto likvidacije i mjesto gdje se nalaze grobnice te  imena izvršioca. Među izvršiocima bili su šef logora  Mirko Dokić i njegova desna ruka Pajo Crnković. Do danas taj slučaj nije riješen iako se na sudu u Rijeci vodi slučaj za nižerangiranog čuvara logora, za nečovječno  postupanje.

Policija je garantirala sigurnost svjedoku kojeg je u noći uvela sa stažnje strane policijske postaje Vojnić. Umjesto da su službe odigrale ovu ulogu, policija je uvela svjedoka u lokalnu policijsku postaju u kojoj su radili policajci umreženi sa srpskim teroristima. Dokaz toj tvrdnji je činjenica da je policajac hrvatske nacionalnosti bio zadužen za čuvanje i brigu oko obitelji Mile Galogaže prilikom povratka iz Srbije (čuvara i zločinca iz toga logora), kako mu “ustaše” ne bi zlostavljali roditelje! Taj policajac je bio u izravnoj vezi sa srpskim zločincima u Srbiji Đurom Škaljcem i Draganom Lukačom.

četnička omladina1

Kako je  moguće da svjedoka uopće službe dovedu u takvu situaciju?

 

U Karlovcu u odjelu za ratne zločine istog svjedoka je ispitivao policajac I.F. koji jako dobro poznaje čuvara logora Paju Crnkovića i zanimljivo da je isto iz Vojnića. On je tvrdio da je Crnković “čist” a to potkrijepio činjenicom kako je Crkovićeva žena Hrvatica.?!U toj policiji i danas radi šogorica glavnog srpskog ekstremiste na Banovini, bliskog suradnika Milorada Pupovca.

 

Tko je od ovih osoba odao ime i prezime svjedoka i poslao podatke svjedoka u Beograd nikada se nije saznalo. Od tada kreće organizirani lov ekstremnih Srba i naše policije na svjedoka ratnih zločina u Vojniću. Potpuno ista priča kao u slučaju Kajkić.

Nije bez veze i Aleksandar Vučić kao predsjednik Srbije došao baš u Vrginmost, upravo da bi se izvršio pritisak na pojedince i dala se podrška srpskim ekstremistima. Sve je to bez problema prošlo kraj naših službi, koje su sretne što su profesionalno štitile Vučića dok je on obilazio svoje špije.

Srpski čuvar logora Mile Galogaže zvani Bure koji je premalćivao Hrvate mirno danas dolazi u svoj kraj , provocira mirne građane i ismijava ovu jadnu policiju u Gvozdu. U Vojniću čuvar iz toga logora smrti radi u Komunalcu za nagradu, a srpski vijećnici u Vojniću traže skidanje spomen ploče na zlostavljane i ubijene u tome logoru.

Kako živi svjedok ovih ubojstava? U paklu. Podmeću mu lokalni četnici i policija u Gvozdu godinama. Svi protagonisti u policiji koji su mogli ocinkati svjedoka ubojstava su Hrvati.

Koliko je jada u policiji Gvozd, Vojnić i Topusko govori činjenica da do danas nije riješena grobnica na Peterovoj gori, u kojoj su završila i djeca i žene. 45 muškarac , jedna žena i dvoje djece su likvidirani i time je počinjen ratni zločin od jedinca Frenkija Simatovića i Ulemeka Legije. Koga to štite naše službe i zašto?

M. Novaković i Ulemek Legija na Petrovoj gori streljali 45 vojnika, ženu i dvoje djece

HOP

Vezani Članak

Okrivamo imena svih srpskih zlotovora iz logora Vojnić, za koji tvrde Srbi da nije postojao!